Jump to content
Българският форум за музиканти

Звукова карта

mupcku

Recommended Posts

Хора имам следния проблем.Когато си купувах компа(преди 3 години)много добре си спомням че ми го взеха с 2 звукови карти.Дотук добре....едната е вградена, а другата не е!И се позаинтересувах дали ще ми свърши работа да мога спокойно да си вържа миксера към нея(и вече в него да пускам микрофон и синтезатор)и да си обработвам звука.Проверих в конфигурацията и видях че там пише:

"Sound card - PCI XPress 4 Chanels".

Искам да ви попитам, може ли тази карта да ми свърши работа, да си включа миксер към него микрофон или синтезатор и да записвам без проблем(трак по трак, не става въпрос за няколко писти наведнъж, а само по една)Благодаря ви много!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може.

Използвай небалансираният изходна пулта. Обикновено е на чинч или жак а не XLR, и миксера го вържи към line in на звуковата карта.

Това е :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря ти МНОГО!Аз попринци псъм все още нов във тея неща(имам предвид че още самите връзки не са ми ясни)ама ще се науча...още веднъж-благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствено ме притеснява колко шум би вкарала звуковата карта. Ако е от най-евтините(по-евтини от криейтив, които за домашна работа стават), има голям шанс да вкарва много шум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами попринцип....аз си ще си вземам пулт който ще ми е първи.Сега уча в музикална гимназия и по-нагоре(консерватория) ще кандидатствам с тонрежисура, и за това искам да почна дасе занимавам сам с тва, защото мисля че ако аз сам не разбера за кво става въпрос трудно някой ще ми го обясни!Апък за звуковата карта питам щото мисля да си направя няколко записчета у нас., но....благодаря ви отново!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове