4040 Публикувано Ноември 1, 2006 Публикувано Ноември 1, 2006 Как Ви се струва ако има 1 магазин В София, в който има всички марки Ibanez,Fender,Carvin...PRS и други и може да се пробва и сравнява на място, както е навсякъде по света, а не специализирано и никога да не знаеш каква е разликата реално....Моля за мнение... Може и да направим ))
stratocaster Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 да, и с оглед платежеспособността на Българина си представям как само ще се сравнява вътре и никой няма да купува
Phreaker Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 Ще е хубаво ,но трябва все пак да не си слагат голяма надценка ,което в момента е много-модерно. Понякога даже цента излиза двойна от тази в другите страни :killyou:
lyubenski Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 Аз бих се радвал и просто да знам, че всички голями марки имат официални представители (дистрибутори) в България, а не да се чудя къде да намре едикакъв си Гибсон или някоя друга марка, която се внася случайно в магазините и има само по една бройка. Иначи идеята за такъв универсален музикален магазин е хубава и дано в бъдещите години намери почва и тук
Trysth Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 Според мен идеят звучи повече от велико, и именно за това съм леко скептично настроен. Иначе евала за инициативата и дано стане
Trysth Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 (опитах се да едитна горното, ама ми даде няква грешка, затва пускам нов пост) Според мен идеят звучи повече от велико, и именно за това съм леко скептично настроен. Иначе евала за инициативата и дано стане P.S. Даже сега като се замисля, би било готино ако се хванем повечко хора с тая далавера. Аз самия съм си мислил за подобно начинание заедно с един приятел. Навит съм да помогна (ако има с какво), щото ако това стане, ще бъде велико, а и ще бъде полезно на ужасно много хора.
alexthegreat Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=6510&hl= имаше един подобен диалог...
vlex Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 Идеята е супер Сега веднага да ви поутепам ентусиазма с няколко въпроса: 1. Какво ще кажат РФ по въпроса да внасяте фендер вместо тях? Същото важи и за фактор, ибанец и прочее марки които си имат вече вносители и представители 2. Ако някоя марка има вече представител дали ще се навие да подпише и с теб/вместо с тях договор Сякаш и други въпроси ще изкочат, но после ще дойдат Иначе евалат на такива преприемачи дано има повече от вас и дано повечето от вас да си сбъдват проекта от плана и в живота
TONY Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 безмислено чешане на езици супер идея - дрьн дрьн ярина трудно ще измьнеш бизнеса на РФ ,Фактор,Икономов не казвам невьзможно -ама и да стане - няма да последва кой знае каква промяна(всьщност Икономов измькна - доста важни представителства от Фактор -Ибанез и Маршал) ами май само ПРС - са без представители за БГ - не сьм сигурен - може и да имат - продават се някакви ПРС от евтиджос серията СЕ (която се явява за ПРС - като скуаяр и епифон сьответно за Фендер и Гибсьн) от Цецо да речем станеш представител на ПРС - колко такива ще продадеш за година? 1,2 - 5 - 10? реално ще прададеш 1 -2 може и 100 да продадеш, ама трябва да ги пуснеш по хилядарка(не става дума за СЕ) какви предприемачи - какви 200 лева А ИДЕЯТА ВЯРНО Е СУПЕР - ако в случая пита някоя мутра дето има излишни пари :exclaim: значи влага ги в скьпи китари седят му 2-3 години в магазина :wow: прашлясват :wall: писва му на сайдера :evil: и ни ги продава по пет-шестотин лева много ще се радвам да стане така ще си взема няколко
4040 Отговорено Ноември 1, 2006 Автор Отговорено Ноември 1, 2006 представителствата са тези, които трябва да зареждат магазина. Бриколаж не са представители на всички марки, които продават нито Метро... но Ikonomov предпочита да продава Ibanez a Фендер си имат и Carvin i Gretch i GHS i jackson нo не и Ibanez или Gibson да не пропускаме и Кокала... А е добре да се пробва инструмента а не да го поръчваме по I-net i kakvoto doide. Да и това с цените е вярно...трябва да се поработи и затова... Не съм мутра )) те трудно пишат а и какви китари))
TONY Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 сега те разбирам по добре аз помислих, че искаш да отваряш магазин за хай енд китари тая работа в Бьлгария е обречена на неуспех поне засега - може след поне 2-3 години и да стане сещам се за промоцията на ( май бяха швейцарски киари) Блейд цените варираха някьде от 600 - 1400 лв май са се продали няколко бройки но нямаше бум логично - макар и много добри и на разумни цени името Блейд не говори много на бьлгарския потребител а пьк по извесните марки вече както казахме са хванати и официалните представители ще водят битка с теб (ако пьк ги взимаш от тях - цените ти никога няма да са по ниски) много си прав, че китара, за да се купи, трябва да се пипне тоест трябва да я усетиш (предлагали са ми изгодно китари - които обаче не са ми допадали и сьм ги отказвал - а пьк после сьщите са се продавали доста по скьпо) тоест кьм китарата която купуваш трябва да имаш лично отношение така че - нормалното за у нас - е както изглеждат горе - долу музикалните магазини в момента много евтини китари за начинаещи, добри китари на средни цени - за масовия купувач и няколко наистина качествени и скьпи инструмента от пьрвите 2 категории ще си продаваш - горе долу нормално от последната - по няколко бройки за годината
4040 Отговорено Ноември 1, 2006 Автор Отговорено Ноември 1, 2006 мисля за следното: реално, за да се получи ще трябва да има всякакви марки и цени. китари, басове, барабани, усилватели и други. колкото до цените ще са същите, като в представителните магазини. Има дистрибуторски отстъпки и договори. единствено ако се притесняват, че оборота в техните магазини ше спадне...ама това е тъпо, защото пак те ги продават...в по-големите градове по света повечето са ткива смесени магазини... Дали има интерес от Българските музиканти??? това е важно?!! кажете!?
shadow Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 Това ще е първото място където бих отишъл! Идеята е супер, но засега не е осъществима, ще ни се наложи да почакаме известно време.
Recommended Posts