dickens Публикувано Февруари 18, 2015 Публикувано Февруари 18, 2015 Напоследък съм обсебен от тази песен... и аз не знам защо така Звукът е от микрофона на камерата, ама колкото толкова. Мислех да я запиша тази песен с Warmoth-а като дойде, един вид проба беше това... Enjoy! 8 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 19, 2015 Отговорено Февруари 19, 2015 (Редактирано) ^ Звука е докаран много добре! За обсебването - не си единствен. Всички, които ме познават знаят, че това е една от любимите ми китарни партии. Много музикално звучи. Разбира се, ще се радвам да я обсъдим. Забелязвам, че я свириш малко по-Зак Уайлд стайл, така да се каже, докато аз съм повече "Ранди пурист". Мисля, че звучи още по-музикално, когато в главния риф (като изключим "оргелпункта" ла на 5-та струна) акордите са тризвучия (на -2, -3, -4 струна), съответно ла (квинтакорд), ми (секстакорд), ре (секстакорд) и пак ла (квартсекстакорд). Мисля, че като зазвучават всички тонове, звучи дори по-добре. Това е и добър тест, дали даден предусилвател е "хевиметълски" или "тежък" - ако тризвучията звучат нормално и красиво, значи е хевиметълски . На повечето брутални ампове, които някои хора толкова харесват, тия неща не излизат добре (много интермодулационни изкривявания и голямо трещене). Няма майтап - тествано, на много ампове. На рифа в края на всеки куплет, точно преди припева, пак се свирят същите акорди, но са много по-широки, и всичките са секстакорди (на струни 2,3,4 се свири "пауъркорд" от 1,5,1 степени на акорда, докато на 6-та струна се свири терцовият тон. Извинявай, ако се намесвам нежелано в темата, но тъй като и аз я свиря отдавна, предлагам различни варианти, които разбира се, биха могли и да се редуват, за по-голямо разнообразие. Ако искаш да чуеш как звучат тези части по моя начин, мога да драсна едно семпълче. Поздрави! Редактирано Февруари 19, 2015 от Evtim Djerekarov Цитирай
dickens Отговорено Февруари 19, 2015 Автор Отговорено Февруари 19, 2015 О, няма защо да се извиняваш, рифовете са променени нарочно от мен, да звучат още по-хеви 1 Цитирай
exxct Отговорено Февруари 24, 2015 Отговорено Февруари 24, 2015 Супер! Какъв е чеина между другото? Цитирай
nikfishman Отговорено Февруари 25, 2015 Отговорено Февруари 25, 2015 Браво , добре се е получило . Цитирай
dickens Отговорено Февруари 26, 2015 Автор Отговорено Февруари 26, 2015 ^^ Ще го сменям Иначе MXR Wylde Overdrive - Pocket Metal Muff - Blackstar HT-1 (мръсния канал) - 1x12 cab Warehouse Veteran 30 Малко тъничък ми идва Blackstar-a и се налага да ползвам и бустери, а ми се иска само от усилвателя да го докарам...мисля го. Цитирай
exxct Отговорено Февруари 27, 2015 Отговорено Февруари 27, 2015 ^ Благодаря за информацията. Иначе ми е странно - моя Blackstar HT-1R на мръсния канал криви много - при гейн на 2 часа е направо като хай-геин усилвател, а пък при теб с цели два бустера отпред... Цитирай
dickens Отговорено Февруари 27, 2015 Автор Отговорено Февруари 27, 2015 Мисля, че лампата са е изпяла песента вече, все пак го взех употребяван Цитирай
Recommended Posts