Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

...Orange PPC212-E; PPC412-E; OBC 115; ОBC 410

...Mesa/Boogie Lone Star Special 4x10 Combo(2xJensen+2xEminence);Reverb Rocket...изобщо-говорителите серия Black Shadow се произвеждат от Celestion и Eminence,по спецификация на M/B.

...Hartley Peavey и Bob Gault(починал 2002)са близки приятели,съидейници и бизнес-сътрудници,а Eminence са доставчици на компоненти за Peavey повече от 30г.

Още някои:

Fuchs;Demeter;Soldano;Avatar;Matamp;Victoria;Randall;Basson;Geezer;VHT;Aguilar;Z

inky;Allen;Drive;Genz-Benz;Brown;Vader;Rogue;Ultrasound;Swanson;Tech 21;Elk;Dino's;Splawn;Gretch;Tone-Tools;Custom Audio;DST;Carr;Traynor/Yorkville;Black;T-Rex;Roland;Holland;Pritchard;Hartke....и доста други.

Отговорено
на мен са ми интересни подобни градивни "спорове",много интересни работи изскачат

Много добре казано - подкрепям. :hello:

По-горе се каза,че са USA фирма,и се произвеждат в USA.И въобще не бих казал,че са евтини,особено пък Legend серията - това,че тук в България са внасяни ниски модели от Динакорд изобщо не е критерий. 

Аз не съм човек който си говори без да се е интересувал, лично се интересувах за еминенс говорители и тук в София ми предлагаха 150 ватови 12-ки за китарни боксове - не знам кой модел точно - правени в китай за по 100 лева с ДДС - - 80 лева без на парче. В Динакорд и на други места ги имаше. Сравнени с други са евтини...казано ми бе че са китайски - дали са ме лъгали - не знам. Хората изрично ми казаха да не гледам дали пише ю ес ей или не... Берингер имат модел 4х12 кабинети с йенсен говорители които струват около 650 лева едната - разделено като цена на един говорител пак се получава същата сума. Опитайте да си купите селесчън, фендер, карвин или друг от горепосочените за тези пари - няма да успеете.

И въобще не бих казал,че са евтини,особено пък Legend серията - това,че тук в България са внасяни ниски модели от Динакорд изобщо не е критерий

Това никой не го оспорва - има си и сигурно скъпи модели не съм се интересувал лично...и въобще тези марки са си много добри няма какво да си говорим. :)

Просто разберете,че има и други сериозни марки говорители,освен Celestion

Абсолютно подкрепям това и много пъти съм го заявявал. Конкретно тук споменах, че зависи дали човека търси точно тоя тип звучене и както стана ясно в това отношение всички сме единни. :)

Отговорено

имаме 2 бокса с 15 инч Celestion. въпреки че по-горе правилно се отбеляза че са основно за бас употреба през тях пуснеме ли китари и вокални микрофони-звучат убийствено.другите ни колони също са добри но с Celestion нищо не може да се сравни(просто мнение).на комбото ми(Carlsbro) говорителят също е Celestion. може и да съм пристрастен но ако можеш да си го позволиш-това е звука! ако не -Еминенс предлагат много добри цени...

Отговорено

. . . . също така предлагат и модели по-скъпи от половината модели на Celestion. И двете марки произвеждат и в Китай, и двете имат както бюджетни така и по-скъпи модели. Eminence са по-широко разпространени, без това да означава, че Celestion са някакъв бутиков производител.

Въобще това сравнение без да се споменават конкретни модели ми изглежда чисто празнодумство.

Отговорено

еврика! повечето хора ползват нета точно за това... сподели своя опит за да ни осветлиш по въпроса. сори- не се заяждам но вече отбелязах че това е мое мнение ( и на другият ни китарист -на Маршала си има също Селекшън) и не ангажирам никой с него..

Отговорено

И аз не се заяждам, но сравнявал ли си Сelestion-a си с адекватен модел на Eminence?

Опитът ми с китарни модели е сравнително ограничен - имал съм говорители за бас китара на Eminence, Celestion, Electrovoice, JBL, но съм слушал китарни модели и на трите производителя споменати в темата. Резултатите понякога са интересни. Напр. мой приятел имаше идея да смени оригиналните говорители в бокс на Peavey със Celestion, но след смяната остана разочарован и върна оригиналните говорители.

Също така твърдя, че един говорител Сelestion Greenback в отворен бокс не звучи добре или поне не е нищо впечатляващо, за разлика от 4 такива в затворен бокс.

Както се сещаш всичко това не значи, че Celestion не струват :D

Знам, че Celestion е икона сред китаристите, но и те имат евтини и скъпи модели като всеки нормален производител и пуснаха китайско производство поне 2 години преди Eminence.

Конкретно за бас китара Eminence имат доста добри предложения, ако те интересува можем да ги коментираме по модели.

Отговорено

така диалогът по става! да сравнявал съм нашите селекшъни с кво ли не вкл с пи ви(един от басистите ни имаше такава уредба) и сме правили кви ли не изводи. няколко неща обаче са факт: купих ги преди 10-12 год за 2000$ и смятам че ги взех изгодно. горният факт както и годинките им изключва китайския произход и съм съгласен стеб че има съществена разлика в качеството. другото за което съм съгласен е качеството на съндъците- нашите са ALTEC- обърната(пирамидна) система ,а тя създава мощ и дълбочина на звука. третият факт е че говорителите за толкова години не са мръднали а сме изхвърляли (в голямата немотия преди години и пренавивали) много по нови и пак на добри марки за нищожно кратък срок. в крайна сметка всеки решава сам за себе си с какво, как и какво да свири- все пак звукът е нещо комплексно а не сбор от известни марки... но ако трябва пак да избирам-изборът е ясен за мен. само да не са и китайски...

Отговорено
. . . . също така...

Останах с впечатление,че разискваме модели на различните производители,предназначени/насочени за употреба с инструментални апаратури.

Иначе - не можем да сравняваме Eminence(може би - най-големият производител на високоговорители) със Cеlestion(специално).

Отговорено

^ Досега съм нямал директни впечатления от инструментални говорители Fane.Използвани са или се използват в инструментални кабинети на Vox;Selmer;Hiwatt(вкл. при комбо-модел използван от Дейвид Гилмоур за страничните му проекти);Sound City;Wem;Simms-Watts;Orange;Carlsbro;Jennings...,но на мен не са ми попадали.

Обаче,определено заслужават внимание!

Отговорено

Свирил съм с озв. тяло за бас китара 1х15" с говорител Fane (не съм сигурен за марката, беше нещо като London City????) и беше супер - много стегнат и балансиран бас. Боксът беше доста компактен, отгоре на това.

Отговорено (Редактирано)
...

Ако ще ти носят говорители от Щатите само Селесчън, защото цените там са най-ниски.

категорично мога да заявя, че пазарувам селесчън от UK, защото цената иде по-ниска от щатите като за транспорта е относително, но с цените за USPS май е по-евтино при американците. за съжаление след нова година няма да можем да пазаруваме такс фрий от острова.

ако някой се интересува - най евтините селесчъни в северна америка се продават от http://www.avatarspeakers.com/, поне аз по-добри цени от техните не съм виждал.

Редактирано от wolfgang