Jump to content
Българският форум за музиканти

екраниране с проблеми


Recommended Posts

ей някой иска ли да помогне , понеже екранирах един орфей и един скуайър булет страт и накрая се оказа ,че шумят 2 пъти повече от преди екранирането , немога да разбера какво става....при Булета се получи нещо като чук-чук :) , като вързах всичко и стана шумна и лови радиото почти , като чукна отгоре с пръсти , независимо къде по капака се чува се едно клопам на ламарина ама вързана към кубе за озвучение , на орфея няма такива неща ,но пък си остана с брум ,а е с некви двойни адаптери (китайски)

някой може ли да даде някакъв адекватен отговор и решение на проблема ??? незнам защо става така , всичко точно съм правил , екраниране , свързване , ditronix ми помага и също беше учуден , поне при скуаара с невероятния резултат , някой има ли представа какво може да се направи оттук нататък освен да си купувам адаптери за по 150 лв ,което ще излезне СОЛЕНО :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен преди ми се е случвало такова нещо..... не мога да го обясня...Сменяйки на една от китарите ми потенцометрите реших да свържа корпусите им на маса, но като го направих и китарата зашумя.....като прекъснах връзката на корпусите с масата и си утихна и няма шум.Любопино ми е и моля някой да обясни вероятна причина за появата на проблема.Само споменавам че спояването съм го извършил правилно (без студени спойки и т.н.) нямам елекротехническо образувание но електрониките по китарите си ги подържам без проблем(любителска степен).

Благодаря на всички съпричастни предварително :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменяйки на една от китарите ми потенцометрите реших да свържа корпусите им на маса, но като го направих и китарата зашумя.....като прекъснах връзката на корпусите с масата и си утихна и няма шум.Любопино ми е и моля някой да обясни вероятна причина за появата на проблема.Само споменавам че спояването съм го извършил правилно (без студени спойки и т.н.) нямам елекротехническо образувание но електрониките по китарите си ги подържам без проблем(любителска степен).

Благодаря на всички съпричастни предварително :godbless:

Това което си постигнал се нарича ground loop. Това се случва, когато има повече от един път по който се получава замасяване.

 

Много е вероятно при другаря eitysix да се е получил подобен ефект и затова адаша му предлага да провери дали не се е получило някъде. Най-добрият вариант е да се направи свързване тип звезда - масите от всички компоненти да отиват със собствено кабелче до една единствена точка, а не да преминават от един компонент към масата на друг компонент и т.н

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтиме не съм от София , Враца съм , но може да имам път на там , незнам кога ще е , засега имам някой идей да пробвам последни опити , това сега което казаха 2мата Ники ,граунд луп ли се нарича незнам , но със сигурност имам кръг от маса , поне в скуаъра има една железна пластина като долен край му е , на нея е запоена оплетката на жиците после същата отива в масата ,а болчетата които държат адаптерите към капака също минават през тази пластина и понеже съм екранирал и при тях би трябвало да става кръг от маса , при потенциометъра за волумето има един краи дето отиваше в капачката ,запоих го в масата , самия потенциометър опира пак в екрана , там не съм сигурен дали става кръг , шото нз дали този край на пот-а има връзка с екрана , пък за орфея като е с двойни адаптере дали мое да стане и да има ефект такъв 'масов' кръг ??????????????? то и при него се получава същата работа горе долу ,е сега преди малко направих голяма капка за маса на скуаъраа и презаповах всичко така както е описано в гитарнътс.цом , и си шуми здрава работа , но този кръг присъства 100% , утре ще пробвам пак и ще остраня проблемите с тия кръгове , и суич за орфито ще зема и ще споделя дали има напредък ,както и да е благодаря за помощта :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам един два три сто въпроса , в орфея трябва ли да има връзка с тремолото ? адаптерите трябва ли да опират във фолиото , потенциометрите трябва ли да опират също ?

 

http://img220.imageshack.us/my.php?image=pic0004smallbg2.jpg

 

те тва е капака на орф. потенциометрите са 500к

 

а па на скуаъра нема да ви казвам кво стана , напраих звезда и запоих всички маси там , и то тва тропането по капака дето се чуеше изчезна ама и звука изчезна а брум и шум има като за концерт , на него пот-овете са му пак по 500к , има връзка от тремолото към кухината с екрана и от звездата в тремолото , май трябва да махна едната или нз ? вие кажете ,е следмалко пущам снимки за инфо ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а ето някои снимки от скуаър , тва е ключето горе долу се вижда кое как е вързано ама не бачка мн дубре така ,нарисувал съм как съм вързал ключето , дано се разбере ако мислите ,че е грешно ми кажете ,и там болта се вижда дето мое да прай кръг маса , да махна ли фолиото отдолу ? друго забелязах като правих звездата ,че като отлепих едната жица (замасяващата) от оплетката щото беше заплетена с нея и после в капачката на пот-а , та почна да шуми , е добре замасих го в звездата и си остана същия шум , изглежда трябва да са оплетени жицата в оплетката ??!

 

http://img92.imageshack.us/my.php?image=pic0079smalljo5.jpg

http://img92.imageshack.us/my.php?image=pic0080smallnw2.jpg

 

 

 

 

 

и тва ключе с три позици , дали ще стане според вас за орфея , изкопах го от некво касетофонче мизерно , само незнам как се връзва точно , щото имам една схема и на нея е дадено със замасяване -те тука пускам и 2те в комплект ,нарисувал съм изводчетата от клучето с цветове за по прегледно пък и не се виждаше мн. , как трябва да се вържат ?? масата от корпуса на ключето ли се вади и те са 2 реда изводи , то се вижда , трябва ли да ги вържа едно с друго по двойки ?

 

http://img223.imageshack.us/my.php?image=shemavy1.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не искам да се заяждам, ама по-неразбирам пост не бях чел досега.....5 пъти четох и нищо не схванах...баси и писането баси и чудото...на училище не си ли ходил?

тва ключе ше стане ама трудно ще разбираш кога кое е включено

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:curse: оф сорка за китайския , а масата къде отива от ключето ???? Редактирано от eitysix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж темата дето съм писал за екранирането. Прочети е пак много, ама много добре!!!

 

всички маси отиват в 1 точка..

 

Освен това.това фолио дето е в дупките в китарата ти излиза навсякъде.

изрежи го, така че да допира в горното (това дето е на пласмасата )само на 1 място..

Пак виж как съм го направил на моят бас. Виж как само на 1 място се показва фолиото от кутията дето са потенциометрите...

 

И още нещо: опират ли ти потенциометрите за фолиото??

Редактирано от Nikifena
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре де ама сега с Ditronix сме обсъждали тия работи и ми е казвал ,че китарата му станала перфектна след като екранирал ,а той е оставил пак така фолиото да излиза навсякъде и потенциометрите му да опират у фолиото . И да, мойте потенциометри и в 2те китари опират много добре у фолиото , и в 2те китари съм оставил фолиото така ,за да става нещо като екранирана кутия , нали уш това е целта ? Също така и адаптерите и в 2те опират във фолиото ,чрез металните си болчета пък и отделно се замасяват чрез оплетката

Редактирано от eitysix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, то за това и 2-те ти китари не са в ред. :headbang: За това се прави свързване в звезда (в една точка), та да не тече една и съща маса през няколко места и да получаваш (д)ефекти в звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.