badhabittt Публикувано Октомври 12, 2006 Публикувано Октомври 12, 2006 някой може ли да обесни на мен простосмъртния за double hand на бас на все повече клипчета попадам и все по интересно ми става преди съм пробвал но нещо не ми се получи Цитирай
Mephistofel Отговорено Октомври 12, 2006 Отговорено Октомври 12, 2006 Какво по-точно те интересува? Цитирай
hippie Отговорено Октомври 13, 2006 Отговорено Октомври 13, 2006 Здрасти, ами ако съм разбрал правилно тези линкове ще свършат работа: Едно Три и т.н. Успех! Цитирай
Demiurg Отговорено Октомври 13, 2006 Отговорено Октомври 13, 2006 някой може ли да обесни на мен простосмъртния за double hand на бас на все повече клипчета попадам и все по интересно ми става преди съм пробвал но нещо не ми се получи Представяш ли си колко щеше да е хубав света, ако басистите просто кротко си свиреха бас- линиите... Като тръгнеш да "солираш" по тесните прагчета, и да се правиш на китарист, на кого леши ритъм- секцията ??? Само на барабаните. И ритъма увисва. Цитирай
MDFk Отговорено Октомври 13, 2006 Отговорено Октомври 13, 2006 ^Не е задължително. Ако с лявата ръка свири с тапинг бас линията и във високия регистър с дяснта запълва с акорди ,ще се получава добре (знам от опит), особено когато няма китарист наоколо. Цитирай
badhabittt Отговорено Октомври 13, 2006 Автор Отговорено Октомври 13, 2006 хм да кажем че досега разбрах нищо а относно линковете аз от такива се запалих но искам да ми го обясните като на теория като за Прост басист кат мен Цитирай
airborne Отговорено Октомври 13, 2006 Отговорено Октомври 13, 2006 За double handed tapping ли става въпрос? Цитирай
airborne Отговорено Октомври 13, 2006 Отговорено Октомври 13, 2006 Поради някаква причина не можах да си редактирам предното си мнение (нямал съм право). Явно да,ако съдя по линковете. Ще пробвам да обясня. Техниката представлява поредица от hammer-on-и върху определени прагчета по грифа, като се изпозват и двете ръце. От една школа като пример беше дадено следното: D5 G---7-------7-12----7-------7-12- D-----12---------------12---------- A-5-------5-------5-------5------- X2 E------------------------------------ 1 4 i 1 4 m 1 4 i 1 4 m C5 G---5-------5-12----5-------5-12- D-----12---------------12---------- A-3-------3-------3-------3------- X2 E------------------------------------ 1 4 i 1 4 m 1 4 i 1 4 m Означенията са както следва: 1 - 1-ви пръст на лявата ръка 4 - кутрето на лявата ръката i - показалец на дясната ръка m - среден пръст на дясната ръка Всички ноти са осмини. За да се извлече достатъчно добър звук (като сила и чистота) струната трябва да бъде ударена точно. Цялото упражнение продължава с A5, B5(по-ниско от горенаписаното),C5 и Eb5 построени по същия начин. За наблюдаващия отстрани неразбиращ зрител цялото това е доста ефектно, а в същото време не е с особена трудност за изпълнителя. Цитирай
badhabittt Отговорено Октомври 13, 2006 Автор Отговорено Октомври 13, 2006 (Редактирано) да мерси точно такова обеснение ми трябваше сега остава да намеря сили дас седна да се помъча а за това че не си успял да редактираш някой е прочел мнението след което не може да се редактира мерси пак ако някой има още такива упражнения да си каже Редактирано Октомври 13, 2006 от badhabittt Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Ето таблатура на лунната соната изпълнена от Стю Хам (един прекрасен басист за мен). Това не е бързо парче, ама с много ноти. Още не съм го научил цялото. Добро начало е и за напреднали и назаднали басисти с дабълхендите Цитирай
Pinky Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Представяш ли си колко щеше да е хубав света, ако басистите просто кротко си свиреха бас- линиите... Като тръгнеш да "солираш" по тесните прагчета, и да се правиш на китарист, на кого леши ритъм- секцията ??? Само на барабаните. И ритъма увисва. Ахаха, много хубав )) Солирането в повечето случаи е кофти и не на място, да. Дори мен ме дразни, пък съм басист и се предполага че ако не друг, то поне мен трябва да ме кефи. Що не може просто да си свириш като Грег Лейк - на теория 21st Century Schizoid Man на Кримсън си е И бас-соло... Ама това ще ти хрумне само ако слушаш само баса и барабаните. Обаче сега точно аз ли на теб да обяснявам какви фънкарски рифове можеш да си направиш с дабъл-хенд... Не върви, трябва да е обратното . Аз самият сравнително наскоро взех да се интересувам от тази техника. Теоритично няма нищо сложно, което е достатъчна предпоставка да започне човек да се опитва (че даже и интегрирах дабъл-хенд партии в една-две песни на групата ми). Другото airborne си го е казал Цитирай
kolega Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 (Редактирано) За съжаление всички се смеят, когато подхвърля идеята за 2 баса... Редактирано Октомври 16, 2006 от kolega Цитирай
Свилен Бас Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 (Редактирано) ^ Не се занимавай с невежи - давай смело - може и с три баса, стига апаратура да има Редактирано Октомври 16, 2006 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
hippie Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 (Редактирано) Ами тогава тези два линка са за съвсем за начинаещи в дабъл хенд тапинга: Едно Две П.С. По въпроса за два + баса, може да се направи проект "2Б+" за популяризирането на идеята с примери Редактирано Октомври 16, 2006 от hippie Цитирай
Stone Free Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 За съжаление всички се смеят, когато подхвърля идеята за 2 баса... Тва хич не е за смях, доста е интересно даже...стига да има достатъчно басисти в групата Или пък може просто китариста да зима втория бас от време на време. Представяш ли си колко щеше да е хубав света, ако басистите просто кротко си свиреха бас- линиите...Като тръгнеш да "солираш" по тесните прагчета, и да се правиш на китарист, на кого леши ритъм- секцията ??? Само на барабаните. И ритъма увисва. Еми аз като заклет фен на Tool ше ти кажа, че няма порблеми...има доста партии в новия албум където ролите са разменени: китаристът подържа ритъма а басиста солира free your mind and your bass will follow мноо ме дивей ... Никифена Цитирай
Recommended Posts