Jump to content
Българският форум за музиканти

Zoom G2 звук


Kron

Recommended Posts

http://milkovtsi.multiply.com/music

 

Понеже не видях да има скорошна тема с демо звук от зумче от новата серия, реших, че може и да сме полезни на някого. Трябва да имате предвид, че глухото звучене като от тенекия за сирене идва от саунд картата, а не от процесора, както и лекото пращене при ниските честоти. За съжаление не може да се чуе в пълна степен чистотата, но и така може да се добие представа.

Редактирано от Kron
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, добре си се сетил!

 

Интересно ми е наистина доколко суперлативите за новия ZFX-3 (24bit/96kHz, 120 dB теоритично SNR) са релни. По принцип zoom са много тихи при големи гейнове, но това идва по-скоро от орязването на ниските и високите честоти на сигнала преди дистера, което пък от друга страна им докарва по-стерилно звучене.

Бих те помолил за още семпли. Ако може и без амп симулация, защото доколкото чувам от семпъла ти е доста примитивна.

 

Между другото в семпъла ти има странен dc-офсет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) за идеята.

 

И аз съм заинтересован от тая играчка. На този семпъл все още ми звучи като тенекия нещо, но може да греша. Пусни повече семпли, с различни настройки, чисти/мръсни/дилейове/модулационни ефекти моля :) Ако ти се занимава, разбира се :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, мога да ви гарантирам, че проблемът е изцяло в саундкартата ;) Аз затова и уточних, че може и да не се разбере много от самия ефект.

 

Dylan, това дето си мислиш, че е симулацията е всъщност именно тъпата карта. То че има симулация - има, ама директно в тонколоните не звучи хич като от на дядо ми качето със зеле.

 

В интерес на истината възможностите на Г2 са големи, но не ми се бърника да настройвам при положение, че нямам реална представа какъв точно звук изкарвам с тези кофти слушалки, колони и саундкарта.

 

Ето малко изрязъци от старите ленти, на местата, където ми се струва, че е излизало по-реалистично. Тези дни ще се постарая да запиша нови. Между другото установявам, че с Неро Уейв Едитор, на който записвам, са доста по-близко до истината, отколкото на Медиа Плейъра след това.

 

Ето линка:

 

http://milkovtsi.multiply.com/music/item/3

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взех го от Фактор или за 150, или за 170 лв. Не помня колко точно беше. Това е моделът без педал, а Г2.1 е с педал и тогава (06.2006) беше около 270 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.