viktor.velikov Публикувано Март 11, 2015 Публикувано Март 11, 2015 (Редактирано) Привет!Преди време бях пробвал да да свиря с перце от бразилски ахат и много ми допадна като усещане и като промяна в тонът. Понеже цените на едно такова перце са от 50 лева нагоре си направих само и просто искам да се похваля от резултатите. Доближават се доближават до купешките с тази разлика, че едно перце ми излиза в ПЪТИ по ниско като цена и отделям средно по 1 час за изработката. Естествено последните стават по-добри защото вече почвам да им свиквам и да "хващам чалЪмът" правя ги по следният начин:купувам плочка ахат и я пиля на диамантен диск с водно охлаждане до получаване на желаният резултат. После с водна шкурка оправям по-финните работи. Всичко става на око. За сега не мога да намеря как да ги полирам, но това е въпрос на време И така, идеята е да покажа, че ако има желаещи за такива перца, но им липсва бюджет, могат да си ги изработят и сами!Надявам се съм бил полезен. Редактирано Март 11, 2015 от viktor.velikov 3 Цитирай
pit_kk Отговорено Март 11, 2015 Отговорено Март 11, 2015 браво za труда може да пробваш да полираш с http://www.tashev-galving.com/000000-20-1/0/Bellinzoni/filters?filter_2=Bellinzoni Цитирай
Krasen Отговорено Март 11, 2015 Отговорено Март 11, 2015 Из нета се намират и по ефтини каменни перца за около 11 долара с доставка. Наскоро купих, и си личи че не с перфектно качество, именно защото не е полирано добре А колко струва такава плочка Ахат и от къде се набавя ? Като му хванеш чалъма ще ги метнеш тука за продажба Успех! Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 12, 2015 Отговорено Март 12, 2015 То е хубаво някой да прави нещо,ама чак един час да си правиш перце,де да знам,не съм ползвал каменни,,може би си струва работата,ама стандартно ако си свикнал на 1 мм с някакво по-различно и тежко перце трябва наново да му свикваш,аз все ги затривам някъде ,та сигурно има резон да направиш повече Цитирай
Лими Отговорено Март 12, 2015 Отговорено Март 12, 2015 (Редактирано) Веднъж опитах да свиря с добре изработено каменно перце и съм много доволен от усещането, че подобрява техниката ми на свирене, защото аз предпочитам тежки и твърди перца до 3мм за солиране и меки тънки 1мм за ритъм акорди. Но...! - но един голям недостатък ме въздържа от постоянна употреба, а именно - неприятното и прекалено силно "писукане", което се чува от контакта на перото със струните. Идеята ми за "идеалното перо" е някаква комбинация от каменно перо за тежест, ламинирано с изкуствена материя, например като тази, от която се правят DUNLOP ULTEX. За съжаление никой не изработва такива. Успех с изработката и бих желал да ги изпробвам, когато се усъвършенства качеството им! Редактирано Март 12, 2015 от Лими Цитирай
viktor.velikov Отговорено Април 4, 2015 Автор Отговорено Април 4, 2015 Привет отново! Перцета вече става идеални, с много добре заоблени краища и полирани С полирането се справих по следният много прост начин: на времето бръснарите са си точели ножовете в парчета от естествена кожа иииии.....просто взех един от коланите ми и реших да пробвам. Резултатът е задоволяващ. Лошото, е че сега когато и от двете страни е полирано, лично на мен ми е малко неудобно, тъй като ми се хлъзга перото. 4 Цитирай
viktor.velikov Отговорено Април 4, 2015 Автор Отговорено Април 4, 2015 забравих да напиша, че тези ахати са от Хайделберг, Германия Цитирай
Fashion Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 (Редактирано) Поздравления, Викторе!Като фен на каменните перца, реших и аз да пробвам преди време. Направих експеримент и с оникс. Дебелината на моите е 1.3мм.,размера - джаз 3. След тест установих, че при свирене не усещам разлика между ахат и оникс. Ето го резултата: Редактирано Април 4, 2015 от Fashion 1 Цитирай
viktor.velikov Отговорено Април 4, 2015 Автор Отговорено Април 4, 2015 Изглеждат като истински! Моите не знам колко точо са дебели, но ги правя според това ultex, което използвам. Едно (от двете жълти) пробвах да го направя по-тъкно и се получи добре, но не ми е удобно за свирене. Цитирай
viktor.velikov Отговорено Април 4, 2015 Автор Отговорено Април 4, 2015 Сега видях, че него го няма на снимките, то е по-ново. Ще го кача по-късно днес. Цитирай
Recommended Posts