Jump to content
Българският форум за музиканти

Време за учене


zombie_

Recommended Posts

Еми аз вече от 4 години свиря... общо взето досега, единственото нещо, което не съм разбрал е струните за какво служат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 38
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

2 години с по 8 часа свирене на ден правят средностатистичесния китарист виртуоз

Ето защо "виртуозите" в Бъглария били толкова много!

 

Колкото до единия процент: може да се скъсаш от свирене, но без талант си за никъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Паганини, който между другото е бил освен гениален цигулар и брилянтен китарист, е казвал, че има система, по която може да научи всеки да свири като него за две години!

Та според мен отговорът на въпроса за времето, необходимо на човек да се научи да свири на музикален инструмент, се състои от два компонента - ефикасност на системата и количество вложен труд /време/.

 

Успех!

 

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре да ви питам както вие казвате че добър се става с мн свирене и то ефикасно.Това 8 h на ден да свириш не е ли малко мношко.Не всеки може да го понесе дори и да не го мързи и да иска.Нали ви се е случвала като свирните 3-4 h и вече се уморявате мн и после става една боза... Не може ли да се притовариш като свириш толкоз много всеки ден :) За мен максимум по 3х1h и половина в деня:)И пак е мн .Рзпраделяш си го сутрин следобед и вечер :happy: Ама нз вие кажете от мн свирене не всеки път има полза дори и както трябва да правиш всичко.

 

 

 

ПС... Извинявам се много за езика... Забравих да го бутна а сега бързам да излизам :bravo: Тва го правя за първи път :bravo:

 

 

Ама да е за последно тЪз латиница. :bravo:

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ ами зависи колко време имаш, какво искаш да постигнеш, колко време ти трябва за упражнения и въобще зависи от всичко, както винаги :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае и по 12 часа може да свириш и пак нищо да не става. Ако ще 2 часа да са, но да се качествени :) А че няма да се научи всичко няма ми поне да се пречи повечко на комшиите да си слушат чалгата :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Научих се" е най-отвратителната дума и би трябвало да е "no-no-no word" за всеки музикант, за всеки човек на изкуството изобщо, било то и занимаващ се като хоби.

 

Винаги има място за развитие и усъвършенстване.

 

А това с броя часове вече са малко старогръцки митове и легенди. Всеки разбира в един момент колко му е нужно, колко му е достатъчно и колко му харесва да свири. Има такива, на които никога не им е достатъчно... хвала им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За китара не знам, но за да се научиш да свириш на пиано, достатъчно за консерватория (на 18 годишна възраст) ти трябват наистина около 7 години по 10-12 часа... Или около 12 години по 4-5-6 часа. Всеки ден.

Стив Лукетър и разни подобни няма какво да ги гледаме - те или са имали адски талант, или са свирили от 4-5-6 годишни, или са поредните многознайковци идолизирани от пишман-разбирачите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте и от мене аз съм още много много зелен от 2-3 месеца ходя на уроци по китара и солфеж, тарсих някакъв форум за музиканти и се натъкнах на този и доста ми харесва обстановката :)

та.... съжалявам ако повтарям въпроса ама може ли да се намери тука някъде някакви свясни уроци и също да ви питам добра ли ми е китарата тя е на подписа ми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.