Jump to content
Българският форум за музиканти

Keeley C4 Компресор


Recommended Posts

Вчера от любопитство реших да си отворя няколко от ефектите на различни марки да видя как са подредени вътре. Не че разбирам от електроника, но исках да огледам. Като стигнах до Keeley се изненадах. Знаех че е ръчна изработка, но не очаквах да изглежда толкова различно. Визитката също ме изненада приятно. До него има един отворен MXR Super Comp, който е доста по-тежък и "подреден", но Keeley-то, работи доста по-добре от него. По-прозрачно, по безшумно. Единствения му недостатък са бутоните, които се въртят доста лесно и могат да бъдат разместени при натискане на суича с крак. 

 

Ще се радвам ако хора като metalhammer разяснят защо въпросния MXR Super Comp тежи 2 пъти колкото Keeley компресора? Не посмях да го отворя повече от това, за да видя как е отпред. 

 

63wwvo.jpg

2igbwv4.jpg

oro6tw.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се погледне исторически -  Keeley C4  е вариация на  Ross compressor  който пък е същия като MXR Dynacomp (не съм се ровил да видя кой е оригинала).

 

Така че нищо ново под слънцето :)

 

За масата на ефектите незнам тя зависи от много фактори, но тук идва разликата между бутиковото и сериино производство.

Бутиковото ръчно изработено е много по лесно за ремонт или диагностика и е практически вечно. Докато серииното SMD е на принципа на днешните компютри и смартфони - ползваш и като се развали най вероятно купуваш нов а не ремонтираш (създаваш технологичен боклук).

 

Всеки сам избира какво да ползва, аз лично предпочитам ако имам досег с такава апаратура 2 ръка да не е смд - да мога да си сменя жакове или потенциметри ако не ми харесват и т.н.

Редактирано от metalhammer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оригиналът е MXR, после е Рос.

Тежестта при този тип ефекти няма абсолютно никакво значение (освен ако не замеряш някой :) тогава може да е от полза ).

 

Чудесни модификации на споменатите, а и не само, се предлагат и от Майк (@analogman - http://www.analogman.com/rossmod.htm)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.