vlaefff Публикувано Ноември 7, 2006 Публикувано Ноември 7, 2006 Скоро си купих V amp 2 и имам следния проблем - като пусна някой хай гейн ефект и усилвателя бучи необичайно силно (сещате се за кое бучене говоря това дето е от адаптерите на по гадните китари и то само на определени комбинации между адаптерите на китарата. Та мойта китара е Ибанец Рг370 почти е нова, не вярвам да е от адаптерите и те са два двойни и един сигнъл. Когато включа на комбинация между два адаптера и шума намалява и почти изчезва, но това не е нормално за китара за 800 лв. - не вярвам че е от адаптерите и + това имам и зоом 505 с който същата китара не издава и звук когато не се свири, а е усилена от потенциометъра. Не знам дали е от настройките на V ampa или просто е много гаден продукт. Като казах гаден продукт като преключвам банките му волюмът на целия процесор за секуда скача много високо и не мога да си го обясня .... моля някой притежател да ми обясни Цитирай
black_waltz Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 фани прочети в книжката как се рестартира и го рестартирай, проблема с скачащи волюм трябва да се оправи(и при мен се беше появил и така го оправих) за шума - намали Гейн-а, аз докато имах в-амп гейна не съм го качвал повече от средата("свирех" метъл с него) и шумовете бяха нормално ниво Цитирай
vlaefff Отговорено Ноември 7, 2006 Автор Отговорено Ноември 7, 2006 Ще пробвам с рестартирането, значи да разбирам че си е такъв и има много шумове при пълен гейн... Цитирай
olygofren Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 Честно казано, няма проблеми с много шум (освен ако не е за рестарт, както може да е случая при тебе). И без това за чий ти е да свириш на пълен гейн? Звукът на V-Amp (поне за мен) е красив при малко гейн и волюм. От кубето още малко гейн и Цитирай
black_waltz Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 ми то всичи хай-гейн ефекти имат шумове при максимален гейн или поне всички до който аз съм имал досег де като понамалиш гейна увеличи и нойс гейта някаде около 9-10 примерно :> Цитирай
vlaefff Отговорено Ноември 20, 2006 Автор Отговорено Ноември 20, 2006 Абе рестартирах го тоест както пишеше в книжката да възстановя фабричните настройки и бленди, но промяна нямаше това ли е рестартиране или нещо по... Аз го включвам в китарен усилвател Вермона с 2x12' говорителя доста стар но е готин според мен, но пак шумовете дори не на пълен гейн са много силни кво да правя?????? Цитирай
olygofren Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 А сигурен ли си, че е от него? Провери всички кабели, спойки, захранване, говорител, китара... поне за да ги отхвърлиш. Може би пък процесора ти има някакъв производствен дефект. Пробвай го с друга китара, усилвател и говорители. Тогава вече и сам ще разбереш къде е проблема. Цитирай
vlaefff Отговорено Ноември 20, 2006 Автор Отговорено Ноември 20, 2006 А и друго да питам дали си струва да продам вампа и да доплатя 120 лв. на ТОНИ за ламповия преамп на хугас и кетнер Метал Мастер???? Цитирай
vlaefff Отговорено Ноември 20, 2006 Автор Отговорено Ноември 20, 2006 Аз като си го купувах и се замислих дали няма да има някви дефекти ама бях малко обладан от манията да си купя нещо и ето сега ме е яд още е в гаранция а не съм го пивал въобще още по малко че не мога да се оправя с настройките не знам кое след кое да направя, изчетох цялата книжка но пак не ми стана много ясно,дали е възможно да бучи щото го влючвам в много натоварена мрежа с много раклонители и там където ми е включен компютъра ??????? Цитирай
olygofren Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 (Редактирано) Да, напълно. В такава конфигурация и при мен бучи с Ибанец с хъмбъкъри на ДиМарзио, значи сметай. А настройките са ти следните: Първо си избираш модел на предусилвател от врътката вляво. После му настройваш гейна и драйва, пише как. После от менюто Tuner+Tap -> C си избираш кабинет. После от врътката вдясно си избираш модулационен или друг ефект (само един или два за жалост). Можеш да му нагласиш 2 параметъра. След това май попада ривърба, който е отделно от тия ефекти. И после дооформяш с еквалайзера, който има 4 типа корекция. Абе може и да не е точно така реда, обаче това е в общи линии. Моя съвет е: не го отписвай, има хляб в тая машинка. Вярно, че не е особено висок клас, обаче не е за изхвърляне. Редактирано Ноември 20, 2006 от olygofren Цитирай
DILETANT Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 Да добавя само, че машинката си има и вграден нойз-гейт. Би трябвало да помогне за шума. Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 20, 2006 Отговорено Ноември 20, 2006 ...В-ампа ме спечели именно с това че е лесен за употреба...но...за да се получи читав резултат трябва много...ама много здраво да се поразръчка...преди да го отпишеш наистина пробвай да настроиш нойзгейта...значи: 1.натискаш двете стрелки едновременно 2.натискаш бутона "Е" 3.нагласяш нойзгейта от 1 до 15 до позицията в която спре да ти шуми...за различните усилвателни симулации става при различна стойност...колкото е по-голяма резачката толкова повече и трябва... ...аз лично нямам абсолютно никакъв шум със симулация "модерн хай гейн", адаптери Ibanez V77 & V87 при нойзгейт на 12...до степен да не може да се познае дали съм си намналил китарата от потенциометъпа или не съм... Цитирай
olygofren Отговорено Ноември 21, 2006 Отговорено Ноември 21, 2006 (Редактирано) Да, наистина, забравих нойз-гейта. Добър е, обаче орязва и малка част от полезния звук. Аз лично гледам да не прекалявам с него и ако се наложи да мина над 6-7 и още има шум, променям нещо по другите настройки (най-често намалявам гейна), докато не изчезне. Иначе звука ми става малко странен, кашонен един такъв. Едит: OMFG, за какво пишем тука? Човека го е продал вече. Редактирано Ноември 21, 2006 от olygofren Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 21, 2006 Отговорено Ноември 21, 2006 А и друго да питам дали си струва да продам вампа и да доплатя 120 лв. на ТОНИ за ламповия преамп на хугас и кетнер Метал Мастер???? aми според мен си струва, дори не бих се и замислил да го напрая, само че ще изгубиш дилей и модулационните ефекти, но ще спечелиш як лампов звук Цитирай
Recommended Posts