Jump to content
Българският форум за музиканти

Загадка със звездичка* :)


Mephistofel

Recommended Posts

Та така... След цяла седмица слушане на всякакви джаз,фюжън,и прочие готини музички,почувствах,че имам нужда от нещо,което да ме "зареди" с по-първична енергия.И взех,та си пуснах един DVD концерт на Iron Maiden - "Rock In Rio".Няма какво да ви говоря за тях,любима детска група са ми.Слушайки и радвайки се,по едно време се замислих - за кой ли не има какво ли не инфо из Интернет,но конкретно за gear-a на Steve Harris - престъпно малко,да не кажа никакво.

 

Басовете са ясни,струните също,НО - знам,че ползва Trace Elliot GP12x Preamps,боксовете са Marshall Custom Cabs 4x12" с говорители на ElectroVoice (EV M12L),само,че за амповете единственото,което успях да намеря беше:

 

"C-1 audio FR707 amplifiers" - какво,по ангелите, е това?

 

Имам се за до известна степен информиран,но тези усилватели не ми говорят абсолютно НИЩО!

 

Ще помоля някой,ако му е възможно,разбира се - да хвърли малко повече светлина върху тях? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Може би става въпрос за Power Amp "C-Audio"(вече не съществуват - мисля,че Crown ги "погълнаха").Имаха модел 707 от серията SR - 2x750w/4ohm.

 

Имаха още RA-серия;Pulse-серия;XR- серия...,но не съм много запознат с продукцията им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех,ще им се не знае и британците,винаги нещо наопаки ще измислят.:green:

 

Ако наистина става въпрос за C-Audio - какво ли са му толкова любими - те са толкова голяма група,че всяка една фирма-производител на подобна апаратура,стига да поиска Харис,разбира се,ще му направят signature,custom,бля-бля-бля,с вграден фритюрник и чесалка за гръб,например...

 

Като гледам имената на различните им серии,май си е точно така - XR,SR,RA - нищо чудно ако са имали и PowerAmp такава серия - FR.

 

:think:

 

Благодаря,че се включи. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

70's Precision Bass (бил е в най-различни цветове през годините) - Rotosound flatwond strings - custom усилватели, правени по Hiwatt 200 - озв. тела с 4x12" говорители

 

За усилвателя беше казал, че най-близкото звучене до неговия от моделите серийно производство е на Ampeg SVT. Но също така твърди, че дори личния му бас техник звучи коренно различно през същото оборудване. Както се сещаш е и до ръчичка :jazzband:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явка,това ясно - няма да се обиждаме,аркадаш. :green:

 

Сега,ако трябва да изпадаме в подробности - най-често ползва Пресижъни '71 и '73,с адаптери Seymour Duncan Custom SPB1.Забравихме да споменем и ето тази джаджа:

 

DBX_160A.jpg

 

http://www.dbxpro.com/160A.htm

 

:)

 

Мен ми беше интересно и любопитно за гореспоменатите "C-audio". :P

 

П.П. И,между другото - сигурен ли си за това,че свири с flatwound струни? Аз бях останал с впечатление,че си ползва roundwound.Обаче,че са Rotosound - спор няма. :jazzband:

 

Edit:Яворе,дължа ти една бира,прав си за струните - цък.

:bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адаптери на Дънкан ползва в последните (5-6-7?) години.

За компресора - може, не знам. В един от последните броеве на сп. Bass Player казва нещо като (цитирам по памет) "За 34 години съм пробвал какво ли не оборудване. Вече не виждам смисъл да променям каквото и да е, защото това са нещата които работят добре при мен"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

http://perso.orange.fr/spectral/2AMPLIS2.HTM

 

http://www.proaudioreview.com/march01/C-AU...-Amps-web.shtml

 

На тeзи линкoве има малко инфо за ампове на "C Audiо",на който му е интересно да погледне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Я и от мен едно питане . На времето имах усещането че при свиренето на Бат Стийв се чуват два умело смесени звука на бас естествено с преобладаване на класическия но усещах и много високо честотно пльокане за цвят и което е най страното с различна доминация в зависимост от пасажа . говоря за студийните записи след 1983 . а на концерти това пльокане като цяло не се усещаше . Та имате ли инфо по въпроса и какво мислите въобще . записвани ли са две бас китари или пък звука му е минавал през две кубета с различна настройка даващо възможност да се свири един път а да се записват два саунда в риъл тайм или просто греша в изводите . Цеко :):D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ооо и на мене Харис ми е супер любим. педи година като тръгнах да си купувам нов инструмен за малко да взема един фендър от серията на стив харис. свирих на него страшно много ме изкефи обаче най умрях на един ибанец. Седмици не можех да спя и сънувах ту фендъра ту един бисирич ... и накрая като пипнах ибанеца просто ми заспа в ръцете.

 

тайната на харис спорд мене е в свиренето му - прави страшна атака с дясната ръка и от там идва до голяма част динамиката на звука му. спред мене записва с 2 микрофона на 2 писти в студио - един мембранен за ниските и един може би кондензаторен за високите.

 

... квото и да си говорим - Харис е класика !!!

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При про-студиен запис,много често се практикува записването на няколко сигнала с различен характер,от един източник,едновременно(разбира се,използва се и дублиране на партии,но при баса това е по-скоро изключение).След това се подбират подходящите и се блендира окончателният работен сигнал.Това е единият от принципните подходи,който отнема повече ресурс и време,но пък е по-благодарен и натурален.(става въпрос за постигане на звукови вариации,чрез микрофонно разнообразие и позициониране,а не с допълнителна електронна еквилизация).

Използва се и електронното мултиплициране на записван/записан сигнал,обработка на клоновете(симулатори,EQ...) и отново,последващо блендиране.

Разбира се,рационалното решение е компилацията на the best of the both worlds.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък, навремето си бях сложил два жака - по един за всеки адаптер и беше доста разрушително! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.