Nikifena Публикувано Ноември 7, 2006 Публикувано Ноември 7, 2006 Да си кажа мъката.. Търся 8 броя винтове за завиване на адаптерите на баса за тялото. Държа те да са черни (черният цвят повдига с около 1.5dB 14тия хармоник а за мен това е важно ) Ето как изглеждат тези които търся : Ето и къде се завиват за адаптерите http://images.worldofstock.com/slides/PMU1333.jpg В РФ нямало разбрах. Та помагайте моля, че скоро ще ми стане баса Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 Няма ли шанс да си намериш в някой магазин-железария или нещо подобно? Аз доколкото съм виждал, в такива магазини се продават всякакви винтове/гайки/шайби по размер. Отиваш в някой по-зареден и питаш за винтове за дърво с размери: ширина (мм) х дължина (мм) със заоблена глава, оксидирани или нещо такова Не вярвам някъде да има фабрика специално за винтове за адаптери Дано да си намериш! P.S.: Какви са размерите между другото? Ако ги постнеш ще погледна в най-заредения магазин в моя роден град като се прибера през уикенда Цитирай
AXE Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 (Редактирано) За съжаление не е точно така. Аз наскоро се рових из винтовете в Бриколажа, ама не намерих такива каквито търсех. Още по-малко пък черни. Не че има специални заводи, ами производителите на китари и адаптери си поръчват по 10 000 бройки и им правят къстъм Понеже тия са по-големи като размер, има по-голяма вероятност да намериш, щото големите са по-вървежни Друг вариант е да намерим начин за "почерняне", щото и аз съм фен на 14тия хармоник Виж и в сайта на Джема Stringed Instruments -> BOLTS/NUTS & SCREWS П.П. Не разправяше ли точно ти за някъв магазин на Сливница, дето имало всякакви болтове и гайки!? Редактирано Ноември 7, 2006 от AXE Цитирай
HRS Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 Здрасти Ники. И аз го имам тоя проблем с видиите. В Габрово съм обиколил всичките железарии и резултата е, че сега имам една торба с винтове за дърво и нито един вид от тях не е подходящ за електрическа китара. Нито размерите, нито формата, пък за покритието им да не говорим. Изобщо в железариите няма начин да откриете нещо подходящо и се надявам поне в магазините за музикални инструменти все някъде да има. Ако някой знае от къде могат да се намерят никелирани винтове със заоблена глава и с размери подходящи за монтиране на адаптори, пикгарди, ключове и други, моля да го сподели с нас, пък предполагам че има и други съфорумци със същия проблем. Цитирай
nplus Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 В магазина за крепежни елементи на Николаевска, срещу ДСК гледа ли? Стори ми се, че имат. Не знам обаче какъв размер търсиш. Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 7, 2006 Автор Отговорено Ноември 7, 2006 Веднага отговарям на всички ви, че в магазините за болтове няма! Защо? Там болтовете са по стандарт (исо или бдс) което значи, че колкото по-дълъг е един винт, толкова по-широка му е резбата, и главата... образно казано.... Тези винтове се водят специални, и няма да ги има по магазините. В магазините с такава дължина има, но са дебели или резбата не може да мине през малките отвори на адаптера, и като го сложиш главата на винта ще е голяма. Ако има такъв дето да става той ще е много къс. Като цяло няма! Единственият начин да се сдобия с такива винтове е от чужбина или от РФ или от Капъша ако благоволят да докарат, тъй като от РФ си взимах винтове за моят бас преди 1 година и взех последните 8 бройки. Цитирай
Recommended Posts