Perseus Публикувано Декември 11, 2014 Публикувано Декември 11, 2014 Здравейте! Реших да оправя първата си ел. китара от 1995-та година, която нещо не свири. Нищо не пише на нея, но май е Кремона. За съжаление не разбирам прекалено много от електроника и не мога да преценя, кое точно се е разкачило, но разни неща стърчат, просто не знам къде да ги свържа. Има ли някакви схеми за такива китари или нъц? Суича и е кръгъл, нещо което не бях виждал досега. Ако някой може да помогне - супер! Цитирай
dzwer Отговорено Декември 12, 2014 Отговорено Декември 12, 2014 Пиши от къде си. Направи още няколко снимки под различни ъгли. С колко адаптера е? Цитирай
Slacoth Отговорено Декември 12, 2014 Отговорено Декември 12, 2014 Я подай маса и на суитча за адаптерите и ще звукне. Не виждаш ли, че се е скъсала оплетката? Другите два адаптера би следвало да са скачени на маса с въпросната оплетка още в кухините под адаптерите. Цитирай
Perseus Отговорено Декември 12, 2014 Автор Отговорено Декември 12, 2014 Пиши от къде си. Направи още няколко снимки под различни ъгли. С колко адаптера е? От София съм. 3 адаптера. Я подай маса и на суитча за адаптерите и ще звукне. Не виждаш ли, че се е скъсала оплетката? Другите два адаптера би следвало да са скачени на маса с въпросната оплетка още в кухините под адаптерите. Здравей, мерси за отговора. Не съм сигурен, че те разбирам на 100% - според теб трябва да вържа горния бял кабел, идващ от адаптерите, още един път за суича ли (предполагам че това което стърчи от него е маса)? Цитирай
dzwer Отговорено Декември 12, 2014 Отговорено Декември 12, 2014 И на мен така ми се вижда, за това викам за повече снимки под различни ъгли. Ако само тази оплетка виси във въздуха - запой я за ключа, там отдясно на нея, където има стърчаща жичка и наистина може да свирне Цитирай
L.K. Отговорено Декември 24, 2014 Отговорено Декември 24, 2014 Суичът е галета 2х5 положения. Тя комутира само активните проводници - сините жички от белите кабели към адаптерите. Има разкачени доста работи, липсват и проводници. Най-добре е да се опроводи наново. Ако си заслужава останалия хардуер е по-добре да се сложи линеен превключвател тип Фендер. Лес Пол-ският е за два адаптера и ще ти е по-трудно да измислиш схемата. Виж там около теб някой електричар ентусиаст с базови познания да ти я запои. Цитирай
dzwer Отговорено Декември 24, 2014 Отговорено Декември 24, 2014 (Редактирано) Прекъсната е връзката м/у превключвателя и двата потенциометъра... В профила ми съм дал скайп - пиши ми и ще я презапоя китарата. Предполагам това е схемата: http://www.guitarelectronics.com/media/img/guitarelectronics/W600-H548-Bffffff/W/wd3sss5l11_00.jpg Редактирано Декември 24, 2014 от dzwer Цитирай
Recommended Posts