Phreaker Публикувано Октомври 15, 2006 Публикувано Октомври 15, 2006 Имам един въпрос. Смятам скоро да си сменя струните и се чудя колко дебели да си купя. Какво отношение има дебелината на струните? И за елементарен класически рок и метъл каква дебелина е подходяща? Цитирай
Telerig Отговорено Октомври 15, 2006 Отговорено Октомври 15, 2006 Ако китарата ти е тип страт, SG или лес пол според мен спокойно можеш да се насочиш към комплекти 0'10 - 0'46 (0'48). В зависимост от това какъв тон търсиш - по "светъл" или по- мек...лично моите любими марки са D'Addario и Earnieball. Ако си от София те съветвам да пазаруваш от xxxx, тъй като чат-пат правят промоции и излизат по-евтино...имат и гаранция за качество май доколкото знам. Лично аз съм много доволен от тях относно струните които купувам. Успех! :hello: Цитирай
Phreaker Отговорено Октомври 15, 2006 Автор Отговорено Октомври 15, 2006 Благодаря за съвета.Точно с тип Страт съм и ми трябва мек звук А иначе от РФ си пазарувам Цитирай
docc Отговорено Октомври 15, 2006 Отговорено Октомври 15, 2006 Ако търсиш "по-мек" звук,като разчиташ предимно на струни,освен по-дебели,пробвай и такива с pure nickel намотка,или/и с flat wound и halfround wound конструкция! Цитирай
mariyan88 Отговорено Октомври 15, 2006 Отговорено Октомври 15, 2006 можели някои да ми каже каде се намира тоя магазин xxxx Цитирай
Phreaker Отговорено Октомври 15, 2006 Автор Отговорено Октомври 15, 2006 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=75 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Аз лично препоръчвам Elixir. Нещо нечовешко са, държат поне 3 пъти повече от всички останали. Размерът лично за мен е 09-42, опитвах и други, но са ми като въжета, а кой знае колко по-брутален звук не изкарват. А и аз харесвам да са ми мекички. Брутализма може да се докара по други начини, а не с въжета. Лично мнение! Цитирай
npace Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 аз по-тънко от .11 не мога да търпя, не я усещам струната като паяжини са ми под пръстите, а и звучат малко по-убито Цитирай
X_eNeMy Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Абе така и така пича я е пуснал темата... на Squier Showmaster с 3 прожини на флойда колко дебели струни мога да сложа и какво ще се случи ако сложа по-тънки ? Трябва ли да слагам пружини за 13ки например ? Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 (Редактирано) За китара от тоя тип (страт) 9-ки 10-ки макс. ако свириш повече акорди с дист. ти трябва струни с по-остър тон, такива според мен са GHS-a от които аз не съм доволен изобщо... Иначе за по-леки нещица като разложени акорди и други такива е хубаво да си вземеш некви по дебелички струнки. Предават по-плътено звучене на чистите неща особено за бавни разложени лигочи :inlove: ...... Аз най много съм стигал до 11-ки на SIT и адски се изкефих от звукът който получих (китарата беше в D ), но ми е кфрехко грифчето и не исках да рискувам поветче и ги свалих след седмица две... Виж коегата Калата от форума сега предлага "Elixir" на мноооого добри цени по добре си вземи докато има СУПЕР СА СТРУНИТЕ!!! @Baby Thomas колко издържаха ELIXIR-ите....? Мойте едва 3 месеца ама адски ми се потят ръцете... едит: само да вметка за ELIXIR че силата им е в много много тънкия слой от нещо като найлон (не е найлон разбирасе не знам точно какво е)който предпазва струната от това да се напълни м/у намотките с мизерии.....абе вземай един ELIXIR и си ти човека. Не му мисли... Редактирано Октомври 16, 2006 от AFTER-THE-RAIN Цитирай
SPAF` Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 (Редактирано) аз по-тънко от .11 не мога да търпя, не я усещам струнатакато паяжини са ми под пръстите, а и звучат малко по-убито интересно ми е как извиваш да речем тон и половина с тия 11-ки конкретно по темата... доколкото разбирам от поста на момчето - сигурно от скоро се занимава с китара за това му препоръчвам 10-ки с тренировъчна цел, пък по-нататък може да се замисли и за 9-ки (които са стандарт, и не случайно) но засега най-добре - 10-ки, за да се попребори с тежестта им... (после като лепне 9-ките ще се чувства мноу добре ; ), а иначе му препоръчвам на този етап да не се хаби за струни, а да наблегне на свиренето, тааа... аз бих го посъветвал да си купи ня'къв Stagg или Squier за 5 кинта/комплекта и като скъса струна да не се яд-ва, тепърва ще има мноооого струни да изпокъса (това си е нещо нормално ) ... аз лично в момента ползвам ДиАдарио и мноу им се кефа цената им е 10 кинта, също така се кефа и на Ърни Бол, само че забелязах че тяхното покритие не държи много, а и струват 12 кинта (ако не са им променили цената)... сега ми е интересно да пробвам Елексир, да видя и аз защо толкова много ги хвалят, само че те са и още по-скъпи Редактирано Октомври 16, 2006 от SPAF` Цитирай
solo5 Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Виж коегата Калата от форума сега предлага "Elixir" на мноооого добри цени по добре си вземи докато има СУПЕР СА СТРУНИТЕ!!! колко ги дава и с каква дебелина ... не съм видял тема някой да продава Elixir :think: Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Абе хора, от 1994-та мъча китарите и не съм късал струна досега, какви са тия изказвания не мога да разбера, ЧЕСТНО! Еликсира ми е на 10 месеца някъде и още държи. Едвам сега започнаха по малко да сдават багажа, но определено мога да направя година без да ме дразнят. Тъй като зависи как се съхранява китарата и кой колко свири ще кажа, че при сходно "натоварване" и грижа за инструмента с какви ли не други струни съм изкарвал около 3-4 месеца. При това още в края на 2-я месец няма следа от никел по соловите струни. Да, по-скъпи са, но мен не ме бърка да дам 10 лева повече за цяла година, но за сметка на това да се кефя ЯКО! Цитирай
SPAF` Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 от 1994-та мъча китарите и не съм късал струна досега ти сериозен ли си? ебати пича :exclaim: :exclaim: :exclaim: к'во стаа тука бе! аз до преди една година на около месец късах струна, па и всичките ми приятели са горе-долу така... айде при тях максимум 2-3 месеца разлика, ама никога да не скъсаш струна, ба му мамата... че аз на бас-китара 4-та съм късал и то неведнъж... наистина, сериозно ли говориш??? (не казвам че е невъзможно - просто ми е интересно) Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Октомври 17, 2006 Отговорено Октомври 17, 2006 Виж коегата Калата от форума сега предлага "Elixir" на мноооого добри цени по добре си вземи докато има СУПЕР СА СТРУНИТЕ!!! колко ги дава и с каква дебелина ... не съм видял тема някой да продава Elixir :think: -= > ЦЪК <=- Цитирай
Recommended Posts