NamelessOne Отговорено Октомври 29, 2006 Отговорено Октомври 29, 2006 И аз в момента мисля да правя подобрения по звука и тъй като няма пари за изцяло ново оборудване, ще трябва да си стегна цялото...засега съм решил да почна с китарата, главно адаптерите - ако ми попадната малко пари бих ги сменил, после мисля да си набавя сносен процесор и чак тогава ще мисля за по-качествен усилвател...не претендирам, че това е вярното, просто това ми позволяват средствата в момента А предполагам, че ако се търси подобрение на звука без значение от средствата би трябвало всичко да се пипне от началото до края на веригата, но ако не можеш да свириш и да използваш брилянтният саунд както трябва - за какво ти е той? Принципно смятам, че колкото човек повече усъвършенства уменията си, толкова повече той почва да се стреми към хубав и чист звук, без самите умения този звук сам по себе си е нищо все едно да си купиш футболна топка и да я сложиш зад витрината или мотор, който да държиш в гаража и да почистваш редовно всяка неделя, без да го караш Цитирай
Katsko Отговорено Октомври 29, 2006 Отговорено Октомври 29, 2006 не питайте китаристи а хора зад пулта, напълно подкрепям горното мнение, ако нямаш ръце другото е нищо на второ място са говорителите(и кутията в която са) на трето е ампа четвърто за адаптери, струни, кабели(оказва се съвсем не маловажни за звука) и подобни детайли това по мои скромни озвучителски наблюдения без да съм китарист Цитирай
kirilp Отговорено Октомври 30, 2006 Отговорено Октомври 30, 2006 Нещата малко или много са навързани: умения -> хубава китара -> хубави ефекти -> хубаво озвучаване. Виждал съм и много хора с хубаво оборудване и без никакви умения за свирене, но това обикновено са разни разглезени хлапета с богати родители. Човек развие ли достатъчно умения в един момент оборудването(кирата, ефекти, усилватели, кубета) му стават недостатъчни за по-нататъшно развитие на уменията и тогава често се прибягва до търсене на по-добри неща. Цитирай
LOE Отговорено Октомври 30, 2006 Отговорено Октомври 30, 2006 според мен нещата, важни за добрия звук се подреждат в този ред: 1 - какво и как свириш 2 - на какъв усилвател и кабинет 3 - с каква китара/адаптери Цитирай
adXok Отговорено Октомври 30, 2006 Отговорено Октомври 30, 2006 Аз пък винаги съм си знаел, че някой друг трябва да ми се занимава със звука. Кабели, батерии, усилватели да прави, говорители, та даже и инструментите да почиства друг... За мен важното е да знам какво става през целия този процес, но дотам! Свиренето и пеенето да ми го оставят на мен. Затова и преди време зае*ах китари, ефекти и т.н.. Някак си не е за мен! За мен е само музиката (свиренето, творенето на идеи). Затова и чета нещата от форума. Другото си остава за мен... творенето имам предвид. Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Октомври 31, 2006 Отговорено Октомври 31, 2006 Тъй като въпроса е зададен.........." от къде да започнем " , бих отговорил кратко - от аранжимента. Иначе съм съгласен със изброените по горе мнения. И бих добавил, че и кабелите не трябва да се пренебрегват. Цитирай
Recommended Posts