olygofren Публикувано Декември 5, 2006 Share Публикувано Декември 5, 2006 Значи, забелязвам един ужасно неприятен ефект и искам да ви питам защо се получава. Като си измисля някакво рифче, искам да си го запиша на компа (а не да го нотирам, че ме мързи) и да му мисля бас и барабани. Не става въпрос за качествен запис, просто да си го запомня, че много идеи ми идват и 85% ги забравям. То много хубаво, обаче като тръгна да записвам аудио, независимо през кой софт, при удар по струните не се чува почти нищо и след около секунда звука се усилва до нормално ниво. Чейна ми е: китара (с хубави адаптори), В-Амп 2, вградена звукова карта (в Line In съм се включил, че е по-чисто от шумове). Има следната зависимост: ако Master на В-Ампа е много намален, ефекта на постепенно усилване изчезва, но звука става страшно тих и след корекции съотношението шум:звук е примерно 1:10, което е отвратително. Ако е усилен, получавам добро входно ниво и съотношение между шум и звук, обаче има шибаното засилване. Възможно ли е В-Ампа по някакъв начин да е доста по-силен от входа на картата и да го претоварва? И един вид като "защитна реакция" на картата, сигнала се намалява, докато не стигне приемливо ниво? Хайде, помагайте, че отидох... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Da_Fuse Отговорено Декември 5, 2006 Share Отговорено Декември 5, 2006 На мен лично не ми се е случвало, но попринцип не е изключено... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DJ Alex Отговорено Декември 5, 2006 Share Отговорено Декември 5, 2006 Почни с най-елементарното: погледни настройките на вградената си звукова карта да нямаш включена функция Auto Gain. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
olygofren Отговорено Декември 5, 2006 Автор Share Отговорено Декември 5, 2006 Намерих: съществува такава опция, казва се AGC, и е изключена. Ако се включи, има варианти от +3dB до +12dB. Доколкото опитах, няма разлика с или без нея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Raxus Отговорено Декември 6, 2006 Share Отговорено Декември 6, 2006 Пробвай директно без вампа.И после си добави ефекти.Аз използвам Сони Саунд Фордж 7.0 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts