Da_Fuse Отговорено Декември 5, 2006 Автор Share Отговорено Декември 5, 2006 Буквално токущо, на Reason останових че има доста осезаема промяна в цялата звукова картина когaто променя от 96 кХц на 44.1 кХц и обратно просто на 44.1 високите изпъкват страшно много. Просто сякаш ги засилвам на целия проект. :think: Попринцип разбрах в най общи линиии каква е разликата в sample рейта но немога да разбера защо се получава тази разлика в честотите, нали би трябвало да е в качеството Или съм разбрал погрешно ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Декември 5, 2006 Share Отговорено Декември 5, 2006 Защото с по голяма семплираща(т.е. по -бързо отчитаща стойности от измерваната честота се отчита по точно тя) - както по горе се обясни, че съобразено с най високата чуваемост на човека за да бъде измерена точно, а именно около 21 - 22кхц ( семплирана - пресъздадена - както искаш го разбирай) трябва да бъде измерена с двойно по голяма честота от нея , именно 44.100, но това означава , че по-ниските, честоти от нея да речем 10кхз ще бъдат измерени по точно до по голям брой хармоници, да речем до 7-ми 10-ти...с нарастване на честотите до 5-ти 6-ти примерно говоря при 16кхз и.т.н. Това е най образно казано. Важното е до кои хармоници отчиташ стойности. При 96кхз ще бъдат отчетени много по голям брой хармоници в горният праг на чуване за това графиката ще бъде много по точна (гъста). И оттам пресъздаденият по нея (дигитален)сигнал - по близък до аналоговият. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Da_Fuse Отговорено Декември 5, 2006 Автор Share Отговорено Декември 5, 2006 Мисля че ми стана ясно Много благодаря на всички които ми помогнаха Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts