Jump to content
Българският форум за музиканти

Miljenko Matijevic


stanislav_vaniov

Recommended Posts

Ето сега един вокал, който наистина заслужава внимание!

Тъй като не видях досега никой да го е споменал някъде по някакъв повод, реших да направя тази тема, в която той да бъде пообсъден малко.

Миленко Матиевич е един от най-добрите вокали на всички времена, не само по мое мнение. Който не вярва :mellow: нека да си намери she's gone , never let you go или някоя друга песен на Steel Heart!

Миленко е висок тенор, мисля. И отгоре на всичко е много специфичен .

И за да не ме пита някой защо съм създал тая тема, ще кажа!

Искам да разбера знаете ли въобще кой е той . . . И какво ви е мнението по поринцип за него.

 

 

 

 

http://www.steelheart.com - за тези, който искат да разберат нещо повече за този

 

изключително рядък глас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НЕ са ми по вкуса, по принцип, високи мъжки гласове, но не мога да отрека таланта, когато го има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ве нищо не знаех ама т'ва е много яко парче. Мяза ми на некъв глемаджиски Цепелин.

Само дето не виждам какво му е уникалното на пича. Прилича ми на маса други вокали.

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О да, този е страхотен наистина...освен, че е надарен със страшен диапазон, е много изразителен. Колко съм ги слушал тия песни на Стийл харт едно време :godbless:

А какво стана с него, пее ли някъде? Веднага бих си го намерил :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз глем банди като Steel Heart трудно понасям, но иначе този пич е записвал всичките вокали на главния герой за филма Rock Star и има едно яко парче от саундтрака му - "We All Die Young", където праска много здрави вокали (а китарите са на Зак Уайлд :godbless: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми дал съм линк, главния актьор е Марк Уолбърг. Филмчето не е кой знае какво, но все пак е за рок музиката и мен си ме кефи :D ... виж Almost Famous е в пъти по-як де, ако не сте го гледали - задължително си го намерете !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Аватара ми е снимка на батко Майк (Miljenko Matijevic). Догодина Steelheart ще издават нов албум. Бяха във Флорида свиреха 3 парчета от него и парчета от стария Steelheart и парчета от Rock Star саундтрака. Сега около Коледа ще издадат към 3 парчета, а догодина целия албум. Песните от Rock Star саундтрака се пеят и от Jeff Scott Soto-бифш вокал на Yngwie, Axel Rudi Pell, Talisman и кои ли още не. Имам почти всички песни от саундтрака. Песните Reckless и Battle stations са редки. Официалния сайт на Steelheart е Steelheart.com, но проверете и myspace.com/steelheart. Жица FOREVER. :green: Понеже сега уча яко и не чета много във форума не се мяркам много, ама въпреки това питайте и пишете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе може ли да има такова съвпадение! почудих се значи отварям и първото нещо което в биографията чета е:

 

My life began in Zagreb, Croatia in 1964.

 

Хърватия! До Италия. И то точно Загреб.

Същия този Загреб, в който трябваше щерка ми да замине на международен турнир УТРЕ. Защото отново беше с бронз на контролите.

Просто не издържах финансово, всеки ден се товареше сметката евентуално с по 10 евро кап кап кап.... егати нервите, егати огорчението, егаати съвпадението :nono:

 

 

 

П.С. айде малко по-късно ще ги дръпна да ги чуя песните... :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ве нищо не знаех ама т'ва е много яко парче. Мяза ми на некъв глемаджиски Цепелин.

Само дето не виждам какво му е уникалното на пича. Прилича ми на маса други вокали.

Понякога ме хваща яд че в повечето случаи се оказваш прав :D

Пича не е вундеркинд. Нито на турнира в Загреб присъстват хърватски вундеркиндчета... правя разлика между сърби и хървати, последните са си в Европа, а за тях ний бедните си оставаме бедни. <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смятам че има невероятен глас и невероятен талант.Според мен е един от малкото мъжки вокали със такав глас.Просто няма как да не се възхитиш. Просто е един от най добрите.Това си е мое мнение. :metalist::metalist::metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Абе аз глем банди като Steel Heart трудно понасям, но иначе този пич е записвал всичките вокали на главния герой за филма Rock Star и има едно яко парче от саундтрака му - "We All Die Young", където праска много здрави вокали (а китарите са на Зак Уайлд :jazzband: )

Песента е убииствена и е от последния албум на Steelheart - Wait by the steeldrag, Mike Matijeivich и на мен ми е един от любимите гласове и го намирам за уникален , въпрос на вкус :)

Колкото до Зак Уайълд, той не свири в нито една от песните , както ти другите музиканти , от така нареченатa банда Steeldragon Blas Elias от Също много любима банда Slaughter ( drums ) Jeff Pilson ( Dokken )Nick Catanese него го видяхме и тук в България заедно с Blacklabel Society ) Са просто актъори във филма.Филма е деиствителната история за присъединяването на Том Рипър Оуенс към Джудас Приист,може би малко доукрасена, но пък супер приятен и според мен един от най- добрите музикални филми правени за живота на един певец от това как започваш, като преминеш през освиркванията и и падежите и стигнеш до голямата слава.

Кратко казано, ценен за всеки музикант !

 

http://images.allmoviephoto.com/2001_Rock_...ck_star_001.jpg

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Начи убаво пее момчето, ама кофтито е, че е загубил мъжкото в гласа си, а то, според мен, е най-важното нещо, колкото и висок глас да имаш. На моменти буквално го чувствам все едно пее жена. А и не виждам какво толкова оригинално има в гласа му, честно.

 

Чуйте Roy Khan, вокалът на Kamelot и ще видите за какво говоря. Аз имам подобен тембър на неговия и ако трябваше да избирам между двата, определено везните нямаше да сочат към Миленко или там както му се произнася името.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рой Кан е готин, ма и той прекалява с лигавене и театралничене на моменти. А Миленко пее супер мъжкарски в различни парчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.