Jump to content
Българският форум за музиканти

Celestion,jensen....eminence


malkiat

Recommended Posts

...Orange PPC212-E; PPC412-E; OBC 115; ОBC 410

...Mesa/Boogie Lone Star Special 4x10 Combo(2xJensen+2xEminence);Reverb Rocket...изобщо-говорителите серия Black Shadow се произвеждат от Celestion и Eminence,по спецификация на M/B.

...Hartley Peavey и Bob Gault(починал 2002)са близки приятели,съидейници и бизнес-сътрудници,а Eminence са доставчици на компоненти за Peavey повече от 30г.

 

Още някои:

Fuchs;Demeter;Soldano;Avatar;Matamp;Victoria;Randall;Basson;Geezer;VHT;Aguilar;Z

inky;Allen;Drive;Genz-Benz;Brown;Vader;Rogue;Ultrasound;Swanson;Tech 21;Elk;Dino's;Splawn;Gretch;Tone-Tools;Custom Audio;DST;Carr;Traynor/Yorkville;Black;T-Rex;Roland;Holland;Pritchard;Hartke....и доста други.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мен са ми интересни подобни градивни "спорове",много интересни работи изскачат

 

Много добре казано - подкрепям. :hello:

 

 

По-горе се каза,че са USA фирма,и се произвеждат в USA.И въобще не бих казал,че са евтини,особено пък Legend серията - това,че тук в България са внасяни ниски модели от Динакорд изобщо не е критерий. 

 

Аз не съм човек който си говори без да се е интересувал, лично се интересувах за еминенс говорители и тук в София ми предлагаха 150 ватови 12-ки за китарни боксове - не знам кой модел точно - правени в китай за по 100 лева с ДДС - - 80 лева без на парче. В Динакорд и на други места ги имаше. Сравнени с други са евтини...казано ми бе че са китайски - дали са ме лъгали - не знам. Хората изрично ми казаха да не гледам дали пише ю ес ей или не... Берингер имат модел 4х12 кабинети с йенсен говорители които струват около 650 лева едната - разделено като цена на един говорител пак се получава същата сума. Опитайте да си купите селесчън, фендер, карвин или друг от горепосочените за тези пари - няма да успеете.

 

И въобще не бих казал,че са евтини,особено пък Legend серията - това,че тук в България са внасяни ниски модели от Динакорд изобщо не е критерий

 

Това никой не го оспорва - има си и сигурно скъпи модели не съм се интересувал лично...и въобще тези марки са си много добри няма какво да си говорим. :)

 

Просто разберете,че има и други сериозни марки говорители,освен Celestion

 

Абсолютно подкрепям това и много пъти съм го заявявал. Конкретно тук споменах, че зависи дали човека търси точно тоя тип звучене и както стана ясно в това отношение всички сме единни. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имаме 2 бокса с 15 инч Celestion. въпреки че по-горе правилно се отбеляза че са основно за бас употреба през тях пуснеме ли китари и вокални микрофони-звучат убийствено.другите ни колони също са добри но с Celestion нищо не може да се сравни(просто мнение).на комбото ми(Carlsbro) говорителят също е Celestion. може и да съм пристрастен но ако можеш да си го позволиш-това е звука! ако не -Еминенс предлагат много добри цени...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

. . . . също така предлагат и модели по-скъпи от половината модели на Celestion. И двете марки произвеждат и в Китай, и двете имат както бюджетни така и по-скъпи модели. Eminence са по-широко разпространени, без това да означава, че Celestion са някакъв бутиков производител.

 

Въобще това сравнение без да се споменават конкретни модели ми изглежда чисто празнодумство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еврика! повечето хора ползват нета точно за това... сподели своя опит за да ни осветлиш по въпроса. сори- не се заяждам но вече отбелязах че това е мое мнение ( и на другият ни китарист -на Маршала си има също Селекшън) и не ангажирам никой с него..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не се заяждам, но сравнявал ли си Сelestion-a си с адекватен модел на Eminence?

 

Опитът ми с китарни модели е сравнително ограничен - имал съм говорители за бас китара на Eminence, Celestion, Electrovoice, JBL, но съм слушал китарни модели и на трите производителя споменати в темата. Резултатите понякога са интересни. Напр. мой приятел имаше идея да смени оригиналните говорители в бокс на Peavey със Celestion, но след смяната остана разочарован и върна оригиналните говорители.

Също така твърдя, че един говорител Сelestion Greenback в отворен бокс не звучи добре или поне не е нищо впечатляващо, за разлика от 4 такива в затворен бокс.

Както се сещаш всичко това не значи, че Celestion не струват :D

 

Знам, че Celestion е икона сред китаристите, но и те имат евтини и скъпи модели като всеки нормален производител и пуснаха китайско производство поне 2 години преди Eminence.

Конкретно за бас китара Eminence имат доста добри предложения, ако те интересува можем да ги коментираме по модели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така диалогът по става! да сравнявал съм нашите селекшъни с кво ли не вкл с пи ви(един от басистите ни имаше такава уредба) и сме правили кви ли не изводи. няколко неща обаче са факт: купих ги преди 10-12 год за 2000$ и смятам че ги взех изгодно. горният факт както и годинките им изключва китайския произход и съм съгласен стеб че има съществена разлика в качеството. другото за което съм съгласен е качеството на съндъците- нашите са ALTEC- обърната(пирамидна) система ,а тя създава мощ и дълбочина на звука. третият факт е че говорителите за толкова години не са мръднали а сме изхвърляли (в голямата немотия преди години и пренавивали) много по нови и пак на добри марки за нищожно кратък срок. в крайна сметка всеки решава сам за себе си с какво, как и какво да свири- все пак звукът е нещо комплексно а не сбор от известни марки... но ако трябва пак да избирам-изборът е ясен за мен. само да не са и китайски...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

. . . . също така...

Останах с впечатление,че разискваме модели на различните производители,предназначени/насочени за употреба с инструментални апаратури.

 

Иначе - не можем да сравняваме Eminence(може би - най-големият производител на високоговорители) със Cеlestion(специално).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Досега съм нямал директни впечатления от инструментални говорители Fane.Използвани са или се използват в инструментални кабинети на Vox;Selmer;Hiwatt(вкл. при комбо-модел използван от Дейвид Гилмоур за страничните му проекти);Sound City;Wem;Simms-Watts;Orange;Carlsbro;Jennings...,но на мен не са ми попадали.

Обаче,определено заслужават внимание!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм с озв. тяло за бас китара 1х15" с говорител Fane (не съм сигурен за марката, беше нещо като London City????) и беше супер - много стегнат и балансиран бас. Боксът беше доста компактен, отгоре на това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Ако ще ти носят говорители от Щатите само Селесчън, защото цените там са най-ниски.

категорично мога да заявя, че пазарувам селесчън от UK, защото цената иде по-ниска от щатите като за транспорта е относително, но с цените за USPS май е по-евтино при американците. за съжаление след нова година няма да можем да пазаруваме такс фрий от острова.

 

ако някой се интересува - най евтините селесчъни в северна америка се продават от http://www.avatarspeakers.com/, поне аз по-добри цени от техните не съм виждал.

Редактирано от wolfgang
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.