Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте. имам Korg delta (синтезатор) който е голям колкото мене, на 24г.Свири само като синтезатор и не може като пиано.Ще ви бада много благодарен ако ми кажете дали мога да го накарам с някаква схема или с подмяна на нещо да издава звук на пиано. Имам опит и електротехниката ми е хоби, но нямам идея как ще стане.Благодаря предварително.ето линк към корг.http://www.amazona.de/index.php?page=26&file=2&article_id=141. А това е схемата-http://homepage.mac.com/synth_seal/files/ds_delta/delta_schematics.zip. ;);)

Отговорено
Слагаш му един транзистор КТ315А и работата заспива! ;) Ти сериозно ли задаваш този въпрос??? ;)

Ами да ,не предполагах че въпроса е странен. може би защото искам да разваля синтезатора? Ами къде да сложа транзистора?

Отговорено

Не бе човек, бъзиках се за това с транзистора ;) Пианото като звук е много сложно и е *почти* невъзможно да изкараш дори и близък звук със синтезатор от преди 25 години, каквито и промени да правиш. Звукът на пианото не се синтезира, той се семплира, защото е сложен. Това означава наличието на памет, в която да се запишат семплите, а това твоето си е чист аналогов синтезатор с осцилатори. Преподлагам има вариант да направиш нещо, което далечно ще наподобява пиано, но трябва да помогнат разбирачите по аналогов синтезис.

Отговорено

Това е аналогов синтезатор.Според мен си е ценен така...т.е. не го разглобявай и модифицирай.Няма да успееш да му промениш звука.Ако искаш звук на пиано-купи си някакъв синтезатор с такава бленда,а пък ако имаш пари най-добре Stage piano.

Отговорено

Ами щом стана въпрос за аналогов звук имам една книга която описва как се синтезира аналогов звук по доста начина но разбира се тя изисква идеални условия и компоненти които аз нямам.Ами ще се упитам да го продам на французите,те си падат по такива антики а като гледам дават и добра сума ,около 200е.Ще мисля как да им го пращам. ;) (ако стане).

Отговорено

а по принцип мога ли да го разменя за нещо втора ръка което издава звуци на пиано.Питам защото видях че име някакво търсене. :cheers::)