vane Публикувано Октомври 12, 2006 Публикувано Октомври 12, 2006 (Редактирано) Здравейте, интересно ми е кой може да достигне и до какви низини от вокалите тук - тъй като всички гледат да достигат големи височини, но и хубавият бас също звучи добре. Примерно аз съм стигал до до диез на голяма - 3-та октава на пианото, но по принцип - пея най много до ми - вероятно има и по ниски - аз все пак съм баритон - горе-долу. Редактирано Октомври 12, 2006 от vane Цитирай
CorvusCorax Отговорено Октомври 12, 2006 Отговорено Октомври 12, 2006 (Редактирано) Бобалан по принцип май е един от най-ниските гласове тук... Той е бас (истински и то ). Каква е целта на това питане? Редактирано Октомври 12, 2006 от CorvusCorax Цитирай
t_mitev Отговорено Октомври 12, 2006 Отговорено Октомври 12, 2006 Здравейте, интересно ми е кой може да достигне и до какви низини от вокалите тук - тъй като всички гледат да достигат големи височини, но и хубавият бас също звучи добре. Примерно аз съм стигал до до диез на голяма - 3-та октава на пианото, но по принцип - пея най много до ми - вероятно има и по ниски - аз все пак съм баритон - горе-долу. вярно е , че има и по ниски. аз съм стигал : "си" в контра , но беше доста отдавна сега най вероятно бих хванал : до диез без никакви проблеми. но и аз съм съгласен с питането на CorvusCorax , каква е целта на питането? искаш да създаваш група. нещо от сорта на тейк сикс или темптейшанс Цитирай
vane Отговорено Октомври 12, 2006 Автор Отговорено Октомври 12, 2006 Просто ми беше интересно кой с колко ще се похвали и до какви низини наистина може да се стигне и как съм аз в това отношение. Но наистина при басовете имаме сериозни традиции, особено в оперното пеене. Цитирай
bobalan Отговорено Октомври 12, 2006 Отговорено Октомври 12, 2006 ми до диез е много ниско за използваемо пеене. И все пак имам запис на парче където пея ДО Цитирай
Niilo Отговорено Октомври 12, 2006 Отговорено Октомври 12, 2006 За бобалана и аз гарантирам... направо кеф ми е правило, като съм го слушал да припява по разни саундчеци Цитирай
bobalan Отговорено Октомври 13, 2006 Отговорено Октомври 13, 2006 Само да не бъркаме дядо Боб с дядо Поп Цитирай
MDFk Отговорено Октомври 13, 2006 Отговорено Октомври 13, 2006 ми до диез е много ниско за използваемо пеене. И все пак имам запис на парче където пея ДО "Самодива"? По темата: Ре чисто, До# доста несигурно, леко "блуждаещо". Ако не пушех може би щеше да е по-добре, но... Цитирай
CorvusCorax Отговорено Октомври 14, 2006 Отговорено Октомври 14, 2006 Аз мисля че е "Звездица" То той ще си каже Аз лично съм стигал един-два пъти до това ре, ама съвсем на въздух, почти без глас... Какво да направя, като съм висок глас... Цитирай
AlFiA Отговорено Октомври 14, 2006 Отговорено Октомври 14, 2006 (Редактирано) Аз мисля че е "Звездица" То той ще си каже Аз лично съм стигал един-два пъти до това ре, ама съвсем на въздух, почти без глас... Какво да направя, като съм висок глас... Да бе наистина съм му чувала записите на бобалан и съм се чудила че на съвсем ниските тонове се чува не гласът, а самата вибрация. Подобно се сещам нпример да съм чувала на музикален инструмент -орган- При изсвирен най-нискък тон - вече не го чувам самият тон, а неговата вибрация! П.С. а как го правите този номер мъжете с глас не знам... Редактирано Октомври 14, 2006 от AlFiA Цитирай
bobalan Отговорено Октомври 14, 2006 Отговорено Октомври 14, 2006 точно Звездице ниските гласове са ре-та и до-та. А как го правят мъжете....хм, ми то природа е май <_> Цитирай
CorvusCorax Отговорено Октомври 15, 2006 Отговорено Октомври 15, 2006 Ето че познах!!! Какво печеля? AlFiA, тоя "номер" го правят и жени, доста ефективно и то. Сега наприер се сещам за Ани Ленъкс - такива ниски вади, че на мен даже са ми ниски... И звучат много яко. Цитирай
morticia Отговорено Октомври 15, 2006 Отговорено Октомври 15, 2006 аз най-ниско съм пяла до фа диез от голяма ... Цитирай
AlFiA Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 И аз съм стигала като женски глас до там. Откакто обаче се съсредоточих да си изработя прехода и височините, гръдният регистър нещо ми се позагуби П.С. все пак надявам се че ще се върне... Цитирай
AlFiA Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Ето че познах!!! Какво печеля? AlFiA, тоя "номер" го правят и жени, доста ефективно и то. Сега наприер се сещам за Ани Ленъкс - такива ниски вади, че на мен даже са ми ниски... И звучат много яко. абе едно е издържан "номер", друго е това което /не/прави бобалан Подозирам че не си издържа тона... дефекта си го превръща в ефект П.С. ама бобалан, тц тц тц... видя една риба тука и ааааааайде сега да й разкатаем фамилията Цитирай
Recommended Posts