Paldi Публикувано Ноември 17, 2006 Публикувано Ноември 17, 2006 ей някой иска ли да помогне , понеже екранирах един орфей и един скуайър булет страт и накрая се оказа ,че шумят 2 пъти повече от преди екранирането , немога да разбера какво става....при Булета се получи нещо като чук-чук , като вързах всичко и стана шумна и лови радиото почти , като чукна отгоре с пръсти , независимо къде по капака се чува се едно клопам на ламарина ама вързана към кубе за озвучение , на орфея няма такива неща ,но пък си остана с брум ,а е с некви двойни адаптери (китайски) някой може ли да даде някакъв адекватен отговор и решение на проблема ??? незнам защо става така , всичко точно съм правил , екраниране , свързване , ditronix ми помага и също беше учуден , поне при скуаара с невероятния резултат , някой има ли представа какво може да се направи оттук нататък освен да си купувам адаптери за по 150 лв ,което ще излезне СОЛЕНО :think: Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 18, 2006 Отговорено Ноември 18, 2006 И на мен преди ми се е случвало такова нещо..... не мога да го обясня...Сменяйки на една от китарите ми потенцометрите реших да свържа корпусите им на маса, но като го направих и китарата зашумя.....като прекъснах връзката на корпусите с масата и си утихна и няма шум.Любопино ми е и моля някой да обясни вероятна причина за появата на проблема.Само споменавам че спояването съм го извършил правилно (без студени спойки и т.н.) нямам елекротехническо образувание но електрониките по китарите си ги подържам без проблем(любителска степен). Благодаря на всички съпричастни предварително Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 18, 2006 Отговорено Ноември 18, 2006 Проверете си спойките.. Вижте дали не се е получил някъде кръг от маса. Цитирай
niki123bg Отговорено Ноември 19, 2006 Отговорено Ноември 19, 2006 Сменяйки на една от китарите ми потенцометрите реших да свържа корпусите им на маса, но като го направих и китарата зашумя.....като прекъснах връзката на корпусите с масата и си утихна и няма шум.Любопино ми е и моля някой да обясни вероятна причина за появата на проблема.Само споменавам че спояването съм го извършил правилно (без студени спойки и т.н.) нямам елекротехническо образувание но електрониките по китарите си ги подържам без проблем(любителска степен).Благодаря на всички съпричастни предварително Това което си постигнал се нарича ground loop. Това се случва, когато има повече от един път по който се получава замасяване. Много е вероятно при другаря eitysix да се е получил подобен ефект и затова адаша му предлага да провери дали не се е получило някъде. Най-добрият вариант е да се направи свързване тип звезда - масите от всички компоненти да отиват със собствено кабелче до една единствена точка, а не да преминават от един компонент към масата на друг компонент и т.н Цитирай
Paldi Отговорено Ноември 19, 2006 Автор Отговорено Ноември 19, 2006 Евтиме не съм от София , Враца съм , но може да имам път на там , незнам кога ще е , засега имам някой идей да пробвам последни опити , това сега което казаха 2мата Ники ,граунд луп ли се нарича незнам , но със сигурност имам кръг от маса , поне в скуаъра има една железна пластина като долен край му е , на нея е запоена оплетката на жиците после същата отива в масата ,а болчетата които държат адаптерите към капака също минават през тази пластина и понеже съм екранирал и при тях би трябвало да става кръг от маса , при потенциометъра за волумето има един краи дето отиваше в капачката ,запоих го в масата , самия потенциометър опира пак в екрана , там не съм сигурен дали става кръг , шото нз дали този край на пот-а има връзка с екрана , пък за орфея като е с двойни адаптере дали мое да стане и да има ефект такъв 'масов' кръг ??????????????? то и при него се получава същата работа горе долу ,е сега преди малко направих голяма капка за маса на скуаъраа и презаповах всичко така както е описано в гитарнътс.цом , и си шуми здрава работа , но този кръг присъства 100% , утре ще пробвам пак и ще остраня проблемите с тия кръгове , и суич за орфито ще зема и ще споделя дали има напредък ,както и да е благодаря за помощта Цитирай
