Jump to content
Българският форум за музиканти

Standard Strat - каква е тази дупка?!


n1k0

Recommended Posts

Тия дни се загледах по новия си страт (MIM, 2013) и видях нещо странно. Не съм виждал такова на нито един страт до сега - нещо като дупка с резба в дървото зад тремоло блока, по средата.

 

Ето снимка: https://drive.google.com/file/d/0B9SsdsoVQTrBdkJrRnFyZEFHMDg/edit?usp=sharing

 

Ако някой има идея що е туй (и има ли почва у нас...), да сподели.

 

Благодаря :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мистерия, ако беше втора ръка щях да предположа, че някой е мислил начини да фиксира тремолото, но в случая нямам идея :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да, и на мен ми мина тази мисъл за фиксирането... Ама пък и ми е странно да са предвидили нещо такова...

Редактирано от n1k0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Пиши им един мейл с прикрепена снимка и ги питай аджеба за какво е това, или как се е получило, защото отвора е доста странен.

 

Предполагам, че този отвор се е получил при използване на тремолото. Не мога да разбера какво точно е това вътре, но като си/са го тествали е опряло и подбило дървесината. Впрочем вътре ли беше парчето, ако не е така значи ОТК-то не си е свършило работата!

 

Поздрави!

Герги

 

П.П. Това се е за чиста рекламация и да вземат или да ти възстановят някакви парички или да ти пратят читава бройка, защото и в боята се загледах и е под всякаква критика! Казвам ти го от практична гледна точка, оти съм малко много ОТК :secret: !

 

 

Имах предвид, че това отлюпване на боята, което малко лъже докато не го увеличих (помислих, че е отишло дървото) е дело на производителя! Тъй като виждам, че няма болт за застопоряване на тремолото, за което и аз предполагам, че е този резбови отвор, пак можеш да им пратиш рекламация, ако се окаже това!

 

Иначе идеята е добра, ако е за това, но явно е още на процес: опит-грешка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

В strat-talk някой беше постнал снимка от wikipedia (от статията за китарните тремола), на която се вижда същото нещо:

 

Fender_Stratocaster_tremolo_bridge_rear_

 

Иначе там (strat-talk) упорито твърдят, че е нещо правено допълнително и че са ми пробутали китара 2-ра ръка... Това обаче не го вярвам, защото доста старателно си я огледах в магазина и никъде нямаше нищо, подсказващо, че е ползвана.

Както и да е... писах на Фендер, дано да се разбули мистерията :) (не че има кой-знае-какво значение - китарата си ме кефи максимално и на пипане, и на звук; просто ми е любопитно...)

Редактирано от n1k0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако тези дупки ги има и на други китари, както си показал с втората снимка - то моето предположение е, че това вероятно е място за закачане на нещо, което да държи тялото докато боята съхне. Не е стандартно място за подобна операция, но е твърде възможно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Май си прав,ама ако го закачат там на един винт нали ще висне тялото и няма как да не се отбележи на боята на отвора за тремолото,или го закачат там и на някоя от дупките за грифа и така го пръскат,ама то е по лесно да закачиш тялото за някаква летва през дупката за грифа  и минаваш с пистолета,после съхне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да, това и аз си го мислих за отпечатъка и за това как ще виси тялото. По принцип ги закачат през нек-покета. Просто си мисля, че в името на конвейра мексиканците са измислили и по-бърз способ :)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.