Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам следното запитване -

Откъде може да се намери 7-струнен Single Coil и съответно за горе-долу какви пари (става въпрос за нещо средна хубост).

Освен това да питам дали някой може да го монтира и върже това нещо на Ibanez RG 7420 и колко ще струва тая работа.

Ето това е китарата:

RG7420MC.jpg

Отговорено (Редактирано)

А ве аз ще ти го вържа то броя на струните няма значка, но не съм чувал за такива работи.

Я по-добре (мисля си) виж колко жици излизат от хъмбъкърите и ако са 4 ше го разделим предния с такъв щрак - щрак потенциометър и си ОК.

То не че ако са 2 жиците няма как да се раздели ама много са ми дебели кебапчетата (пръстетата) пък мноо тънки тия жици. ше похарчим много адаптери

ето го батко

AP13-2.jpg

Карвин някакъв

тук

Сега някой ако каже дали накой (и кой е той) ги внася и си ОК

Редактирано от RockoBG
Отговорено

Роко - пробвал съм да го деля на моя 7 струнен ама резултата беше отчайващ шум и гаден звук. нищо общо със звученето на сингъл койл адаптер

сериозно се интересучам, ако пратя на някои адаптера дали няма да може да го пренавие и да му хакне подходящи магнити и да стане? и пак да си е в кутийката на двойния - да не се губи естетиката. знам че има хора дето ръчкат такива неща....:angry::P

Отговорено (Редактирано)

Ми значи е готова работата

Около 80 $ бяха цените.

Иначе за сауnдЪт - Божа работа

Нямам представа кой е тоя V77

Иначе мислех w00rg7420.GIF

ей тая схема, да я направи като ей тая

wdu_hh3t22_06.jpg

Редактирано от RockoBG
Отговорено

Абе аз май не съм пояснил за какво иде реч, ама отде да знам, че ше ви хрумнат такива работи.

Не ща да сменям адаптри и такива работи.

Искам просто между двата хъмбъкера да се добави сингъл койл като на най-обикновена китара като тази:

Ibanez%20rg.jpg

• 3 weeks later...
Отговорено

За тази цел ти трябва да се фрезова отвор от което няма начин боята да не пострада - наи лесно и безболезнено ще стане ако адаптера си има рамка която ще закрие нараняването на боята около отвора.

Отговорено (Редактирано)

А колко струва едно пребоядисване в този стил:

uv77mc.jpg

или този:

uv1.jpg

?

Редактирано от iBobz
Отговорено

Е, такова пребоядисване не знам дали може някой тук да ти направи, при него цялата китара се потапя в разни химикали.

Но за фрезоване на отвора, можеш да питаш pacman, например.

Отговорено

ам за боядисването може би TerminalFrost може да ти помогне нали той имаше една къстъм китара Аурелия дето мн яко е изрисувана ... та мисля че може би ще знае кой може да ти я направи