Jump to content
Българският форум за музиканти

Какъв китарен усилвател бихте ми препоръчали


Vasil Belezhkov

Recommended Posts

Здравейте, съфорумци!

От много години свиря на класическа китара :beer: , а от около 3-4 години се занимавам и с електрическа :guitar: . Сега съм спестил някой лев и мисля да се оборудвам по-сериозно с усилвател 50-60 W :cheers: . Свиря с китара Squier Stagemaster и процесор Behrimger V-AMP 2. Какъв тип усилвател може да ми препоръчате като подходяща комбинация с китарата и процесора, които имам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зависи кво искаш да свириш и какъв звук те кефи. бюджета също има значение (дори основно). ако вземаш нещо на старо обърни специално внимание на говорителя да не е издухан. успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много зависи с колко пара разполагаш. Ако мислиш да ползваш драйва на усилвателя + разните ефекти от процесора от рода на ревърби, дилеи, хоруси, фазери и т.н. задължително гледай да има Effect Loop (където да си ръгнеш процесора). Ако ще ползваш кривоча на вампа не е задължително, но тогава гледай усилвателя да има готин чист канал.

И най-добре ходи по магазините с твойта си китара да пробваш как звучи.

 

Ай успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако си заделил около 600-700 лв няма смисъл от Вампа. на старо може да порътсиш някое лампово ампче. ако ен искаш лампа - има добри транзисторни. аз като вече заклет почитатем на хюс енд кетнер мога силно да ти препоръчам. има една серия едишън блу.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2. Какъв тип усилвател може да ми препоръчате като подходяща комбинация с китарата и процесора, които имам?

 

То зависи и музиката която свириш с китарата и процесора, както и парите с които разполагаш. Аз мога и mesa reactifier някакъв или peavey JSX примерно да ти препоръчам ама откъде да знам дали имаш кинти за това. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...само имай в предвид че драйв блендите на Вампа не работят добре в комбинация с усливател заради спиър симулацията...дори да я резнеш според мен пак не се получава читаво според мен...та ако се получи мазня да не се чудиш откъде е...защото Вампа е замислен да си е самодостатъчен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.