Delyan Публикувано Октомври 29, 2006 Публикувано Октомври 29, 2006 Имам един лампов амп, който има малък проблем на третия са канал - LEAD канала. Проблемът се изразява в това, че нещо GAIN-a му е поспънат (наполовина от това, което трябва да е). Имам и схемата на амп-чето. Бихте ли ми дали съвети какво да проверя или да ме насочите към някого, който може да помогне с разрешаването на проблема! Мерси предварително! Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 29, 2006 Отговорено Октомври 29, 2006 ами дай схемата... Провери си лампата за този канал който ти е скапан.. извади е, набутай е отново и виж, или пробвай с друга лампа Цитирай
Delyan Отговорено Октомври 29, 2006 Автор Отговорено Октомври 29, 2006 Ето я схемата за този канал Пробвах да посленя лампи, но не успях да разреша проблема! Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 Видях всички схеми на ампа, ама така аз не мога да кажа от къде идва проблема извади и сложи пак всички лампи.. ако не се оправят нещата сигурно нещо се е поразпоило прегледай платката внимателно. В повечето случаи с гледане се открива повредата. Цитирай
ditronix Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 Нещо не виждам лампа на тази схема ако има конданзатор,паралелно свързан на катодния резистор на първата лампа е възможно той да прави проблеми. Цитирай
TONY Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 и аз имам сьщия проблем - просто ми се повреди лампов амп и сега клийн канала работи ОК но драйва -който беше гейн монстер в момента свири като лек драйвец ще ходи на ремонт деляне - ти да не взе синия енивьрсири? ( от спотлайт кид) предполагам вече си пробвал с ТДП - директно в пауьр ампа - на този усивател сигурно няма проблем -тогава вече си сигурен че проблема идва от преудсилвателната част -и то на соло канала доста общо с моя проблем,макар че ампа ми е друг (една от лошите страни на ламповите апаратури- повреждат се по често ) Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 2, 2006 Автор Отговорено Ноември 2, 2006 Мерси за помощта! Всичко е наред вече след намесата на Владо Балев (благодарности). Един транзистор да има в усилвателчето и той да се издъни . Иначе 6101LM е много много сериозна машина (благодарности на spotlight kid и на Ангел - човека, от който го взех). Цитирай
TONY Отговорено Ноември 2, 2006 Отговорено Ноември 2, 2006 йе - и аз ще се обаждам или на Владо или на метьлхемьра - кой е по свободен Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 2, 2006 Отговорено Ноември 2, 2006 йе - и аз ще се обаждам или на Владо или на метьлхемьра - кой е по свободен метълхамъра тряя да се подкрепя diy обществото на форума Цитирай
Recommended Posts