Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Мда има такова нещо. Аз често ги варя. Ето как става: свалям ги от китарата, навивам ги(както са навити оригинално като ги купиш) и ги слагам във вряща вода с разтворена в нея сода бикарбонат. Сода аз слагам на око. Да кажем една супена лъжица е достатъчна за 0,5 л. вода. Варят се около 5-6 минути. Малко преди да ги извадя слагам малко оцет(пак на око) и след 1-2 минути ги вадя. Като изсъхнат се навиват. Поне звученето им става като на нови струни.

Отговорено

И някой може ли да ме светне какъв е теоритичния смисъл? о_О Както и да го погледнем потта е с по-ниска киселинност от солната киселина => не протична заместителен процес на отнемане на патини и други гнюсове от струните... Сипваш оцета и какво става? Шупва защото оцетната измества солната нищо повече. Нещо не мога да стопля :huh:

 

Иначе нз как се отразява реално на струните... Я някой по-запознат да каже :think:

Отговорено

Смисъла точно какъв е незнам. Не съм химик. Това обаче го знам от китарист който беше достатъчно запознат. Знам също че майка ми така вареше златните си пръстени на времето. Със струните съм го правил не веднъж или два пъти. Като не вярваш вземи пробвай пък тогава може и да стоплиш :) Факт е че струните звучат точно като нови.

Отговорено (Редактирано)

Колеги погледнете моля ви заглавието на темата и ми кажете къде е проблема. Аз за варене на струни знам ама тук доколкото виждат очите ми пише "АДАПТЕРИ".

Редактирано от ivo_minchev
Отговорено

Ех така и ме примързя да занеса фотоапарата от спалнята до кухнята за да снимам процеса ;)

 

Минчев, прочети там дето има линк към статията да видиш как става. Идеята иначе е да не се получава директна микрофония(не string feedback) от тялото и от адаптерите на китарата. Най-хубаво става с лой от църковни свещи + малко парафин от "съвременни" такива, щото иначе ако си забравиш китарата на слънце лойта мое да се разтече и става манджа с грозде.

 

Все пак, на твоята няма смисъл, щото са капсуловани намотките ;)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.