Mar4enko Публикувано Юли 19, 2015 Публикувано Юли 19, 2015 Здравейте. Аз съм един скромен китарист но от време на време се забърквам в едни проекти за народна музика та имам желание да си взема тамбура - 8 струнна. Смятате ли че това: http://kynchev.com/folk.html ще ми свърши работа? Приемам и други предложения и съвети но нека да са в този ценови диапазон. Благодаря предварително ! Цитирай
bluesman Отговорено Август 4, 2015 Отговорено Август 4, 2015 Не бих си купил инструмент онлайн.Освен ако не си от Велинград и този магазин ти е " под носа" Сигурен съм ,че можеш да си намериш такава тамбура втора ръка в добро състояние.Като решиш,че си задобрял и вече не те удовлетворява а и все още те влече, си избери инструмент при майстор.Хем избора ще ти е по-голям ,хем гаранция ще ползваш а и цената може да е по-добра... Цитирай
keri_gilbert1 Отговорено Август 5, 2015 Отговорено Август 5, 2015 Според мен първо трябва да опиташ инстромента а не просто така да се поръча нещо! Цитирай
MrNikoi Отговорено Септември 17, 2015 Отговорено Септември 17, 2015 По същия на начин преди година си купих кавал. Много опити правих да изкарам тон. Не ставаше и не ставаше. Цитирай
baitanas Отговорено Септември 30, 2015 Отговорено Септември 30, 2015 Ако е изработена от Стефан Стефанов от Габрово, мисля, че си струва, това е най добрият майстор на тамбури в България. Цитирай
Babyface Bob Отговорено Октомври 12, 2015 Отговорено Октомври 12, 2015 @MrNikoi - не бих казал, че липсата на възможност за възпроизводство на звук от кавал е пряко свързано с липсата на качество на изработка. В последно време се срещам с кавалджии и въпреки техните наставления, не успявам да изкарам почти нищо от тая вълшебна тръба. Много специфично звукоотделяне, с въздушна струя под определен ъгъл и техника за устните и дишането. Предполагам, че с повече тренировки и уроци при опитен кавалджия ще имаш значителен напредък. Що се отнася до тамбурата - аз лично не бих купувал без да пробвам, а и бих взел втора ръка - майсторска, разсвирена и добре гледана - т.е. бих отишъл в музикалното у-ще Л.Пипков в София и бих офертирал някое тамбуристче, например. За широката общественост тамбурата май става антикварен инструмент и много изработки го доказват. Цитирай
Recommended Posts