Jump to content
Българският форум за музиканти

Взимаме си техниката....


Surikat

Recommended Posts

Здравейте!От вчера съм горд собвственик на DiGiTech RP250.Звучи страхотвно наистина.На кубето в магазина на кубето с хубава китара беше размазващо а вкъщи на Aiwa-та и с Кремоната е по-кофти..но някакси немога да свикна ли какво в чудо се виждам.Сякаш без ефекти песните звучага по-добре.Сега немога да позная дали съм аз.Излиза някакси неразбираемо и дето и да барна шуми.А преди си беше всичко наред.....На вас трябвало ли ви е време да свикните с прозесора си и някой страдал ли е от същото или аз съм идиот и правя нещо грешно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4естито за процесора! :D

 

Според мен, проблемът не е в Айвата, тъй като на теория, тези процесори са произведени, за да звучат супер именно на такива системи, а в Кремонката. По-точно - по-лоши адаптери, от тези на китарата в магазина и кофти екрани, запойки и т.н.

 

Спокич! Прегледай всички връзки отначало, кабели, мабели и всичко 6те е наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм се изразел правилно.В магазина бях дори по-зле, но за там си имам обяснение.Стана ми ясно че по принцип явно драскам каро разгонен котарак нови пердета по китарата (много често свиря като китарата не е включена и тогава нямам никакъв ама ника'в проблем) и както да барна хубавата китарка се чуваше шум.При пускане на струната ми е странно понякога се чува а понякога не.bigjav благодаря :D.Процесора си е супер но въпросът ми е трябва ли ви време да свикнете с нова техника (не с китара - с всичко останало) каквото и да била тя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хъм. Ако съм те разбрал правилно - сега за пръв път свириш с дисторжън?! Ако е така - нормално е в началото да има много драскане и дрънчене на струни при местене/пускане на ръката, изисква се време да се свикне, защото при изключена китара чуваш сигурно 30% от това, което адаптерите "чуват" и дисторжъна изкривява и усилва, не чуваш всички излишни работи. Но се свиква с времето и свиренето :D

 

А ако имаш нещо друго предвид - обясни, защото аз лично не можах да разбера :headbang: И честит процесор! :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност си ме разбрал :D. Айде наздраве и дай Боже всеки му такъв процесор че и по-хубав :headbang: :green: .

Редактирано от Surikat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първо честитутка и от мен за процесора, много е добър!

просто до сега си свирил на сухо и не си свикнал да заглушаваш, нема да мреш споко, пробвай да свириш нещата бавно и да обръщаш повече внимание къде натискаш и къде удряш с дясната ръка и нещата ще станат

и скии тоя урок Marty Friedman - Electric Guitar Day One - Cd 2 beginner

тука бат марти дава ценни съвети за начинаещи, показва как се заглушава и други основни неща :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност си ме разбрал :). Айде наздраве и дай Боже всеки му такъв процесор че и по-хубав :) :green: .

Честито и от мен за процесора :headbang: . Интересно ми, защото е от сравнително нова серия на Digitech за какви пари го взе и от къде? Мерси предварително :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако досега не си свирил с дистър е разбираемо, просто от сега нататък трябва много да внимаваш, да не закачаш струните на които не свириш, да заглушаваш и т.н.

 

проблема се състои в това че нещата които не се чуват по принцип биват усилени многократно от ефекта - резултат - чуват се силно

 

ще свикнеш, ще ти трябва време и практика

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви на всички!Процесора го взех от Фактор на Кра-Кра 2а или нещо такова в София излезе ми 300 лв има всичко.Дори повече отколкото трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за офтопика, но:

 

Много яки работи чета за тоя процесор. Някой тургал ли си е пръстчетата отгоре му да сподели какво може? Гледам някакви USB-та, дискове софтуер, някакви дръм-машини, експрешън педали, ревюта с деветки и десетки... за 300 лева?

 

Интересно и замислящо.

Редактирано от olygofren
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм за това, че трябва да се свикне. Дори е много важен момент!!!

А другото, което искам да допълня: много ефект = дефект! Внимавай в това уравнение, защото много често при тия процесори като се наслагат хиляда неща и то с високи стойности и става мазало... :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи магазин Фактор в София.Адреса е на Кра-Кра 2а.Не съм сигурен дали е точно 2а, но имаше табела Кра-Кра 2а непосредствено до магазина (червена табела с 4 "стрелки").Там този процесор струва точно 300 лв толкова пишеше на етикате.А че много ефекти=дефект това може да е така, но звука е АДСКИ як, само дето аз още ми е трудно да извадя прилично някое парче щото не съм му свикнал и нз колко време ще ми трябва.Иначе има педал за квото си искаш Въх перал Я педал (Уа-Уа пише нз какво е точно) има дурм УСБ може да се записва с него може да му се слагат слушалки....кво ли не.Корпуса му е метален и чипа е специално за това (поне така пише).Едниственият му минус е че неможе да държи много на батерии заради процесора но това едва ли е такъв проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:blink: Казва се "Кракра", не "Кра-Кра" (последното прилича на руското название на популярния някога детски шампоан "Па-Па" :) )

 

А за процесора - забелязва ли се пауза при превключване на ефектите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.