Paldi Отговорено Ноември 20, 2006 Автор Отговорено Ноември 20, 2006 имам един два три сто въпроса , в орфея трябва ли да има връзка с тремолото ? адаптерите трябва ли да опират във фолиото , потенциометрите трябва ли да опират също ? http://img220.imageshack.us/my.php?image=pic0004smallbg2.jpg те тва е капака на орф. потенциометрите са 500к а па на скуаъра нема да ви казвам кво стана , напраих звезда и запоих всички маси там , и то тва тропането по капака дето се чуеше изчезна ама и звука изчезна а брум и шум има като за концерт , на него пот-овете са му пак по 500к , има връзка от тремолото към кухината с екрана и от звездата в тремолото , май трябва да махна едната или нз ? вие кажете ,е следмалко пущам снимки за инфо .. Цитирай
niki123bg Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 Погледни пак тази тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...ndpost&p=112591 Цитирай
fluti Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 ^^ ами ще трябва да махнеш едната свръзка на тремолото, добре се ориентираш вече Цитирай
Paldi Отговорено Ноември 21, 2006 Автор Отговорено Ноември 21, 2006 а ето някои снимки от скуаър , тва е ключето горе долу се вижда кое как е вързано ама не бачка мн дубре така ,нарисувал съм как съм вързал ключето , дано се разбере ако мислите ,че е грешно ми кажете ,и там болта се вижда дето мое да прай кръг маса , да махна ли фолиото отдолу ? друго забелязах като правих звездата ,че като отлепих едната жица (замасяващата) от оплетката щото беше заплетена с нея и после в капачката на пот-а , та почна да шуми , е добре замасих го в звездата и си остана същия шум , изглежда трябва да са оплетени жицата в оплетката ??! http://img92.imageshack.us/my.php?image=pic0079smalljo5.jpg http://img92.imageshack.us/my.php?image=pic0080smallnw2.jpg и тва ключе с три позици , дали ще стане според вас за орфея , изкопах го от некво касетофонче мизерно , само незнам как се връзва точно , щото имам една схема и на нея е дадено със замасяване -те тука пускам и 2те в комплект ,нарисувал съм изводчетата от клучето с цветове за по прегледно пък и не се виждаше мн. , как трябва да се вържат ?? масата от корпуса на ключето ли се вади и те са 2 реда изводи , то се вижда , трябва ли да ги вържа едно с друго по двойки ? http://img223.imageshack.us/my.php?image=shemavy1.jpg Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 21, 2006 Отговорено Ноември 21, 2006 не искам да се заяждам, ама по-неразбирам пост не бях чел досега.....5 пъти четох и нищо не схванах...баси и писането баси и чудото...на училище не си ли ходил? тва ключе ше стане ама трудно ще разбираш кога кое е включено Цитирай
Paldi Отговорено Ноември 21, 2006 Автор Отговорено Ноември 21, 2006 (Редактирано) оф сорка за китайския , а масата къде отива от ключето ???? Редактирано Ноември 21, 2006 от eitysix Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 21, 2006 Отговорено Ноември 21, 2006 (Редактирано) Виж темата дето съм писал за екранирането. Прочети е пак много, ама много добре!!! всички маси отиват в 1 точка.. Освен това.това фолио дето е в дупките в китарата ти излиза навсякъде. изрежи го, така че да допира в горното (това дето е на пласмасата )само на 1 място.. Пак виж как съм го направил на моят бас. Виж как само на 1 място се показва фолиото от кутията дето са потенциометрите... И още нещо: опират ли ти потенциометрите за фолиото?? Редактирано Ноември 21, 2006 от Nikifena Цитирай
Paldi Отговорено Ноември 21, 2006 Автор Отговорено Ноември 21, 2006 (Редактирано) добре де ама сега с Ditronix сме обсъждали тия работи и ми е казвал ,че китарата му станала перфектна след като екранирал ,а той е оставил пак така фолиото да излиза навсякъде и потенциометрите му да опират у фолиото . И да, мойте потенциометри и в 2те китари опират много добре у фолиото , и в 2те китари съм оставил фолиото така ,за да става нещо като екранирана кутия , нали уш това е целта ? Също така и адаптерите и в 2те опират във фолиото ,чрез металните си болчета пък и отделно се замасяват чрез оплетката Редактирано Ноември 21, 2006 от eitysix Цитирай
HRS Отговорено Ноември 21, 2006 Отговорено Ноември 21, 2006 Ами да, то за това и 2-те ти китари не са в ред. За това се прави свързване в звезда (в една точка), та да не тече една и съща маса през няколко места и да получаваш (д)ефекти в звука. Цитирай
Recommended Posts