X_eNeMy Публикувано Декември 1, 2006 Публикувано Декември 1, 2006 (Редактирано) Едно време, бях намерил една китара на боклука и реших да я почистя със спирт. После се сетих какво ще се случи и като се обърнах да я видя вече се беше случило... :green: Та аз с влажна гъба търкам здравата и хартията заедно с повечето от лепилото пада и ги махам. Ама пак има от старото лепило и не е абсолютно гладко там на допир и не блести, както бих иска. Та знаете ли някакъв препарат или дурго ? След 2-3 часа ще ходя по центъра (София) та кажете. Благодаря. Редактирано Декември 1, 2006 от X_eNeMy Цитирай
metalhammer Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 как процедирам аз оставям китарата един месец така и тя се напрашава с времето и после лепилото пада абсолютно лесно бахти свирете на тея китари те са за тва да се свири не да ги лъскаш с лустро по цял ден Цитирай
VOSTOK Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 (Редактирано) Взимаш един портокал, режеш го, изстискваш сок върху лепилото, чакаш малко да подейства (минута-две), триеш с парцал, после пак напръскваш със сок, пак чакаш малко, пак триеш и така. Не съм пробвал лично рецептата, но ми я даде човека във фирмата, на който му е работа да прави такива неща. Така че, като идеш до центъра, вземи 1 кило портокали и действай. Редактирано Декември 1, 2006 от VOSTOK Цитирай
X_eNeMy Отговорено Декември 1, 2006 Автор Отговорено Декември 1, 2006 ^^ Е па свиря, ама какво лошо има да искам по китарата ми да няма боклуци ?! ^ Мерси, ще го пробвам. Ама имам чувството, че ще ми излезе по-евтино да си купя някой супер скъп специализиран препарат от колкото да си купя кило портокали Декемри месец Други предложения? Цитирай
Jeff Beck Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 (Редактирано) Става и с мандарини, те са по евтини А иначе пробваи да потърсиш Opty той е за полиране но аз и за това съм го използвал. Но незнам дали ще го намериш, доста е трудно Успех Редактирано Декември 1, 2006 от Jeff Beck Цитирай
Stranen Отговорено Декември 4, 2006 Отговорено Декември 4, 2006 ставаше и със зъболекарска паста за полиране ма и идея си нямам от къде да я намериш Цитирай
zigi Отговорено Декември 4, 2006 Отговорено Декември 4, 2006 Един приятел с Пронто си чистеше китарата и резултата е доста добър. Цитирай
X_eNeMy Отговорено Декември 5, 2006 Автор Отговорено Декември 5, 2006 (Редактирано) Пробвах със сок от половин грамадански портокал. Не мога да повярвам, че го жертвах за китарата си... беше толкова хубав Все едно. Та с гъбичка напуих от сока и се разтърках като гумите на Шумахер преди старт. Докато беше още мокро като прокарах пръст през "нацапаната" повърхност и там където никога не е имало лепенки беше ПОЧТИ еднакво, доста по-близко до истината. След това излъсках с Пронто Класик и ето го резултата. В амфаз се забелязва много, а отстрани - не чак толкова. Как да процедирам нататък ? Искам да си ми е чиста китарата :violin: P.S. Пронтото си е за дърво - т.е. не е от него. Не е станало по-зле от колкото беше преди. ДАЙТЕ ИДЕИ ! Кажете нещо или начин с който със сигурност ще мога да махна това лепило, без да нараня лака. Редактирано Декември 5, 2006 от X_eNeMy Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 5, 2006 Отговорено Декември 5, 2006 Спирт или разредител(ацетон)за сваляне на лепилото, но много внимателнода не свалиш и лакът.След това лакът помътнява(неизбежно е) и се налага полиране с шлайф паста и парцалче.Това е. Цитирай
zigi Отговорено Декември 5, 2006 Отговорено Декември 5, 2006 (Редактирано) Едно време, бях намерил една китара на боклука Ебати кви работи имало из кофите... :think: Мани, мани. Аз във Франция си намерих лаптоп на болука А иначе тва е от лепилото на лепенките. Пвобвай със някакъв разредител ама не мн силен, че да не си махнеш и лака Редактирано Декември 5, 2006 от zigi Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 5, 2006 Отговорено Декември 5, 2006 След като махнеш грубите петна от лепило, парцалът или салфетката, с които си търкал са оставили драскотини по гланца. Търкай с полир паста, за да върнеш блясъка. Или пребоядисай цялата дъска. Цитирай
vlex Отговорено Декември 6, 2006 Отговорено Декември 6, 2006 Я кажете колко фина трябва да е полир пастата, защото аз си бях взел една за хардуера ма като тръкна лака помътнява води се ФИНА! Нищо че не е Цитирай
vlaefff Отговорено Декември 6, 2006 Отговорено Декември 6, 2006 Хе хе тва май е старата ми китара на която имаше лепенка на 88???? Цитирай
Nightmare81 Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 (Редактирано) Пробвах със сок от половин грамадански портокал. Не мога да повярвам, че го жертвах за китарата си... беше толкова хубав Все едно. Та с гъбичка напуих от сока и се разтърках като гумите на Шумахер преди старт. Докато беше още мокро като прокарах пръст през "нацапаната" повърхност и там където никога не е имало лепенки беше ПОЧТИ еднакво, доста по-близко до истината. След това излъсках с Пронто Класик и ето го резултата. В амфаз се забелязва много, а отстрани - не чак толкова. Как да процедирам нататък ? Искам да си ми е чиста китарата :violin: P.S. Пронтото си е за дърво - т.е. не е от него. Не е станало по-зле от колкото беше преди. ДАЙТЕ ИДЕИ ! Кажете нещо или начин с който със сигурност ще мога да махна това лепило, без да нараня лака. Туй какво е - Squaer Showmaster ??? На такава ми прилича . А може и Джаксън да е - те доста си приличат ...Разликата им е само в грифа Редактирано Декември 8, 2006 от Mephistofel Цитирай
vlex Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 Нямаше нужда да цитираш мнението с гигантските картинки! Има хора на трафик, а на тях не им е гот да зареждат снимки по мегабайт по два пъти всяка Цитирай
Recommended Posts