Jump to content
Българският форум за музиканти

Схема за пиано звук


ivcho_bg

Recommended Posts

Здравейте. имам Korg delta (синтезатор) който е голям колкото мене, на 24г.Свири само като синтезатор и не може като пиано.Ще ви бада много благодарен ако ми кажете дали мога да го накарам с някаква схема или с подмяна на нещо да издава звук на пиано. Имам опит и електротехниката ми е хоби, но нямам идея как ще стане.Благодаря предварително.ето линк към корг.http://www.amazona.de/index.php?page=26&file=2&article_id=141. А това е схемата-http://homepage.mac.com/synth_seal/files/ds_delta/delta_schematics.zip. ;);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагаш му един транзистор КТ315А и работата заспива! ;) Ти сериозно ли задаваш този въпрос??? ;)

Ами да ,не предполагах че въпроса е странен. може би защото искам да разваля синтезатора? Ами къде да сложа транзистора?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бе човек, бъзиках се за това с транзистора ;) Пианото като звук е много сложно и е *почти* невъзможно да изкараш дори и близък звук със синтезатор от преди 25 години, каквито и промени да правиш. Звукът на пианото не се синтезира, той се семплира, защото е сложен. Това означава наличието на памет, в която да се запишат семплите, а това твоето си е чист аналогов синтезатор с осцилатори. Преподлагам има вариант да направиш нещо, което далечно ще наподобява пиано, но трябва да помогнат разбирачите по аналогов синтезис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е аналогов синтезатор.Според мен си е ценен така...т.е. не го разглобявай и модифицирай.Няма да успееш да му промениш звука.Ако искаш звук на пиано-купи си някакъв синтезатор с такава бленда,а пък ако имаш пари най-добре Stage piano.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами щом стана въпрос за аналогов звук имам една книга която описва как се синтезира аналогов звук по доста начина но разбира се тя изисква идеални условия и компоненти които аз нямам.Ами ще се упитам да го продам на французите,те си падат по такива антики а като гледам дават и добра сума ,около 200е.Ще мисля как да им го пращам. ;) (ако стане).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а по принцип мога ли да го разменя за нещо втора ръка което издава звуци на пиано.Питам защото видях че име някакво търсене. :cheers::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.