vane Публикувано Ноември 6, 2006 Публикувано Ноември 6, 2006 (Редактирано) Здравейте, Интересно ми е - дали може да се дръпне от някъде в БГ, че нещо не намирам негови работи. В сайте http://www.msnbc.msn.com той е избран сред десетте най-велики китаристи. И тъй като до сега не го бях чувал - ми е интересно какви неща прави. Мерси! Редактирано Ноември 6, 2006 от vane Цитирай
LOE Отговорено Ноември 6, 2006 Отговорено Ноември 6, 2006 О, аз съм виждал Кърт Кобейн в топ 10 на най великите китаристи, така че не се шашкай Цитирай
docc Отговорено Ноември 6, 2006 Отговорено Ноември 6, 2006 D.W. е забележителен за времето си китарист,а и до днес е един от образците за slide guitar playing.Основател на Allman Joys;The Hour Glass; Allman Brother's Band.Работил е още с Wilson Pickett,Aretha Franklin,Otis Rush,Herbie Man,Eric Clapton... Катастрофира с мотоциклет.Lynard Skynard му посвещават песента Free Bird. Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Ноември 6, 2006 Отговорено Ноември 6, 2006 Duane Allman е за съжаление не много популярен извън Щатите,но тук той определено е считан за един от най-великите,а за слайд има направо статут на Джими Хендрикс .Между другото,най-популярната песен,на която съм сигурен че 98% от нас са го чували,но не са знаели кой слушат, е оригиналната версия на Клептънската Layla изпълнена от Derek and the Dominoes.Там Дуейн Олман свири слайд китарата(както и на другите песни от този албум). Владо Цитирай
sa6tiat Отговорено Ноември 6, 2006 Отговорено Ноември 6, 2006 Duane Allman е за съжаление не много популярен извън Щатите,но тук той определено е считан за един от най-великите,а за слайд има направо статут на Джими Хендрикс .Между другото,най-популярната песен,на която съм сигурен че 98% от нас са го чували,но не са знаели кой слушат, е оригиналната версия на Клептънската Layla изпълнена от Derek and the Dominoes.Там Дуейн Олман свири слайд китарата(както и на другите песни от този албум). Владо Аааааааа, тая слайд китара прави половината парче, втората част де.... голем е; мислех, че е Клепнал. много яко. Цитирай
vane Отговорено Ноември 7, 2006 Автор Отговорено Ноември 7, 2006 Добре мерси за информацията, а някой може ли да каже от къде могат да се дръпнат негови неща. Цитирай
DanelectroDC Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 Знаем, ама наистина е много жалко, че в Европа е направо неизвестен. Търси най-добре направо Allman Brothers Band, най-има шанс да откриеш нещо. Като сме тръгнали да говорим за малко известни китаристи, които в Америка се считат за голяма работа (и с право) фърлете едно око и на Ry Cooder. Слайда в Sister Morphine на Стоунс е негов, също и целия саундтрак на "Париж, Тексас". Цитирай
sa6tiat Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 Знаем, ама наистина е много жалко, че в Европа е направо неизвестен. Търси най-добре направо Allman Brothers Band, най-има шанс да откриеш нещо. Като сме тръгнали да говорим за малко известни китаристи, които в Америка се считат за голяма работа (и с право) фърлете едно око и на Ry Cooder. Слайда в Sister Morphine на Стоунс е негов, също и целия саундтрак на "Париж, Тексас". Това за систър Морфин верно ли бе? Ааааааааа, тоя пич праи песента... мноо яко. Без ич да съм фен на слайденето, това е мноо добро.... Я дайте и други неща, дето е свирил тамака? Известни де. Цитирай
spotlight_kid Отговорено Ноември 8, 2006 Отговорено Ноември 8, 2006 солото на тоя змей в Layla е супер лудо и маняшко Цитирай
voodoo child Отговорено Ноември 9, 2006 Отговорено Ноември 9, 2006 В www.youtube.com има разни негови клипове Цитирай
RockoBG Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 (Редактирано) О, аз съм виждал Кърт Кобейн в топ 10 на най великите китаристи, така че не се шашкай Тоя път не позна... Дуейн Алман, Рори Галахър, Рай Куудър, Джони Уинтър - т'ва са гении със слайдове. Дуейн Алман и Дерек Трък - достойния му заместник в "Алман Брадърс Бенд" са ми абсолютните слайд фаворити. Рай Куудър ми звучи леко кинаджийски (то Вим Вандерс не го е избрал слуайно за "Париж..."), а и с тая "Буена виста..." ми се отдалечи от интереса. На клиниката на Диджитек Весо (Кокала) изръси неква реплика, че алманите свирили с Уошбърн (най-старата -според него- фирма за китари) Няма такъв филм цепи се яко с Гибсън и отрязани гърла на бутилка. Един от най-тъжните факти е, че като попиташ някой младеж кой китарист е починал през 1994 г. получаваш мигновен отговор - Кърт Кобейн - най-точния стрелец за '94. А Рори Галахър е нек'ъв-ник'ъв. Тъжно е модерното безхаберие при толкова информация. Тия велики пичове са дали наклон на всички останали велики пичове известни в наши дни. Дето се вика те са измислили модерното свирене на китара. Редактирано Ноември 13, 2006 от RockoBG Цитирай
docc Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 ^ Derek Trucks по едно време имаше рекламни взаимоотношения с Washburn.Сега не занам каква е ситуацията,но понякога "похваща" Washburn E300.Иначе...SG! Цитирай
Recommended Posts