Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,имам предложение да направя композиция и аранжимент на поп-фолк парче,някой знае ли как вървят цените за такъв вид работа?

Въпросът ми е насочен най-вече към хората във форума,които композират песни и им се заплаща за това.

Правил съм и друг път песни ,но досега само на познати и цената е била символична.Не съм се замислял за реалната тарифа...

Отговорено

ОСНОВНО ПРАВИЛО

ЦЕНАТА НА ЕДНА СТОКА СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ТОВА:

- ДАЛИ ИМА НЯКОЙ КОЙТО ДА Е ГОТОВ ДА ПЛАТИ ОРЕДЕЛЕНАТА ЦЕНА ЗА ДА ПРИТЕЖАВА СТОКАТА -

Сам се справяй, прецени си на кого я продаваш и колко да получаваш после - ако се разберет за авторски. Ако обаче ти обещаят авторски - направи си сметка как ще контролираш обявените от купувача на песента продажби....

Ако просто кърпиш положението - вземи колкото искаш и бягай

Ако не ти платят не давай нищо после няма да ти платят.

По някакъв начин - ако се съмняваш в купувача направи така че и други да знаят какво си дал и че си го писал ти.

това просто като А-Б на продажбата.

Ако някой иска да те извърти с кинтите - винаги може да го направи. Внимавай

Успех!

Отговорено

според мен 400 - 600 лв

според зависи

на Азис искай 2000 :D

а сьм и чувал, че някои певици от поп фолка си плащат в натура :D

(непроверена информация ала Иво Нинджев - ала нямам нишо против да я проверя тая работа с макам хиджасите)

Отговорено

300-500 ойро искай, после на диска ще пише ли, че ти си композитора или.... :) не ми се верва, ако искаш да си изкарваш леба може и по-малко да вземеш стига да пише твоето име, създай си име и после :)

Отговорено

Аз работя с няколко цицорести певици :singer: :inlove:

и до ден днешен повече от 250 лв не съм им взимал на

аранжимент, НО карам композитора на парчето, обикновенно е някой кръчмар клавирист, да ми го даде на дискета в миди формт, щото така си спестявам доста гловоболия да свиря аз :curse:

Отговорено (Редактирано)

Е то при тая конюктура тайната е ясна...

Успех все пак...

Влад

Редактирано от Vlad
Отговорено
Аз работя с няколко цицорести певици :ph34r: :inlove:

и до ден днешен повече от 250 лв не съм им взимал на

аранжимент, НО карам композитора на парчето, обикновенно е някой кръчмар клавирист, да ми го даде на дискета в миди формт, щото така си спестявам доста гловоболия да свиря аз :D

За да не повтарям вече написаното!

А и все си мисля ,че в твоя случай е точно така ето ти кинтите,земи ти диска и толкова!

Повечето от тях също намират кинти от спонсори,така че замисли се още колко хора разчитате на подялбата на 5-6 бона.

Чак и в обложката да те вписват става дълга и широка,тук вече замесваме и поста на @jabatajabata,грабваи кинтите и това е!

Виж ако ти е заявка от някоя по-нагоре в бранша,Азис + Китаеца = ВИЛ,Глория,Гергана и всекви такива минджи,тога мисли и за авторски права-те продават"вервай ми"!

Отговорено

Имам проверена информация, че авторска песен за певци от ранга на Азис - 3000 - 5000 лева, това включва и цената на студиото.

Вече голяма част от средна ръка изпълнителите плащат по 1500, 2000 лева за песен, въпреки, че аз не мога да намеря такива.

Отговорено
Здравейте,имам предложение да направя композиция и аранжимент на поп-фолк парче,някой знае ли как вървят цените за такъв вид работа?

Въпросът ми е насочен най-вече към хората във форума,които композират песни и им се заплаща за това.

Правил съм и друг път песни ,но досега само на познати и цената е била символична.Не съм се замислял за реалната тарифа...

Аз лично генерирам цена на база на часовете които ми трябват да свърша работата. За твоята поръчка около 500лв .

Успех :virtuoz:

• 3 weeks later...
Отговорено

Мисля, че цените които се обсъждат тук са малко странни. Аз взимам по 200 лв. и не мога да се оплача от малко поръчки. Може пък и да правя грешка. Чуйте някои от нещата, които съм направил и ми кажете, дали се минавам!!

:)

Една от мойте страници

или

Лика Ешкенази