Dethroned Публикувано Февруари 13, 2015 Публикувано Февруари 13, 2015 Здравейте искам да попитам как се постига този ефект слайд ли е какво е по точно опитвам се да го разгадая ама не ми се получава нито мога да намеря урок в нета за него ето видеото от където го мернах http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/ljubov-izvan-ekrana-krisi-i-stefoto-ot-revoljucija-z.html ... Пуснете го от 17:43 края на инструменталчето момчето го прави и забива един акорд след това. Ще ви бъда много благодарен ако ми някой ми разбули тая моя мистерия Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 13, 2015 Отговорено Февруари 13, 2015 (Редактирано) Линкът който си посочил всеки път ме вкарва в различно видео, но не и това за което говроиш. Edit: Сега видях, че си с едно мнение... ако някога се върнеш ми разбули мистерията с линка, моля те Редактирано Февруари 13, 2015 от G.Varbanov Цитирай
Dethroned Отговорено Февруари 13, 2015 Автор Отговорено Февруари 13, 2015 (Редактирано) http://vbox7.com/play:97068e6669 ето и в вбокса. Редактирано Февруари 13, 2015 от Dethroned Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 13, 2015 Отговорено Февруари 13, 2015 (Редактирано) Ефект? Аз виждам акустична китара и укулеле. Да нямаш в предвид каква техника използва? Чувам един хамър-он на укулелето точно преди да почне финалните акорди. Съмнявам се да ти е това въпросът? :>>>> Редактирано Февруари 13, 2015 от G.Varbanov Цитирай
Dethroned Отговорено Февруари 13, 2015 Автор Отговорено Февруари 13, 2015 Техника ли е не знам точно просто забележи как от някъде 7мия праг мисля че удря струните и сваля до 5тия и прави финалния акорд, звучи ми като слайд примерно от 2ри на 4ти обаче наобратно, а когато го пробвам не се получава. Цитирай
Dethroned Отговорено Февруари 13, 2015 Автор Отговорено Февруари 13, 2015 Ето пример с тая песен още в самото начало го прави тоя номер. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 13, 2015 Отговорено Февруари 13, 2015 (Редактирано) Slide up разко и веднага down. Редактирано Февруари 13, 2015 от G.Varbanov Цитирай
Dethroned Отговорено Февруари 13, 2015 Автор Отговорено Февруари 13, 2015 Само ако ми обесниш това down ще е добре Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 13, 2015 Отговорено Февруари 13, 2015 (Редактирано) Ако тръгна да ти обяснявам какво е Slide down, рискуваш да бъде изтрита темата Понеже виждам, че ти липсват основни познания бих те посъветвал да намериш някакви комплексни уроци за начинаещи. Редактирано Февруари 13, 2015 от G.Varbanov Цитирай
Akerfeldt Отговорено Февруари 13, 2015 Отговорено Февруари 13, 2015 (Редактирано) Няма слайд ъп. Има легато от 7-мо до 8-мо прагче на 2-ра струна , после 1-ва на 10-то ако не се лъжа (нямам китара пред себе си) и накрая слайд на 2-ра струна от 7-мо към 5-то прагче. Според мен Dethroned се заблуждава, че всичко се свири само на една струна. That's all. Няма какво да се каже повече по темата. Редактирано Февруари 13, 2015 от Akerfeldt Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 13, 2015 Отговорено Февруари 13, 2015 (Редактирано) Момчето прави Slide up/down баре точно преди да удари 4-те финални акорда. Преди това прави легато, но не говорим за него. Недей да бъдеш толкова категоричен плийс! :> Редактирано Февруари 13, 2015 от G.Varbanov Цитирай
Akerfeldt Отговорено Февруари 13, 2015 Отговорено Февруари 13, 2015 (Редактирано) 17:40 - 17:41 Ако говорим за тези секунди - тук слайд ъп НЯМА. А накрая едно приплъзване за акорда.Предполагам, че става дума за ефекта на 1-ва струна, който се постига. Ако авторът на темата говори за финалния слайд на 6-та струна, най-добре е да си намери учител, а темата да се заключи незабавно, щот ме съмнява, че си правят ташак с всички нас. Редактирано Февруари 13, 2015 от Akerfeldt Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 13, 2015 Отговорено Февруари 13, 2015 (Редактирано) Момчето пита за слайд, не за легато :> "Пуснете го от 17:43 края на инструменталчето момчето го прави и забива един акорд след това." После ти даде и друго видео, което започва със същата техника. Чети, братле, чети :>>>> Аз пък прочетох "момичето" и тръгнах да гледам укулелето P.S. Между другото, Dethroned, ако трябва да съм честен разбирам донякъде защо не го знаеш. Доста уроци съм изгледал и не го срещнах никъде. Това е една от онези техники които напредналите китаристи приемат за даденост и не смятат за нужно да я обясняват. Но пък е лесно да я научиш като гледаш какво правят докато я свирят. Аз поне така я научих. Най-лесно ще я възпроизведеш ако си настроиш китарата в Drop D (D A D G B E), слошиш показалеца си на 6-те струни (баре), направиш удар надолу с перото (или с дясна ръка) и рязко плъзнеш показалеца към високите прагове и го върнеш към ниските малко по-бавно. Експериментирай докато нацелиш тайминга. Редактирано Февруари 13, 2015 от G.Varbanov Цитирай
Akerfeldt Отговорено Февруари 13, 2015 Отговорено Февруари 13, 2015 Жоре, братле, слайд нагоре НЯМА в тия секунди! Има само надолу преди акорда с баре. Не го приемай лично, просто не обичам да споря с хора, които се опитват да ми докажат нещо, което го НЯМА. Не искам да споря или да се карам с никого, заключвайте тая тема, щото ще се осере. Ясно е, че някой се регистрира, прави си ташак и ни гледа сеира и компетенцията. На мен това ми е прекалено елементарно, че да го гледам даже. Имам уши и те не ме лъжат в такива бавни темпа. Цитирай
Dethroned Отговорено Февруари 13, 2015 Автор Отговорено Февруари 13, 2015 Не се заблуждавам че е на една струна карай.. Заключете я че почват едни спорове. Пак благодаря за мненията и не си правя ташак с никой. Цитирай
Recommended Posts