Jump to content
Българският форум за музиканти

KRK rokit5 g3


djoko

Recommended Posts

Здравейте!!!

Наскоро закупих чифт аудио монитори KRK Rokit 5 g3 , проблемът е ,че звучат прекалено тихо или така да го кажем "нормално" , но в никакъв случай не и силно.Използвам audio interface Tascam US-366.Връзката между двете е с балансирани кабели - канон в мониторите и на другия край TRS в звуковата карта,която с USB 2 към компютъра.Проблемът е следният - звукът от уиндоуса е на максимум , звукът от мискера на Tascam-а е на максимум , потенциометрите също ,volume-а на мониторите е на +6db(максимум) и все пак получавам крайно слаб изходен сигнал,което не би трябвало да е нормално спрямо характеристиката на мониторите.Пробвах ги на лаптоп - ефекта беше същия.Усилих телевизора и той се звучи по-силно от тях ,дори при положение ,че  мониторите са разположени точно пред мен.Поразтърсих се из чуждестранните форуми и намерих колега с абсолютно същия проблем(със същите монитори),като там имаше мнение ,че е заради аудио интерфейса му,който не беше споменат , но също e някакво USB.Смятате ли ,че може това да е проблемът?

 

Музикант съм , но съм абсолютно на "Вие" с техниката и правя първи мъчителни стъпки в тази посока. :blush:  Мога да отида в магазина от , който са закупени мониторите и да пробвам там как ще звучат ,но не вярвам проблемът да е в тях.По-скоро съм склонен да мисля ,че е в моя "телевизор" ... Отворен съм към всякакви предложения.

Поздрави!!!

Редактирано от djoko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

Имам същите монитори и определено са доста силни за домашна употреба. Дори и не мога да си помисля да усилвам на повече от половината.

Начина на свързване при мен е абсолютно същия от към кабели. И аз съм с USB интерфейс.

Виждам че си пробвал от друг компютър, така че единственото звено което не си пробвал да смениш е аудио интерфейса. Според мен точно там е заровено кучето.

 

П.С. Като сме на темата да питам и аз нещо странно което забелязавам с тея монитори. Когато ги ползвам за слушане на музика, гледам филм, или играя игри на компютъра, след известно време се изключват. Предполагам че това е някакъв Power Save режим, но е доста дразнещо. Трябва да размърдам Volumе-а за да се активират пак. Как мога да ги накарам да не се изключват? Докато миксирам, записвам или просто си свирукам небрежно никога не са се изключвали.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С Windows 7 съм , но тук говорим просто за звука от компютъра,без програми , без нищо.Дали е възможно самият интерфейс да има нещо като праг , който може да се регулира по някакъв начин ?Това ми дойде на ум , търсих , но не намерих нищо такова из настройките.Относно това с изключването - точно режим за пестене си е :)

Редактирано от djoko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От мануала на интерфейса ти. Изглежда има повече от един начин на свързване:

 

Monitor speakers

You can connect monitor speakers (powered speakers or an amplifier and speakers) with a balanced connection to the LINE OUT 1/L and 2/R TRS jacks on the rear panel.

 

US-366:

You can also connect monitor speakers with an unbalanced connection to the LINE I/O 3 and 4 RCA pin jacks on the rear panel when the LINE I/O switch on the bottom is set to OUTPUT.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!!!

 

Чувствам се длъжен да споделя развитието на ситуацията - в крайна сметка занесох едната колона и интерфейса в магазина.След малко проба-грешка , се оказа , че tascam-а е дал фира и проблемът е в него.Благодаря на позовалите се!Ако модератор прецени , нека изтрие темата :) 

Поздрави!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.