Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички, имам малко въпроси относно Tyros 2. В момента свиря в квартално заведение във Варна и ползвам PSR 9000 решил сам да скатая някой лев и да мина на по горния клас самосвирки. Ако някой от вас познава тайрос 2 по подробно бих бил благодарен за каквато и да е информация. Повече сам любопитен дали са подобрили звученето, и до каква степен спрямо PSR 9000. Нека кой каквото знае да го сподели ако може. Благодаря предварително :godbless:

P.S. Кога е възмовно да се очаква следващ модел след Tyros 2

Отговорено (Редактирано)

Здравей,

Звукът определено е по-добър от 9000 и Тайрос1.Акомпаниментите (стиловете) са много по пълни и са супер качествени.Има нова "Super Articulation Technology" което напрактика ти позволява да свириш Китари и духови кат' живи.Единствено Тайрос2 има initial touch и after touch от самосвирките.Може да включиш микрофон и според хармонията която свириш с лява ръка автоматишно ти прави Беквокали. Изобщо това е за мен най-доброто което може да се желае от синти с "Хитър Петър" ;) Ето и линк малко да поразгледаш и чуеш

edno

Drugo

За нов модел има време.Сега се носят слухове че на зимното изложение ще представят следващтото поколение МОТИФ.

Редактирано от martist
Отговорено

Благодаря на martist за информацията, но ако някой може да ми каже как стоят нещата с custom voice при PSR 9000 са само 32 места за обработени бленди колко ли са при Tyros 2. Четох че с клавира ти дават и софт. за компа за обработване на блендите, това означавали че мога да си правя блендите на компа и после да си качвам в клавира :P

Отговорено (Редактирано)

Софтварето :headbang: се ползва точно за това.Като го включиш и заредиш бленда автоматично ти се пуска ЮЗЕР1 банка>правиш корекции (които може и да ги направиш от самото синти, но на комп е по широк екранът) и след това може да ги запишеш на някой от юзерите.При Тайрос1 къстом блендите са 128.Би трябвало на 2 да са 2х128.

Редактирано от martist
Отговорено (Редактирано)

Аз с техническо инфо не мога да помогна но случайно попаднах на доста филмчета на тайрос 2 в действие ( живо свирене ) напримерЦЪК

Мисля, че накрая този споменава за къстъм звуците и паметта ама като не отбирам немски. На мен ми беше интересно понеже само на филмчета ще си го гледам в близкото бъдеще <_<

Редактирано от Dakata_m
Отговорено

Момчета клавира си заслужава парите и смятам около март април да го купя. Да се надявам да е и по рано, но за целта трвбва да продам деветхилядника :godbless:

Отговорено (Редактирано)

Само на едно място го видях за около 7000 лв това ли му е реалната цена или пак е

"леко" побългарена

Редактирано от nb2002