rockstar666 Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 (Редактирано) Почти всички Фендъри В "xxxx" пристигат със струни 9-ки от завода,хората са преценили,че това е най-подходящият размер за този тип китари/а в случая и твоя/,така ,че решението си е единствено и само твое,а и няма аз да свиря на китарата ти сложи 1-2 вида и размери,дори 3-4-5-пъти,виж кой са ти най-удобни,просто продалжавай да си свириш,току-що стози си пост загуби 30-тина минути свирене! Успех и лек ден от мен!!! Редактирано Октомври 17, 2006 от rockstar666 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 ти сериозен ли си? Да, абсолютно съм сериозен!!! В БГ продават струни Еликсир от Музикален Център Икономов, но не ми хареса цената. За разлика от тази, която предлага Калата!!! П.П. Айбънец също идват с 9-тки и така и пише в упътването. Особено тия с Флойда. Макар че, ако не се лъжа, Сатч стъргаше с 10-тки... :think: Цитирай
7thString Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 Aз пак ползвам Еликсир, но 12/68 , а преди това- ърни бал 13/70 Baby Thomas май моите струни визираше като "въжета" Ама за такива струни ти трябват добри адаптери, щото ниските тонове излизат мазало, иначе няма по-брутален звук от тва Иначе от тънките, свиря с 'ептен паяжини- 8/38- много са меки и бендовете са направо магия, но се износват и късат бързо. За най-компромисен вариант или 9/46 или 11/46. 42ките(9/42, 11/42) на мен лично ми звучат прекалено тънко за жица. Абе работата е- пробваш- дебелите струни се контролират по-трудно, но пък ти заяква ръката, затова аз предпочитам тях Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 (Редактирано) Макар че, ако не се лъжа, Сатч стъргаше с 10-тки... :think: Ами май не, последно гледах китарният му техник да размахва един комплект 9-42 и да обяснява, че само такива слага. Освен това ги сменят всеки ден ако са на турне за основните китари и през 3 дни за китарите, които се използват рядко (т.е. за 1-2 парчета от концерта). От друга страна Малмстийн свири основно с 8-ци, а Vai мисля че се придържаше към по-дебели - 10-ки или 11-ки (феновете му да ни осветлят) Така, че всичко е индивидуално - т.е. както ти харесва. Пробваш, пробваш и накрая решаваш Редактирано Октомври 17, 2006 от niki123bg Цитирай
solo5 Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 Виж коегата Калата от форума сега предлага "Elixir" на мноооого добри цени по добре си вземи докато има СУПЕР СА СТРУНИТЕ!!! колко ги дава и с каква дебелина ... не съм видял тема някой да продава Elixir :think: -= > ЦЪК <=- само дето аз свиря с 10-13-17-26-36-46 а колегата не предлага такива :think: Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 Aз пак ползвам Еликсир, но 12/68 , а преди това- ърни бал 13/70 Baby Thomas май моите струни визираше като "въжета" Ааа, брат'чед ша ма извиняваш! "Въжета" казвам на 10-52 комплекта, който бях сложил миналата година... :green: За Сатч не съм сигурен, може и Вай да е бил. Просто ми направи впечатление, че са дебелички като за китара с Флойд-базирано тремоло, още повече самия модел идва и се препоръчва пак с 9-42... Уоревамен. Цитирай
docc Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 едит: само да вметка за ELIXIR че силата им е в много много тънкия слой от нещо като найлон (не е найлон разбирасе не знам точно какво е)който предпазва струната от това да се напълни м/у намотките с мизерии..... Сходна технология на precoating използват и други производители: GHS(Infinity Steel); DR (Colors Coated);Vinci(Polymer Coated) Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 Hello! I assume that the string gague is like all of Steve's others: On most of his guitars, he used 9s, the Ernie Ball Super Slinky with the hot pink packaging. Peace, Mikey Smile vai.com :guitar: Цитирай
Recommended Posts