Jump to content
Българският форум за музиканти

Свирене Live


Crimson

Recommended Posts

Аз свиря със слушалки вкъщи.Спестяват ми едно 30-40 % от звука и най-вече гадните високи от чинелите обират и става по-нормално.На репетиция също си слагам тапи или слушалки понякога(когато се пресвирват парчета),когато се правят парчета се нуждая от целия си слух,за да чува какво ми говорят останалите.

Иначе трябва да се пазим има хора,които са на сумати години и още свирят и явно чуват.Tommy Aldrige е на 64 години и е постоянно на концерти от поне 30-тина години и още не е оглушал:):(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Навремето като четох из нета за оборудването на Металика, там си бяха споменати тапите за уши. Ама то при техните нива на звука няма начин... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувал съм че Пит Таушънд от Ху е пооглушал от свиренето..,то и аз малко,ма къде е тръпката като свириш тихо?Е,за Рок музика говоря..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами момчета, бащами е китарист и в момента е с искуствено тъпанче, от около 20-тина години вече...тъй че можете да бъдите сигурни че се нанася не малък демидж.

Предпазжайте се колкото можете от сега, за да не страдате в последствие... :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми жалко! :(

Едно време като бях малък виждах и чувах добре - ся качих некви диоптри, а сега трябва да се боря с/у оглушаване.....деее*ааа <_<

Иначе за тва дали вокал може да свири с тапички - да, аз съм вокал в мойта банда и съм китарист също така!Чувам си всичко даже и през тапичките ми е силно ама се трае.

Веднъж говорих с мойта лична лекарка и и казах за мойте онасения от това да оглушея.Тя ми споредели, че на тая възраст баш да оглушея не мога ,но ми каза да си пазя ушите! :D

Предполагам, че едва ли много хора от вас ше се навият да правят тва, което аз правя, но аз така или иначе ше го кажа за тези, които са решили да оглушеят на 40, а не на 20 - когато слушам музика с мп3-то го слагам на такава сила че да го чувам и него и всичко което се случва наоколко - хора, коли и т.н.!Знам тъпо е ама е некъв консенсус м/у това да не слушам музика изобщо и нещо да ми бичи в ушите.(иначе и аз искам да си я надуя ама на :angry: )

Веднъж един приятел, който е барабанист от доста отдавна и музиакта му е профеция не само хоби, ми препорача антифони - от Практика или Мосю Бриколаж!Още не съм си купил ама съм много навит да си взема!Щото за разлика от тапичките те ти обхващат цялото ухо и ше съм по-спокоен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Оооо пичо'е ..... то то'а е просто .....Професионално изкривяване както у сичко друго професия!!

Ето примерно.........градинарите са с мазоли по ръцете и пръст у косата.........шофьорите на сън изда'ат звуци на пандало гърне....и то'а е.....музикантите се позна'ат че Оцелелите.....до кам 50-60 годишна възраст са яко пияници.....леко ала на "Клуб НЛО" Оне'я тримата на масата......и секи говори и другия не го чува......

Обаче тре'е бъдете горди....Оти то'а е признак на дългогодишен Опит....професионализъм......

 

П.С. Обаче ся не фащайте зорлем(нарочно) да си го наебавате понеже видиш ли после че бъдете невероятни музиканти ф Очите на Ората.... ;)

 

П.П.С. Епа смятам че щом .....Световно равнище музиканти.....по концерти през 1-2 дни...с ебати Оборудванията....на по 50тина години продължават да чу'ат какво ги пита некой като го интервюират......Достатачно е.....

 

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тапите са много добро решение, лично аз много често ползвам и си спестявам много състояния от типа на главоболие, пищене в ушите и т.н. след-репетиционни неща. Тези, които на мен ми харесват най-много са на 3М, май са към 60 стотинки и са направени от нещо като оранжев дунапрен. За лайв просто си ги изрязвам за да са по-малки и да не съм като Шрек на сцената :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора ние па с нашта група ползваме памук :metalist::metalist::metalist: Адски мн помага - обира изключително много високите и инструментите на всички се чуват много по-добре като сме с памуци в ушите :metalist::metalist: Лично аз съм пробвал и тапи но според мен не помагат много много понеже звука го чувам по-глухо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Днес си купих силиконови тапи, изглеждат много обещаващо, общо взето нямам търпение да ги пробвам. А тея дунапренените за нищо не стават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://earplugstore.stores.yahoo.net/profmusearpl1.html

 

ето това е истината! най-смислено похарчените 20 кинта, които съм давал!

 

У нас тва къде може да се купи, Владо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реди 5-6 години си купих това:

 

http://www.precisionweb.com/hrg_protection/musicians_plugs/

 

content_ER-15.jpg

 

Това е най-професионалната протекция (за която съм чувал и виждал) за музиканти на световния пазар - намалява с 10, 15, 25 децибела звука, но линейно - а не само от дадена честота (както някои евтини тапи).

Тогава дадох около 300 долара за 2 тапи за уши!

Първо ми пратиха 2 спринцовки със силикон и втвърдител. Слагаш си 2 дунапренови тапички максимално навътре в ухото. Тази тапичка е вързана с конец, който остава навън от ухото. После смесваш силикона и втвърдителя и със спринцовката си пълниш охото. Изчаква се 2-3 минути и после дърпаш конеца и изкарваш вече втвърдената отливка от ухото си. Така се прави и за другото ухо.

После им пращаш отливките, и фирмата ти прави иър-молдове ("тапи"), на които слагат филтри по избор - за -10, -15, -25 децибела - по избор. Филтрите са големи колкото 2-3 мм напречна изрезка от фас на цигара, даже имат същия цвят. Само филтрите струваха около 70 долара :rolleyes: Тези тапи пасват идеално в ухото, и стават само на този, който си ги поръчва. Изобщо не могат да паднат от ухото и са идеален продукт, на солидна цена, но която все пак си струва!

Иначе имам и другия модел "тапи" на същата фирма, но той е за Хай-Фай:

 

er-20_hi-fi_plugs.gif

 

Тази протекция е крайно нужна на шумни сцени. Понякога силата на звука е нетърпим и е крайно необходимо да се вземат такива мерки. Така или иначе, и аз имам проблеми със слуха, но това явно и за съжаление е проблем на всеки професионален музикант (а и не само).

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.