Jump to content
Българският форум за музиканти

Перкусии


Recommended Posts

здравейте не намерих раздел във форума за перкусии и затова реших да сложа темата си тук, молбата ми е ако някой свири на перкусии да ме насочи с какво е най - добре да започна, има ли таблатури ? ако има как се разчитат :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте не намерих раздел във форума за перкусии и затова реших да сложа темата си тук, молбата ми е ако някой свири на перкусии да ме насочи с какво е най - добре да започна, има ли таблатури ? ако има как се разчитат :lol:

ами то по-лесно ако беше казал 4е изкаш да у4иш барабани защото перкусии е

доста общо понятие.

Перкусионни инструменти са вси4ки видове ударни инструменти /в това 4исло и комплекта/ и са разделени на групи

например ханд драминг: като конги,бонгоси,тарамбуки...

пластинкови:като маримба,ксилофон.....

идеофонни:като даирета,триянгел,клавеси....

самба перкашън:като бразилските инструменти...

това са само малка 4аст от перкусиите които съществуват вклю4ително вси4ки камбани се водят перкусии и дори така наре4ените "Таико" и "О-даико" големи японски барабни с диаметър колкото едно етажна къща са също перкусии!

 

Наи добре да кажеш какъв стил музика изкаш да свириш така по лесно може да се каже с кое е наи добре да запо4неш.Защото ако си си поставил за цел да у4иш вси4ки перкусии доста работа ще ти се отвори. :green:

Редактирано от aladin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

например ханд драминг: като конги,бонгоси,тарамбуки...

самба перкашън:като бразилските инструменти...

ето това искам да уча :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казвали са ми,че,ако можеш да свириш на барабани,няма да ти е трудно да свириш и на перкусии.Аз от малък(4-5 год.) си спомням,че постояноо обръщах тенджери и тигани и всевъзможни тенекийки и си ги приспособявах за перкусии :lol: и до днес мога да свиря на перкусии.Според мен,най-добре ще е да започнеш с хенд дръминг,а после се занимавай с всевъаможните звънци,хлопки,джем блокове,ууд блокове и др.Също така,няма да е зле да се научиш да свириш на тимбалеси:

timb1rh9.th.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

drummer_93,

това в голяма степен е вярно, но перкусията иска съвсем други условия, друга ритмика, други постановки, динамика и пр. Съмнявам се, че можеш да свириш, по-скоро посвирваш ритмично на перкусии :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казвали са ми,че,ако можеш да свириш на барабани,няма да ти е трудно да свириш и на перкусии.Аз от малък(4-5 год.) си спомням,че постояноо обръщах тенджери и тигани и всевъзможни тенекийки и си ги приспособявах за перкусии :)  и до днес мога да свиря на перкусии.Според мен,най-добре ще е да започнеш с хенд дръминг,а после се занимавай с всевъаможните звънци,хлопки,джем блокове,ууд блокове и др.Също така,няма да е зле да се научиш да свириш на тимбалеси:

timb1rh9.th.gif

Е тия които са ти "казвали" грешат! :)

Това 4е някои ексцентри4ни прекусионнисти използват понякога разли4ни предмети които имитират звука на реално съществуващи перкусионни инструменти незна4и 4е като сабереш боклуците из къщи ве4е можеш да свириш на перкусии.

 

На инструментите които си дал доло на снимката в България им казваме кубински тимпани. :cheers:

 

 

 

Dinkey_Malcho виж като за на4ало в секцията "Други инструменти" там има теми за тарамбуки и тн... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 years later...

да виждам,че представата за перскусиите не точна.трябва да знаете те си имат определени ритми които свирят не може да се свири каквото си решил човека ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001:  Аладине, ч-то ти е вълничката до цифрата 1. Препоръчвам да се печата на БДС. :offtopic-001:

 

Авторът наистина не разбира нещо - научи се първо на ритмика като за барабани, поне си тактувай с крак. Трябва да знаеш някои ритми, преди да започнеш да ги свириш на какви да е ударни инструменти. Започни с хенд дъръминг най-добре, после пренеси това на другите ударни инструменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.