peshoy2k Публикувано Февруари 4, 2005 Публикувано Февруари 4, 2005 змачи на ему картата от вчера единия /ляв/ изходен канал падна с около 84% на ниво. другия си е ок. огледах конекторите, сменях кабели. на слушалки на усилвател на домашна система и не ще бре просто не мога да проумея. всички спойки са ок. въпреки това пръснах малко контактен спрей и нищо. преинсталирах направих си нов уиндолс не е и от драйверите. като извадя леко кабела и нивото се качва веднага, но не е чистичко абе има нещо гнило :think: . побърках се днеска така ми е болно на сърцето че .......... дайте съвет то че е платка платка е ама предполагам че може да се оправи. случвало ли ви се е такова нещо с конектори досега. помощ!!!!!! Цитирай
Rust Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 Каква точно е платката ? 0404 , 1212 ...? мен ми хрумват 2 неща ... 1во за да се увериш 100% че е от нея - сложи я на друг комп и пробвай там ! ... т'ва задължително го направи 2рото ... т'ва с дърпането на кабела .... ми щом тогава се оправя значи спойка мяза да е ... или нещо механично пак .... малко тъп въпрос ама за всеки случай ... колко издърпваш жака (или просто го побутваш ?)? че по принцип то с малко издърпване просто контакт'ва на един канал и 2та говорителя ... т.е. моно става .... къде виждаш че точно с 84% пада ? Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 4, 2005 Автор Отговорено Февруари 4, 2005 ми начи според мен става нещо като ляво моно щото трябва да го издърпам на средата горе долу. с побутване ако ставашееее ехеееее а иначе за 84 процента му правя баланс и оттам заключвам че е толкова Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 4, 2005 Автор Отговорено Февруари 4, 2005 платката е 1212 и е с 2 моно изхода на големи жакове. по принцип са балансирани ама аз слагам небалансирани кабели, но преди си бачкаше и така. т.е не би трябвало това да е проблем ама изобщо Цитирай
synchu Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 Не би трябвало да е проблем небалансираните жакове. бтв. малко офф...аз мислех да си зимам такава карта? Доволен ли си? Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 4, 2005 Автор Отговорено Февруари 4, 2005 последни новини вече нема никой на левия канал мога да кажа само че бях доволен до вчера Цитирай
Rust Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 Нещо не разбрах ... тъкмо си представих стерео жак , който като издърпаш дополовината просто става моно щото контактува не както трябва ... в този случай нищо съществено просто проблемния канал отпада зат'ва звучи нормално ... и в тоя момент ти казваш ,че ИЗХОДА е с 2 моно жака .... е па тогава не мога да си представя моно жак като вадиш жака и стигнеш до половината и то да "тръгва" а и самия изход казваш че е с балансиран ? не входа ? дай снимка или малко по-ясна представа ,че съвсем оплетено стана май иначе като за начало аз бих изтичал до някой да си пробвам картата там преди да се почне тормозенето пък ако и там е преебано ... моля ся да имаш още гаранция Цитирай
Rust Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 такаа ... сега прочетох ,че съвсем си е отишло .... еми тука вече май стана ясно ,че си е от картата ... от гледна точка че малко по малко си е отишла ... може да дадеш да я погледнат в някой сервиз ... електрониката ... най-добре -> гаранция да има :wall: Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 4, 2005 Автор Отговорено Февруари 4, 2005 пропука и пак тръгна но на ниското ниво :think: начи най-вероятно е контакт ама глей ся представи си два моно жака единия е ляв др е десен канал тия двата по отделно влизат ляво и дясно в ампа или там квото е Цитирай
Rust Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 (Редактирано) пропука и пак тръгна но на ниското ниво :think: начи най-вероятно е контакт ама глей ся представи си два моно жака единия е ляв др е десен канал тия двата по отделно влизат ляво и дясно в ампа или там квото е ясно ... само тогава не мога да си представя какво може да предизвика ваденето на кабела амъъъъ карай щом пак баца я води при някой дето разбира електрониката .... или сам разбутай да видиш къде прекъсва ... само гледай да не удариш някое късо докат' си свири (офтопик .... като мене дето веднъж както ми се спи , търсейки студена спойка щях да пипна контакт за захранващия кабел 220V ) п.с. колко ти излезе тая карта ? 400 лева ? Редактирано Февруари 4, 2005 от Rust Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 4, 2005 Автор Отговорено Февруари 4, 2005 замених си м-аудиото за тва Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 4, 2005 Автор Отговорено Февруари 4, 2005 може би лекото изваждане дава контакт на третата пластина, нали са балансирани изхотите :think: Цитирай
synchu Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 Мдам....характеристиките на картата са доста добри, а и на конверторите Знам, че звучи леко тъпо и не би трябвало да е от балансирани/небалансирани входове/изходи при положение, че е работило досега, но що не пробваш да направи кабел небалансиран->балансиран и да видиш к'во ше се получи (демек причината може да е точно механична във входния жак)? Ето едно малко ръководство за целта: http://www.rane.com/note110.html (хм не е много малко, но е супер полезно, май ше трябва да го лепнем отгоре) Цитирай
Rust Отговорено Февруари 4, 2005 Отговорено Февруари 4, 2005 (Редактирано) Че ти не връзваш ли 1 и 3 на късо ("-" и "ground") ?????? я да вържеш бързо :think: че ще е много тъпо най-накрая от това да се окаже Редактирано Февруари 4, 2005 от Rust Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 4, 2005 Автор Отговорено Февруари 4, 2005 няма 1 и 3 просто в момента има НЕ балансиран кабел лошото е че нямам трижилен а ся да си разпарчетосам микрофонните абе тва е мн странно. не ми се вярва да е др освен механично макар че пък ако не комтактува не би трябвало да се чува а то се чува слабо да не би да е някакъв предусилвател на сигнала :think: добре де как става така че пък се усулва при леко изваждане е ше полудея какво има в един женски балансиран жак? :think: Цитирай
Recommended Posts