Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, съфорумци!

От много години свиря на класическа китара :beer: , а от около 3-4 години се занимавам и с електрическа :guitar: . Сега съм спестил някой лев и мисля да се оборудвам по-сериозно с усилвател 50-60 W :cheers: . Свиря с китара Squier Stagemaster и процесор Behrimger V-AMP 2. Какъв тип усилвател може да ми препоръчате като подходяща комбинация с китарата и процесора, които имам?

Отговорено

зависи кво искаш да свириш и какъв звук те кефи. бюджета също има значение (дори основно). ако вземаш нещо на старо обърни специално внимание на говорителя да не е издухан. успех!

Отговорено

Много зависи с колко пара разполагаш. Ако мислиш да ползваш драйва на усилвателя + разните ефекти от процесора от рода на ревърби, дилеи, хоруси, фазери и т.н. задължително гледай да има Effect Loop (където да си ръгнеш процесора). Ако ще ползваш кривоча на вампа не е задължително, но тогава гледай усилвателя да има готин чист канал.

И най-добре ходи по магазините с твойта си китара да пробваш как звучи.

Ай успех.

Отговорено

ако си заделил около 600-700 лв няма смисъл от Вампа. на старо може да порътсиш някое лампово ампче. ако ен искаш лампа - има добри транзисторни. аз като вече заклет почитатем на хюс енд кетнер мога силно да ти препоръчам. има една серия едишън блу.

Отговорено
2. Какъв тип усилвател може да ми препоръчате като подходяща комбинация с китарата и процесора, които имам?

То зависи и музиката която свириш с китарата и процесора, както и парите с които разполагаш. Аз мога и mesa reactifier някакъв или peavey JSX примерно да ти препоръчам ама откъде да знам дали имаш кинти за това. :rolleyes:

Отговорено

...само имай в предвид че драйв блендите на Вампа не работят добре в комбинация с усливател заради спиър симулацията...дори да я резнеш според мен пак не се получава читаво според мен...та ако се получи мазня да не се чудиш откъде е...защото Вампа е замислен да си е самодостатъчен...