Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Да си кажа мъката..

Търся 8 броя винтове за завиване на адаптерите на баса за тялото. Държа те да са черни (черният цвят повдига с около 1.5dB 14тия хармоник а за мен това е важно :) )

Ето как изглеждат тези които търся :

sch5black.jpg

Ето и къде се завиват за адаптерите

http://images.worldofstock.com/slides/PMU1333.jpg

В РФ нямало разбрах.

Та помагайте моля, че скоро ще ми стане баса :)

Отговорено

Няма ли шанс да си намериш в някой магазин-железария или нещо подобно? Аз доколкото съм виждал, в такива магазини се продават всякакви винтове/гайки/шайби по размер. Отиваш в някой по-зареден и питаш за винтове за дърво с размери: ширина (мм) х дължина (мм) със заоблена глава, оксидирани или нещо такова :) Не вярвам някъде да има фабрика специално за винтове за адаптери :) Дано да си намериш!

P.S.: Какви са размерите между другото? Ако ги постнеш ще погледна в най-заредения магазин в моя роден град като се прибера през уикенда :)

Отговорено (Редактирано)

За съжаление не е точно така. Аз наскоро се рових из винтовете в Бриколажа, ама не намерих такива каквито търсех. Още по-малко пък черни. Не че има специални заводи, ами производителите на китари и адаптери си поръчват по 10 000 бройки и им правят къстъм :)

Понеже тия са по-големи като размер, има по-голяма вероятност да намериш, щото големите са по-вървежни :)

Друг вариант е да намерим начин за "почерняне", щото и аз съм фен на 14тия хармоник :)

Виж и в сайта на Джема

Stringed Instruments -> BOLTS/NUTS & SCREWS

П.П. Не разправяше ли точно ти за някъв магазин на Сливница, дето имало всякакви болтове и гайки!?

Редактирано от AXE
Отговорено

Здрасти Ники. И аз го имам тоя проблем с видиите. :D В Габрово съм обиколил всичките железарии и резултата е, че сега имам една торба с винтове за дърво и нито един вид от тях не е подходящ за електрическа китара. Нито размерите, нито формата, пък за покритието им да не говорим. Изобщо в железариите няма начин да откриете нещо подходящо и се надявам поне в магазините за музикални инструменти все някъде да има.

Ако някой знае от къде могат да се намерят никелирани винтове със заоблена глава и с размери подходящи за монтиране на адаптори, пикгарди, ключове и други, моля да го сподели с нас, пък предполагам че има и други съфорумци със същия проблем.

Отговорено

В магазина за крепежни елементи на Николаевска, срещу ДСК гледа ли? Стори ми се, че имат. Не знам обаче какъв размер търсиш.

Отговорено

Веднага отговарям на всички ви, че в магазините за болтове няма!

Защо?

Там болтовете са по стандарт (исо или бдс) което значи, че колкото по-дълъг е един винт, толкова по-широка му е резбата, и главата... образно казано....

Тези винтове се водят специални, и няма да ги има по магазините.

В магазините с такава дължина има, но са дебели или резбата не може да мине през малките отвори на адаптера, и като го сложиш главата на винта ще е голяма.

Ако има такъв дето да става той ще е много къс.

Като цяло няма!

Единственият начин да се сдобия с такива винтове е от чужбина или от РФ или от Капъша ако благоволят да докарат, тъй като от РФ си взимах винтове за моят бас преди 1 година и взех последните 8 бройки.