IvanDTr Публикувано Февруари 11, 2005 Публикувано Февруари 11, 2005 Phantom power - привидна мощност Система за осигуряване на електрозахранване на кондензаторни микрофони (и някои външни електронни четци на звук(pickups)) от смесителния пулт. Системата е наречена фантом, тъй като захранването протича по стандартно микрофонно окабеляване и в известна степен така, че е "невидим" за обикновените динамични микрофони. Повечето миксери употребяват стандартно +48 волт DC мощност, превключваема псредством самостоятелен ключ. Най-качествените кондензаторни микрофони са проектирани да използуват +48 VDC phantom power. Проверете препоръките на производителя . Обикновено, употребата на phantom power с не-кондензаторни, особено динамични микрофони е без проблем. Обаче, небалансираните микрофони, така както и някое електронно оборудване (както например, някои приемници на безжични микрофони) може да свърже на късо захранването и да бъдат силно повредени. Проверете препоръките на производителя и бъдете внимателени! На ТОЗИ адрес ще намерите популярни модели на външни устройства осигуряващи phantom power Цитирай
imilenov Отговорено Февруари 11, 2005 Отговорено Февруари 11, 2005 6то и аз незнам толкова много по тоя въпрос ти си у4ено дете Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 11, 2005 Отговорено Февруари 11, 2005 6то и аз незнам толкова много по тоя въпрос ти си у4ено дете Той може спокойно да ти е баща! Така че "не се ебавай със старото" Иване, наистина се възхищавам на знанията ти! Цитирай
___ Отговорено Февруари 11, 2005 Отговорено Февруари 11, 2005 ми да ама не е само от смесителни пултове.... айде айде.... на мене аудио картата ми има фантомно (тамън два преампа а с такова).... ааа и не само то Цитирай
IvanDTr Отговорено Февруари 12, 2005 Автор Отговорено Февруари 12, 2005 ми да ама не е само от смесителни пултове.... айде айде.... на мене аудио картата ми има фантомно (тамън два преампа а с такова).... ааа и не само то Поразгледай си картата , попрочети си наръчника :read:, помисли :think: и ще видиш, че съм прав! Но освен твоята карта и други неща имат такова захранване Целта ми не е да изброя всичките а да обясня за какво става дума! Цитирай
Glacierise Отговорено Февруари 12, 2005 Отговорено Февруари 12, 2005 А от такова захранване може ли да се захранват други неща - китарни ефекти примерно? И винаги ли е 48 волта? Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Февруари 12, 2005 Отговорено Февруари 12, 2005 Може DI Box например. Но за китарни ефекти...май трябва да има балансиран XLR конектор задължително. Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 13, 2005 Отговорено Февруари 13, 2005 А от такова захранване може ли да се захранват други неща - китарни ефекти примерно? И винаги ли е 48 волта? нъц Цитирай
____ Отговорено Февруари 14, 2005 Отговорено Февруари 14, 2005 хехехех да ... извинявай, да, прав си.... исках да кажа че не само за микрофони, а не от конзоли...... Цитирай
Recommended Posts