rudibass Отговорено Февруари 23, 2005 Share Отговорено Февруари 23, 2005 няма нужда да казвам 4е бате ти Лес от праймъс е не6то стра6но. виктор уутен е супер як а да не говорим за стенли ,маркус,марк кинг,и подобни скуба4и кадето могат да те върнат вав 1-ви клас Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steff Отговорено Февруари 24, 2005 Share Отговорено Февруари 24, 2005 (Редактирано) Да, доста е модерно напоследък да се слуша Виктор Уутън... все пак не е лошо да не се забравя, че баса е инструмент за акомпанимент и оттам трябва да се тръгне... защото аз лично съм свидетел на много, ама на много криворазбрани Уутън-щини, Марк Кинг-щини и Джако-вщини, при които проявата на добро владеене на инструмента се превръща в циркаджийство, и то зле изпълнено-тоест като клоун, на който никой не се смее... тъжно е малко . Всичките гореспоменати наши идоли са по-скоро новатори-да копираш един такъв човек означава много неща-ако щеш и сходна душевност с този, когото имитираш... да разбереш той защо го прави, не само как и кога.Не трябва да се пропуска стила, в който свирят тези хора и да не се забравя, че едно такова свирене е подходящо единствено и само в такъв, или подобен стил.Баса всъщност е един много труден както за овладяване, така и за осъзнаване инструмент-и то точно, защото най-лесно се достига някакво начално ниво, оттам всеки си мисли, че е много лесно да се свири на бас-само да щипнеш тук-таме, някоя бързинка да вкараш... да, ама не . Само че, като слушам разни колеги по разни групи... едва ли ще има много съгласни с мен-не такива, които ще кажат "да, така е, прав си" тук във форума, а такива, които следващия път когато понечат да "отсвирят" нещо на края на квадрата, ще се замислят поне малко "дали" и "как точно" и "има ли нужда" . Редактирано Февруари 24, 2005 от Steff Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Февруари 24, 2005 Share Отговорено Февруари 24, 2005 Чак за сходна душевност не знам, но си прав, че повърхностното подражание или желанието да покажеш колко бързо мърдаш пръсти с нищо не обогатява музиката която правим. Басът е млад инструмент - ~50 години, нормално е да излизат какви ли не "моди" - и в подход към него , и в техника на свирене, и в оборудване. Доста от модерните басисти показват, че басът може и да не бъде само акомпаниращ инструмент. Обичам да слушам както В. Уутън, така и М. Менринг или Чарли Мингъс (макар и контрабасист е добър пример за нетрадиционен подход към оня регистър в който се изявяваме ние), но те не са по - добри басисти от Пино Паладино, Стинг или Мешел Ндегеочело и мн. други, които предимно акомпанират. Смятам, че всички ние сме изключителни късметлии, защото живеем в нещо като "златен период" за басистите (според мен, де ), аналогичен на 60-70-те години при китаристите, но това е др. тема и няма да ви обременявам с теориите си . За финал една фраза, която много ми харесва: Вass guitar is easy to learn but difficult to master. :green: Много ме кефи! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Leogoth Отговорено Февруари 24, 2005 Share Отговорено Февруари 24, 2005 и моята теория е като на разбойник =) наистина има нещо като златен период =) и в момента хората не избират баса, просто защото са "неуспели китаристи" =) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 24, 2005 Share Отговорено Февруари 24, 2005 аз бих добавил 1 мисъл на Флии (басиста на РХЧП) Free your mind and your bass will follow... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bassko Отговорено Февруари 24, 2005 Share Отговорено Февруари 24, 2005 Смятам, че всички ние сме изключителни късметлии, защото живеем в нещо като "златен период" за басистите (според мен, де ), аналогичен на 60-70-те години при китаристите, но това е др. тема и няма да ви обременявам с теориите си . И аз точно това си мислех вчера! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fortissimo Отговорено Февруари 25, 2005 Share Отговорено Февруари 25, 2005 ами да се наслаждаваме на този златен период приятно слушане на всички. Аз си отварям една биричка и си пускам Pastorius. Наздраве Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Март 1, 2005 Share Отговорено Март 1, 2005 Яко Лес Клейпул Марк Кинг и е такива твари на отка4алското бас изпълнение.кефа се и на Патиту4и ама на моменти не ми е мн ясен какво дърпа.Да не забравя и Виктор Уутън и тоя си е .............. майката.абе хиени колкото иска6 само да има кой да седне в къщи да свири...ха ха ха :violin: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Martinez Отговорено Март 7, 2005 Share Отговорено Март 7, 2005 Mark King, John Pattictucci, Nathan East Преди време - Sтеve Harris Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stef Отговорено Март 8, 2005 Share Отговорено Март 8, 2005 здравейте басисти! безкрайно съм щастлив, че имам сродни души като вас. АЗ съм закърмен с Пасториус. А в самото начало бях пленен от свиренето на Сашо Бахаров и тогава реших, че в този инструмент е сърцето ми. Виждал съм много басисти които солират, а толкова малко които свирят. Харесвам Маркус Милър, Еди Гомес. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Март 8, 2005 Share Отговорено Март 8, 2005 Чувал ли е някой от вас за Адам Нити ? Не ????????? Бързо да си намерите нещо негово !!!!!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Март 9, 2005 Share Отговорено Март 9, 2005 Ако го напишеш и на английски с adam niti и adam nity нищо не намерих .. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Март 9, 2005 Share Отговорено Март 9, 2005 Adam Nitti Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fortissimo Отговорено Март 9, 2005 Share Отговорено Март 9, 2005 е как да нямам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Март 9, 2005 Share Отговорено Март 9, 2005 (Редактирано) Adam Nitti Пуснах 2 албума да се точат... така небрежно ПС тук има малко семпли Редактирано Март 9, 2005 от Nikifena Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts