Jump to content
Българският форум за музиканти

Драйвери


7thString

Recommended Posts

Та, обяснявам хронологично какво се случва:

Първо реших да инсталирам КХ драйверчетата на този комп. Картата е Audigy 2. Не съм махал оригиналните драйвери, защото никъде не пише, че трябва. Инсталацията вървеше добре докато там, където се дава Continue Anyway, на съобщението, че драйверите не са одобрени от Микрософт, в момента на кликването машината направи студен рестарт(демек направо черен екран и POST). Респективно в Уин повече звук нямаше- пробвах да реинсталирам пак драйверите на картатата, КХ, пробвах с DriverCleaner под нормален режим, под Safe, махнах картата и я сложих на друг слот, сменях най различни настройки. Пробвах и да пусна вградената карта на дъното, за да видя дали поне тя ще работи... Положението е едно и също:

В контролния панел като се кликне на аудио настройки всичко е сиво и пише no playback/recording/midi devices. Съответно всички програми, свързани със звук пищят, че няма драйвери. Дотук добре- обаче в Device Manager всички драйвери са си напълно ОК, пише си, че са enabled and working и т.н. Самата аудио карта се инициализира, защото през изхода чувам Line In, т.е. драйверите наистина си работят. Проверих и да не би да е забранен Windows Audio Service, но си работи. Та предполагам, че забивката на тази инсталация е прецакала интерфейса на аудиото на Уин. На някой случвало ли му се е, имате ли идея как може да се възстанови... евентуално, знае ли някой как ръчно може да се препишат системните файлове за тези неща не Уин от инсталационния диск- кои файлове(сещам се само за sndvol32.exе или нещо от сорта), в кои директории, регистри, тва-онова... общо взето ръчен restore...

 

Естествено, последната инстанция е format C: ... :) Няма нужда да ми говорите за този вариант...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, дюд, ама ТОТАЛНО ме отказа да опитвам бозата наречена КХ. Щом ти не можеш да се оправиш... :)

 

П.П. А иначе е малко куха идея да не махнеш Крейтивските драйвери. Поне според мен, де... :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не искам да създавам мнение за КХ :) Ако се навъдят още хора с подобен проблем, може, ама в нета не успях да немеря такъв парадокс какъвто се получи тук... лошото е, че имам толкоз неща на компа, че не ми се мисли никак за реинстал :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не искам да създавам мнение за КХ :) Ако се навъдят още хора с подобен проблем, може, ама в нета не успях да немеря такъв парадокс какъвто се получи тук... лошото е, че имам толкоз неща на компа, че не ми се мисли никак за реинстал :)

Аз имах подобен проблем с инсталацията, само сини екрани ми излизаха, после прочетох точно какво трябва да се направи на сайта и сега ми е екстра.

Звука е осезаемо по чист и силен, и латенцията ми намаля , не много ама с 1-2 мс...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми к'во друго

 

аз лично никога не съм имал драми с КХ

 

Освен това уиндоуса, който слагам от (СП2 нещо си) около година има опция да запише ново копие в старата си папка изтривайки старото. Така всичко си седи, в май документс със заглавие стария юзър. После бришеш програм файлс на ръка (грубо и безмилостно) и си нсталираш програмите наново.

Всички аппликации с отношение към C:\WINDOWS - сиреч записват некви библиотеки вътре искат реинстал или кракване наново обаче 'сичко си седи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам до колко ще помогне, но може да пробваш "Repair" с инсталационният диск на windows-a. После може да е добра идея да сложиш съответните service packs, ако инсталационният ти диск не ги включва (т.е. SP2).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.пробвай със system restore, после махни старите драйвери и тогава тури кх,

или

2. дай roll back driver би трябвало да ти върне страрите драйвери...

 

и винаги махай старите драйвери преди да слагаш нови

и след като ги махнеш изчисти регистрито с regcleaner или друга подобна

иначе се омазват нещата ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправих се с Windows recovery console ;) Беше разбърникало services и registry-то. Оттук нататък преди да правя нещо ще го включвам тоя system restor-е, маа му шееб@(сори за рилическото отклоние).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправих се с Windows recovery console :jazzband: Беше разбърникало services и registry-то. Оттук нататък преди да правя нещо ще го включвам тоя system restor-е, маа му шееб@(сори за рилическото отклоние).

Аз също съм с Аудиджи 2...и 1 съвет ,ако пак ще си качваш КХ драйвери , първо влез в сайта им и прочети внимателно, щото иначе пак ше се сговни нещо.

Аз като ги инсталирах първия път ми излизаха сини екрани навсякъде, после прочетох как да ги инсталирам и сега ми е наред... ама мааамъ мноо е сложни сичко. едвам си настроих микрофона да мога да записвам, сега немога да го направа да се чува през слушалките....

Въобще ако не ти трябва около 4 мс латенция и по ясен звук недей ги слагай тия драйвери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.