r u o k Публикувано Август 12, 2014 Публикувано Август 12, 2014 Здравейте! Току що смених старите си адаптери (активни) с EMG H4A за neck и H4 за bridge (пасивни). След смяната при превключване на суича или въртене на volume потенциометъра има припукване и шум. Потенциометрите са тези, които дойдоха с адаптерите, а суича е старият, с който нямаше проблем преди да сменя адаптерите. Свързано е на 100% точно със показаната схема, дошла с адаптерите. Имате ли някаква идея на какво може да се дължи това? Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Август 13, 2014 Отговорено Август 13, 2014 Прегрял си ги с поялника? Цитирай
r u o k Отговорено Август 13, 2014 Автор Отговорено Август 13, 2014 Не съм голям разбирач, така че не ме хулете, но ако замасяването не е правилно, не би ли трябвало да има шум постоянно, а не само когато въртя потенциометъра или щраквам суича?Колкото до прегряването с поялника - също не знам. Как мога да проверя (и евентуално отстраня) 2-те евентуални причини, които сте ми дали? А също така се появи се и друго. Смятам, че нек адаптера (H4A) звучи много глухо (все едно съм го орязал с тон потенциометъра на 50%). Това не го бях установил, когато писах първия път, защото проверих адаптерите само с почукване, без да съм сложил струните. Благодаря. Цитирай
TLC1 Отговорено Август 14, 2014 Отговорено Август 14, 2014 Дали няма някаква несъвместимост между споменатите пасивни адаптери и останалата част на активната електроника, особено предусилвателя?.. Цитирай
Recommended Posts