Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за акустична китара


Shirohige

Recommended Posts

Здравейте! Наскоро се запалих по китари и си взех една електрическа (не че съм научил нещо все още)  и сега искам да си взема и акустична. Изчетох няколко различни форума със теми от 2006г. надолу та исках да видя малко по-съвременни мнения  :D . Знам, че за 200-300 лв.(с толкова разполагам) не мога да си взема нещо особено добро, но така или иначе все още не бих направил разлика между скъпа и евтина китара. Не бих отказал и на втора употреба китара, ако можете да ме опътите някъде (видях една Fender CD-60 във продавалника ако може мнение и за нея  :D ) Мерси предварително!

Редактирано от Shirohige
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 200-300 лева може и да не вземеш нещо добро, но ако е втора ръка можеш да си вземеш нещо което си е съвсем истинска китара...ако търсиш нова, в този клас инструменти по мое лично мнение Ямаха и Уолдън е доста приличен избор...Ако нямаш специални изисквания, по добре да я вземеш без електроника - на по евтините модел електрониката като цяло не е кой знае какво, освен това ще ти трябва специално кубе или предусилвател и става сложно....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми трябва електроника по нея, тъй като си имам електрическа вече, за Ямаха и Уолдън също четох добри мнения, но никъде не ги намирам на втора ръка. Един приятел има Fender Squier SA-105 и на мен ми хареса, пък до колкото знам е доста ниско качествена, така че изискванията ми не са особено високи  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е , не е задължително да е втора ръка...виж това , нещо като хибрид между уестърн китара и джъмбо, тоест с малко по голямо тяло, което ти дава повече сила и обем в звука..

влиза в бюджета ти , и Динакорд ще ти я доставят от Томан...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях, че си споменал Fender CD-60 та аз мога да споделя лично мнение защото си купих въпросната китара не отдавна.

Взех я от Musicworld с доставката ми излезе 207 лв. нищо че пише 214 или 217 в сайта, но както и да е в крайна сметка звукът и силата на звука който вади е перфектен поне за мен.

Естествено зависи за какво ще я ползваш, но като за първа акустична китара ще ти бъде перфектна няма как да не ти хареса моята нямаше никакви дефекти като я взех и за тези пари не съм очаквал такова качество честно казано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз така мисля, гледах я в youtube и не ми се видя лоша, въпреки че 90% от коментарите за акустичните китари на Fender са негативни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ама перфектна ли е, че не разбрах?  :greenball:

Към автора - вземай която дъска ти докопат ръчичките, и свири, няма никакво значение за тия пари. Нататък ако още си зарибен случайно, ще си отделиш повечко парички, и ще знаеш какво искаш и как, съответно, че да можеш сам да си я избереш. За начинаещ и фендърите стават, и ямахите стават, и уолдъните стават, и стаговете стават, и скуайърите стават, и лаговете стават, и уошбърните стават, и такамините стават, и хонърите стават, и ибанците стават... Мисля, че хващаш идеята. Ти ако знаеш на какви дъски за гладене сме се учили преди години, ще ти хвръкне шапката.

 

едит: И още продължаваме да се учим, просто на малко по-добри дъски :Р

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай, никой не говори за некачествено, получаваш за каквото плащаш, както винаги. Не подхождай с идеята, че можеш да се прецакаш, или че някой иска да те прецака, или нещо такова. Можеш да прегледаш стари теми по твоя въпрос, ако толкоз се чудиш, форумът е бъкан с тях, и то точно в този ценови клас. Но мога да ти кажа, че тези пари за китара за начинаещ са екстра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С питане и съвети във форума китара не се купува. Не се разбра къде живееш. Но тази работа става с обиколка на магазините, свирене и сравняване на китари. Нужно е само малко търпение и с парите, които си отделил може да попаднеш на нещо съвсем прилично. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Живея в Пловдив от скоро, ако може някой да ми препоръча магазин ще обиколя с удоволствие, в момента не знам никакви магазини но по GPS се ориентирам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цъкнеш в чичко Гугъл излизат доста магазини в Майнатаун. В този линк са над десет. 

 

https://www.google.com/search?client=aff-maxthon-newtab&channel=t2&q=%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%20%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B8%20%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа,не си прав,казва се Майнинген :greenangel: ,

както сме писали доста пъти,като пише ,че не разбира хваща някой приятел по-напреднал да му избере евтинка китара без гадни дефекти,има един фен Вили,който свири убийствено и има акустичка Стаг - ами звучи си в неговите ръце..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.