Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет

Има ли някой във форума който използва W/D  или W/D/W сигнал

Имам няколко въпроса отнсно системата - какъв линеен миксер използвате, какъв аудио суитч

Моля за реални коментари - четене в google всички можем да правим

Поздрави

Йордан

Отговорено

Аз съм в процес на изграждане на Dry/Wet система. За Wet частта планирам да използвам рак процесор и МИДИ педалиера, откъдето мога да глася и пипам нивата както си искам. Това е един от вариантите, има и други, но към това съм се насочил.

Отговорено

Вариантите пак са няколко. Аз мисля да ползвам този на Стив Морз - китарата в Dry усилвателя, след преампа му някакъв читав сплитер и от него връщаш непроцеснат сигнал в Dry ампа и отделяш за проца, след който се включва РА-то на Wet усилвателя. От МИДИ педалиерата управляваш проца - пресети, ефекти, с педалите входно ниво и изходно за бууст, както и още к'во ли не.

Отговорено

Аз изполвам подобен род система:

Аналоговия чейн е класически:

Китара > кабел >ефекти с трубайпас (уа, боост) >  амп In  > Кабинет

От сенд-а на ампа (който сендва без да прекъсва сигнала в основния риг)  се взима сигнал който влиза в риг с модулиращи ефекти (които пък също може да се байпасват с трубайпас суич)  и от ефектите отивам в > амп2 > Кабинет 2

Ако ме мързи мога да ползвам  4х12 в стерео режим и кабинета да е  2+2 (по 2 говорителя за всеки амп).

Трябва много добре да се обърне внимание на възможност от дефазиране на сигнала - но за това си има определени лесни решения.

Отговорено (Редактирано)

"От сенд-а на ампа (който сендва без да прекъсва сигнала в основния риг)  се взима сигнал който влиза в риг с модулиращи ефекти (които пък също може да се байпасват с трубайпас суич)  и от ефектите отивам в > амп2 > Кабинет 2"

как регулираш нивото(микса) на dry*wet в амп 2

"Трябва много добре да се обърне внимание на възможност от дефазиране на сигнала - но за това си има определени лесни решения."

:може ли да замоля за обяснение

Редактирано от jordantcho