Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,дадоха ми на заем един POD 2.0 за записи, но още при първото включване с адаптер 9V 1200mA процесора светеше, но не работеше...Видях инструкциите на официалният сайт на Line6 и сложих кабелите към кубето и към китарата точно както пише...И нищо не става...работи, но звук няма...Знам, че проблемът не е дошъл от мен , сигурно го е имало още при човека, който ми го даде, защото той не го е ползвал от години.Ако някой може да ми каже какво може да е станало и има ли оправяне да пише спешно!

Благодаря предварително   :godbless:

Отговорено (Редактирано)

Първо  на какво  ще записваш  с  този  процесор?

2ро-сигурен  ли  си  ,че  ще стане запис /след  като   гледаш  на сайта  как  се включва/ ?

3то-Процесорите си   имат собствени   оригинални  токоизправители/адаптери!

Ако  си  сложил  друг трябва да  отговаря  на същото  напрежение / волта/, сила на тока / ампер/  и  поляритет !

Ако  не съвпадат има вероятност да се  повреди  нещо  или да си  мълчи  ...като  риба ... :blush:

-----------------------------

Я направи  малко  снимки  кое къде включваш  и на кое / как   ще записваш?

Редактирано от rockfire
Отговорено (Редактирано)

Ами процесорът е включен към Marshall кубе а от него звукът го записвам с MXL с малка мембрана и един Behringer B2 Pro и двата микрофона отиват към миксер а той към компютъра така, че не е е от това...но действително може да е от адаптера защото той не можа да намери своя.

Редактирано от Добромир Василев
Отговорено

Ти провери ли какви са изискванията към захранването и дали включеното отговаря на тези изисквания?

It must be 9V AC - many people get this wrong and get a 9V DC supply and kill their Pod.

Отговорено

?......но действително може да е от адаптера защото той не можа да намери своя.

Опаааа.... в допълнение на поста на Baby Thomas, поляритета на куплунга на занранването провери ли?

Отговорено

Аз точно това имах предвид. В упътването пише дали захранването е АЦ или ДЦ и ако е второто - какъв е поляритета. Макар че според горния цитат иска АС захранване. Би трябвало да пише и необходимата консумация. Тия менюали са направени, за да се четат, ама... :P

Отговорено (Редактирано)

^ е то сега възможностите са две: нов адаптер или нов под :)

(... вярно си изчерпал вариантите в твоя пост, ма като чета на тегел ;) )

Редактирано от jabs
Отговорено

Ако с адаптера ти всичко е наред, следващото, което трябва да провериш е копчето за включване. Вече съм ставал свидетел на 3-4 случая като твоя и проблема се оказва в копчето. Ако не си на ти с токовете се обърни към някой, който разбира, не ЕВН и ЧЕЗ де. :)

Отговорено

Това за копчето и през акъл не ми е минавало  :D  :D ...Начи единственото по което се водя е, че на гърба на процесора пише 9V 1200mA ...Друго като АЦ или ДЦ е не съм гледал изобщо...а как да проверя?  :)

Отговорено

Начи иска AC иии адаптера е същото амперите отговарят всичко... А DREAMMIND това за копчето като се замисля не съм сигурен...ако е от него как ще си свети и работи процесора? Както казах всичко си свети- звук няма...

Отговорено

Пробвай сигнала  от китарата дали  минава  без ефекта!  Някои  ефекти имат защита  при  различен  поляритет ,но  някои  си  горят !Занеси  ефекта  на  грамотен техник  или сервиз  и  не си  губи времето  да си   обясняваш  кое-как  в електрониката  -там нещата са сложни   и  се учат много  време  ... :coolp: