Tehanox Публикувано Март 14, 2015 Публикувано Март 14, 2015 Скъпи модератори. В раздела "Търсят се музиканти" писах тема че търся музиканти които искат аз да им създам визуализации / видеоклипове. Нека ви припомня за професията VJ - която работи на сцената рамо до рамо с музиканта и както него в реално време "свири" - но със светлина и изображения. Искам да разбера причината да не ми позволявате да се свържа с потенциалните хора? Цитирай
Tehanox Отговорено Март 14, 2015 Автор Отговорено Март 14, 2015 Чак сега до края... и грешката ми може би е в това че трябва да пусна темата в подраздел "Други" ! (надявам се) Цитирай
musicman Отговорено Март 14, 2015 Отговорено Март 14, 2015 Хайде пак прочети, този път внимателно и до края. 1 Цитирай
Tehanox Отговорено Март 14, 2015 Автор Отговорено Март 14, 2015 Объркваш ме повече. Все пак пиша темата защото не разбирам и искам помощ. Освен ако не ме третираш като лице извършващо "търговска дейност"? А аз не съм нито магазин, репетиционна, студио, музикална школа или търговска верига. Безработен съм и работя само за себе си - като това което "предлагам" може да се разбира по начина по който всеки свири на някакъв инструмент. Не работя за фирма, нямам фирма. Имам подпис. Оставям си пръстите - правя изкуство. 7.9. За лица извършващи търговски дейности не се смятат групите и изпълнителите. Аз съм изпълнител. Правя видеоарт. Моят инструмент е светлина - визуализация която трябва да е в хармония с останалите части на една музика - не по-малко.!!! Голяма част VJ използват миди клавиатури със заредени сампли на изображения - и "свирят" със тях в реално време. На моите клипове гледам като произведение на изкуството - не по-малко от това как един пианист може да свири на пиано. Обясни това ли е проблема? Защото е доста забавно. Все едно се опитваш да ме блокираш от това просто да изкажа какво искам да правя с други хора (които може и да не се намерят - просто пробвам) Буквално чувството е като да искам да свиря (а аз и свиря) но със изображения. Естествено че в перспектива ако може с това и да се прехранвам ще е най-добрия вариант. Но това е все едно да баннеш всеки професионален музикант от форума защото може и да му платят - и да останат само аматьорите защото видиш ли- те нямат желания да превърнат това си занимание в единственото... 1 Цитирай
soundcraft Отговорено Март 15, 2015 Отговорено Март 15, 2015 Не бе, човек..."... новорегистрираните потребители в група newbies, няма да могат да ползват системата за лични съобщения докато не станат пълноправни членове на нашето общество..." Май си пропуснал да прочетеш това: http://forum.muzikant.org/topic/111979-ca-aaaeei-ii-aeiaudh-oidhoi/ Сега разбра ли, че не е лично? Цитирай
musicman Отговорено Март 15, 2015 Отговорено Март 15, 2015 Ако си търсиш група няма проблем, ако искаш да предлагаш платени услуги, ще трябва да си пуснеш обява в базара. Между другото и в двата случая мисля лично да се възползвам, но дай да го направим както трябва. Цитирай
Tehanox Отговорено Март 16, 2015 Автор Отговорено Март 16, 2015 Тъй като това къде мога и къде не мога да публикувам зависи от теб - прочети "съображенията ми" и прецени ти - къде да постна темата си. Стандарта за музикален видеоклип е той да се направи от някакъв екип-студио - като "тона" на клипа се задава от музиканта - и изпълнителния супервайзер е длъжен да ограничи отделните желания и идеи на екипа с цел да срещне максимално множеството очаквания - на поръчителя, на масовия стандарт и т.н. В едно такова място може да се и изредят 20 поп-музиканта искащи горе долу един клип и студиото пак ще е доволно да предостави услугите си. (на това се и надяват) Това е една завършена "потребителска услуга". Аз не предлагам това. Аз нямам супервайзер - а лично мнение. Имам и пълна свобода да откажа "услугата си" - ако почувствам че например музиката не ми харесва. Тоест това което правя е силно индивидуално. В същност е толкова индивидуално че ако намеря меценат който да ме финансира - просто ще създавам свои видеоинсталации, видеоарт, скулптури, рисунки. Парите определено са тежест за мечтите... но не желая да стават вериги! Затова избирам много по-трудния път вместо да отида да работя във някоя фирма - Да продължа да правя това което ме прави най-ценен - моите индивидуални идеи. - Не предлагам услуга а по-скоро се предлагам като изпълнител-видео артист. - Изпълнител предлагащ да свири експериментален видео джаз. Но да - НЕ безплатно. В базара не намерих да се предлагат услуги на изпълнители... ! Например: - Аз свиря на пиано - предлагам услугите си за всеки ценител - да му съчиня соната... Това е и причината да насоча темата си в "Търсят се музиканти" - поне това е вярно... Цитирай
musicman Отговорено Март 16, 2015 Отговорено Март 16, 2015 Аз по-ясно от това не мога да ти го обясня: Ако търсиш група с която да се изявяваш - пусни в "Търсят се музиканти" Ако предлагаш нещо (каквото и да било) срещу заплащане - в базара. Има си раздел за услуги. Цитирай
Recommended Posts