dzwer Отговорено Февруари 23, 2015 Отговорено Февруари 23, 2015 (Редактирано) Веригата трябва да е: китара->ефекти(ако има)->уа-уа педал->флай риг чудесията. На входа на флай риг-а и на изхода на уа-уа слагаш стерео букси. Съответно приготвяш стерео кабел с два стерео жака 6,3мм. Върховете на жаковете е сигнала, средния пръстен за захранването и останалото е масата. Така връзваш и стерео буксите във флай риг-а и уа-уа педала. И вече си ги ползваш само комплект тия две неща със стерео кабела, без да включваш други неща между тях. Хубаво е и блокиращ диод да се сложи в уа-уа педала, за да можеш да си го ползваш и с друга апаратура ако ти се наложи. Също така е добре да се сложи ключе във флай риг-а, което да прекъсва захранването на средното пинче на буксата, пак за да можеш да си ползваш това чудо с други неща преди него. Потърси Nikifena от форума да ти го направи мод-а, съгражданин ти е, а ако си в София - пиши ми да ти го направя аз мод-а. Но без да имаш базови познания в електрониката, по-добре не пипай, че струват пари тия чудесии И наистина 1к резистор не е за там, а 82-100 ома трябва да е. Най-добре да се замери реалната консумация на педала във всички режими, за да се види колко е максималната консумация. Редактирано Февруари 23, 2015 от dzwer 1 Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 24, 2015 Автор Отговорено Февруари 24, 2015 Всичко това вече ми е ясно! Аз мода съм си го направил. Пичовете умишлено са заложили 1к резистор за да стане тока на късо 12mA и да може да се ползва и с други кабели безпроблемно. Също мислих да му измеря консумацията на макс да видя колко харчи и евентуално да сложа ключ за фантомното и да сменя резистора, но се отказах и си купих отделно захранване. Направил съм си и стерео кабел и т.н. За сега реших да го оставя мода, така или иначе този резистор играе ролята на защита ако е накъсо. Някой ден ако реша да си взема cry baby или ефект с малка консумация от порядъка на 2-4mA ще мога да ползвам фантомното. Благодаря за отделеното време Цитирай
Recommended Posts